Τσιτσιπάς και Τζόκοβιτς

Must Read

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθήσαμε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά ιστορία στην Αυστραλία, η οποία συγκέντρωσε το παγκόσμιο ενδιαφέρον: Ο πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη του τένις Σέρβος Τζόκοβιτς προσπάθησε με ιδιαίτερα πονηρό τρόπο να συμμετάσχει στο τουρνουά τένις της Αυστραλίας ενώ ήταν ανεμβολίαστος.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Η κυβέρνηση της μακρινής αυτής χώρας της Ωκεανίας αντέδρασε επειδή, αφενός, θα έθετε σε κίνδυνο μετάδοσης τους αθλητές και τους παρευρισκομένους του τουρνουά, αφετέρου (το πιο σημαντικό), ο Τζόκοβιτς θα κατάφερνε να περάσει ένα πολύ λάθος πρότυπο αντικοινωνικής συμπεριφοράς κατά της προσπάθειας του εμβολιασμού και της ομαδικής ευθύνης, σε περίπτωση που συμμετείχε στην αθλητική διοργάνωση.

Προσωπικά, ήμουν απόλυτα σίγουρος εξαρχής ότι η αυστραλιανή κυβέρνηση, με τη στεντόρεια αυστηρή πολιτική απέναντι σε κάθε αλλοδαπό που επιχειρεί παρανόμως να εισέλθει στα εδάφη της, θα επικρατούσε στο τέλος και θα γινόταν τελικά η εξευτελιστική για τον Τζόκοβιτς απέλασή του.

Ο ίδιος φέρθηκε ιδιαίτερα ανώριμα, είπε ψέματα για τον κορονοϊό που υποτίθεται ότι πέρασε (έπαιξε σε τουρνουά ενώ ήταν σε κατάσταση ασθένειας και έδινε συνεντεύξεις στην Ισπανία!), δεν άλλαξε την καταστροφική τακτική πίεσης ενάντια στην αυστραλιανή κυβέρνηση που είχε χαράξει και στο τέλος συγκρούστηκε σφόδρα με το τείχος της πραγματικότητας. Επαθε ό,τι του άξιζε και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή.

Έχω όμως και άλλον έναν λόγο, που βασίζεται στο εθνικό μας συμφέρον, παρόλο που δεν με στενοχώρησε καθόλου αυτή η περιπέτεια που ο ίδιος ο Τζόκοβιτς αποφάσισε να έχει κόντρα στις θέσεις για το εμβόλιο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας: Με τον ταπεινωτικό εκδιωγμό του από την Αυστραλία, οι πιθανότητες να νικήσει ο Ελληνας Τσιτσιπάς αυξάνονται. Οι Ελληνες ως λαός εκμεταλλευόμαστε από τα αρχαία χρόνια τις αδυναμίες του αντιπάλου μας και επίσης προσαρμοζόμαστε ταχύτατα στις αλλαγές των συνθηκών.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, παρά τα αρχικά λάθη του, με αντιεμβολιαστικές υστερίες στον δημόσιο διάλογο, τελικά εμβολιάστηκε, αποτέλεσε ο ίδιος παράδειγμα υιοθέτησης σωστής στάσης και πλέον, με πολύ μεγάλες αξιώσεις, διεκδικεί μια καλή θέση στο τουρνουά αντισφαίρισης.

Προσαρμόστηκε ταχύτατα σε αυτό που απαιτούν το κοινωνικό καθήκον, αλλά και οι πρωταθληματικές απαιτήσεις της καριέρας του. Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την αδυναμία του αντιπάλου του, με δηλώσεις εναντίον της αντιαθλητικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς του Τζόκοβιτς όταν έπρεπε. Στέφανε, σου εύχομαι ολόψυχα να κερδίσεις την πρώτη θέση. Είμαστε όλοι οι Ελληνες μαζί σου!

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Καταδίωξη στον Κηφισό μετά από απόπειρα διάρρηξης

Τα ξημερώματα της Τετάρτης (24/04) άγνωστοι με κλεμμένο αυτοκίνητο προσπάθησαν να διαρρήξουν κατάστημα με κινητά τηλέφωνα στην οδό Γούναρη,...

More Articles Like This