Εξουσία και εθελοδουλία

Must Read

Κομψή και «αεράτη» κυρία, φανατική «αντιψέκας», απολάμβανε τον καφέ της σε αθηναϊκό πεζοδρόμιο επιδεικνύοντας στην παρέα της τη νέα εφαρμογή της ηλεκτρονικής ταυτότητας που πρόσφατα «εμφύτευσε» οικειοθελώς στο κινητό της η κυβέρνηση της Ν.Δ.

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφάλα*

Η χαρούμενη ατμόσφαιρα που απολάμβαναν οι κυρίες προστέθηκε στην αντίστοιχη συλλογική ευδιαθεσία περίπου ενός εκατομμυρίου Ελλήνων που κατέβασαν τη νέα εφαρμογή στο κινητό τους, αμέσως μετά τη διάθεσή της.

Η συλλογική ιλαρότητα για την καθολική αφαίρεση της ελευθερίας επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά την κοινωνική κατάσταση που ο Γκούσταβ Λε Μπον προσδιόρισε ως την «απόλυτη ηλιθιότητα της μάζας». Παρά τις θεϊκές και μεταφυσικές ιδιότητες με τις οποίες οι κομμουνιστές και οι φασίστες προίκισαν τη μάζα, ελάχιστοι σήμερα υιοθετούν την κάλπικη προίκα και το αναγκαστικό ματριμόνιο της μάζας με την πολιτική εξουσία και την πολιτική. Οι πολλοί έχουν αντιληφθεί την πραγματική διαλεκτική σχέση μεταξύ μάζας, πολιτικής και εξουσίας.

Η νέα αντίληψη επέβαλε το τέλος των ιδεολογιών επειδή ο συλλογικός φόβος, η υπακοή και η απουσία αντίληψης των αποτελεσμάτων των πολιτικών πράξεων της εξουσίας επί της μάζας καθορίζουν τον βαθμό εθελοδουλίας της τελευταίας. Οι ιδεολογίες και η πολιτική σήμερα είναι ανύπαρκτες επειδή έχουν γίνει αντιληπτά η ηλιθιότητα, ο έλεγχος και η εθελοδουλία της μάζας. Πράγματι, η εθελοντική δουλεία και η υποταγή είναι δύο φυσιολογικές και διαχρονικά παγιωμένες κοινωνικές καταστάσεις επειδή η ελευθερία προϋποθέτει σκέψη, δράση, αντίδραση και λήψη αποφάσεων, ιδιότητες που απουσιάζουν από τη μάζα λόγω της προπαγανδιστικής εμπέδωσης της ανελευθερίας και του ολοκληρωτισμού από τη σχολική εκπαίδευση, τα κόμματα και την πολιτική.

Η εξουσία θα ήταν και αυτή ηλίθια, εάν επέτρεπε στη μάζα να μάθει να χειρίζεται τη σκέψη και τη λογική. Έτσι λοιπόν η εξουσία χειραγωγεί και χρησιμοποιεί τη μάζα μέσω της εθελοδουλίας για την ευωχία και τον πλουτισμό της. Αντιθέτως, η μάζα, για να μπορέσει να επιβιώσει ψυχολογικά μέσα στην αθλιότητα της εθελοδουλίας, της υπακοής και του φόβου, καλλιεργεί τις μαζικές ψυχώσεις της, συμπεριλαμβανομένου του συνδρόμου της Στοκχόλμης που δικαιολογεί τις ολοκληρωτικές πράξεις του θύτη της.

Σήμερα η μάζα αποδέχεται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού ως αναγκαιότητα επειδή στραγγαλίζουν την ελευθερία της. Ακολούθως, θεωρεί εύλογη την αποδοχή της ηλεκτρονικής ταυτότητας, επειδή συνδέεται με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Αύριο η μάζα ευχαρίστως θα αποδεχτεί το ενεργειακό ατομικό πιστοποιητικό που θα επιβάλλει προσωπικό περιορισμό μετακίνησης με τη δικαιολογία ότι η κίνηση ρυπαίνει το περιβάλλον. Η μάζα επίσης δεν αντέδρασε όταν οι Σαμαράς– Βενιζέλος τη μετέτρεψαν σε ενοικιαστή στα σπίτια της μέσω του ΕΝΦΙΑ.

Η μάζα σήμερα δεν αντιδρά στην επιβολή του ενεργειακού πιστοποιητικού και στην ηλεκτρονική ταυτότητα των κτιρίων, πράξεις που ισοδυναμούν με δήμευση της μικρής περιουσίας και την εκχώρησή της στα μεγάλα επενδυτικά σχήματα. Η μάζα λοιπόν αποδέχεται ευχαρίστως τα τεχνολογικά μέσα ελέγχου εθελοδουλίας και φτωχοποίησης που της προσφέρει η εξουσία, ενώ συμμετέχει ευσυνειδήτως στον φόβο και τον κοινωνικό διχασμό. Η παγίωση του διαχωρισμού κομμουνιστές/φασίστες-δημοκράτες στο παρελθόν και η διαφοροποίηση εμβολιασμένοι-ανεμβολίαστοι σήμερα είναι κοινωνικά και πολιτικά παγιωμένες και αποδεκτές θέσεις.

Η μάζα αδυνατεί να αντιληφθεί ότι κομμουνιστές και φασίστες, δημοκράτες, κάλπικοι πατριώτες και αριστερούληδες επιδιώκουν να αντικαταστήσουν τους σημερινούς επιβήτορες της εξουσίας, ενώ τα ιδεολογήματα της ελευθερίας, της ισότητας, της αναδιανομής του πλούτου, του πατριωτισμού, του σεβασμού της χλωρίδας και της πανίδας, και ανθρωπισμού, που ισχυρίζονται ότι υπηρετούν οι υποψήφιοι εξουσιαστές, έρχονται σε αντίθεση με τις πράξεις και τα έργα τους.

Τα πλείστα ατομικά παραδείγματα πρώην κομμουνιστών και εθνικιστών, πατριωτών, ιδεολόγων και ανθρωπιστών που υπηρετούν το σημερινό απάνθρωπο σύστημα εξουσίας του παγκοσμιοποιημένου νεοκομμουνισμού συνηγορούν υπέρ της θέσεως της επιβολής απεχθέστερων ολοκληρωτικών σχημάτων εξουσίας με όχημα τα παρωχημένα ιδεολογικά σχήματα, πάντα προς ίδιον όφελος.

Επειδή το απάνθρωπο σύστημα ολοκληρωτικής εξουσίας στην Ελλάδα αποτελεί παράδοση, η χώρα σήμερα βιώνει συνολικό εξανδραποδισμό, με τη συγκατάθεση όμως του συνόλου του πολιτικού φάσματος και της μάζας. Αραγε, ποιο διαβολικό και δαιμονικό μυαλό διανοήθηκε να επιβάλει εκ νέου την ιατρική τρομοκρατία, ώστε μέσω της επιβολής του μηνιαίου προστίμου να πιστεύει ότι θα αναγκάσει τις μεγαλύτερες ηλικίες να εμβολιαστούν, καταστέλλοντας, όπως πιστεύει, τον φόβο των ανθρώπων για τις μελλοντικές παρενέργειες των εμβολίων;

Για την εξουσία η επιβολή του προστίμου αποτελεί την ψυχεδελική ικανοποίηση επιβολής ισχύος. Αντιθέτως, για τη μάζα η αποχαύνωση στην ηλιθιότητα την καθιστά ανίκανη να αντιληφθεί ότι, εάν υποκύψει σήμερα και δεν παγώσει η κόλαση, τότε θα εξαϋλωθεί, επειδή νομοτελειακά θα ακολουθήσει η επιβολή και νέων μέτρων περιορισμού ελευθερίας και φτωχοποίησης. Ουδείς θα σωθεί από την κόλαση του νεοκομμουνισμού που επέβαλε η εξουσία, εάν δεν αντιδράσει, τουλάχιστον ατομικά, σήμερα, τώρα.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες στον Πύργο – Παρόντες περιχαρείς συμμαθητές

H ενδοσχολική βία είναι πλἐον μάστιγα της χώρας με άγρια επεισόδια μεταξύ μαθητών να είναι καθημερινά. Πρόσφατο περιστατικό άγριου...

More Articles Like This