Τουρκικά drone πίσω από τη δολοφονία δεκάδων αμάχων στο Tigray στην Αιθιοπία ;

Must Read

Του Μπάμπη Παπασπύρου*
 
Οι αντάρτες Tigrayan ισχυρίστηκαν το Σάββατο ότι, δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επίθεση με drone, σε στρατόπεδο αμάχων που εκτοπίστηκαν από τον βίαιο πόλεμο στη βόρεια Αιθιοπία.

Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP), οι αναφορές για την επίθεση προέκυψαν μόλις μια ημέρα αφότου η κυβέρνηση ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά χάρη σε ορισμένους κρατούμενους ηγετών της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων στελεχών του Τιγκραγιάν, σε μια κίνηση, όπως είπαν, για την προώθηση της εθνικής συμφιλίωσης.

Η αμνηστία χαιρετίστηκε από τη διεθνή κοινότητα ως μια πιθανή διέξοδος από 14 μήνες βίαιων συγκρούσεων μεταξύ δυνάμεων πιστών στον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Abiy Ahmed και των ανταρτών Tigray People’s Liberation Front (TPLF).

Την ανακοίνωση αυτή της Παρασκευής, ακολούθησε μια δραματική αλλαγή στο πεδίο της μάχης, με τους αντάρτες να υποχωρούν στο προπύργιο, ενόψει μιας στρατιωτικής επίθεσης που είδε τις κυβερνητικές δυνάμεις να ανακαταλάβουν μια σειρά στρατηγικών πόλεων.

Αν και έκτοτε φαινόταν να επικρατεί ηρεμία στις μάχες, οι αντάρτες κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι συνεχίζει να διεξάγει θανατηφόρες επιθέσεις με drone στο Tigray.

Υ.Γ

Διαβάστε τι έγραφαν οι New York Times σε άρθρο τους στις 20 Δεκ. 2021

 
 
 

 

Τα τουρκικά drone στην Αιθιοπία γέρνουν την πλάστιγγα του πολέμου…Τούρκοι αξιωματούχοι επέμειναν ότι η πώληση drone ήταν μια καθαρά εμπορική δραστηριότητα.

Η Τουρκία, μαζί με το Ιράν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προμηθεύουν επί μήνες τον πρωθυπουργό της Αιθιοπίας Αμπίι Αχμέντ με οπλισμένα drone, προσθέτοντας την Αιθιοπία στον κατάλογο των διεθνοποιημένων συγκρούσεων, που επηρεάζονται από τα UAV, ανέφεραν οι New York Times… 

Σας θυμίζουμε επίσης τις αποκαλύψεις μας…

 

 

Έκθεση του ΟΗΕ (8 Mαρ. 2021) που επιβεβαιώνει την χρήση τουρκικών drones «καμικάζι» στη Λιβύη

Μήπως τελικά πίσω από τη δολοφονία δεκάδων αμάχων στο Tigray στην Αιθιοπία κρύβονται Τουρκικά drone ;
* Ταξίαρχος εν αποστρατεία Πολεμικής Αεροπορίας & πρώην Αντιπρόεδρος Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μαμαλάκης για Βέφα Αλεξιάδου: «Έχει περάσει τα 80, τι θα προσφέρει στην πολιτική;» – «Τα έχω 400!» απαντάει η μαγείρισσα

«Λυπάμαι» δήλωσε ο Ηλίας Μαμαλάκης σε σχόλιό του για την είδηση ότι η γνωστή τηλεμαγείρισσα Βέφα Αλεξιάδου κατεβαίνει υποψήφια...

More Articles Like This