9/8/2022

Ώρα αντίστασης στον εκβιαστή Ερντογάν!

Δημοσίευση:

Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ μίλησε μόνο για θέματα οικονομίας, ανάπτυξης και ασφάλειας.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Ήταν επιλογή του να μη μιλήσει για τα εθνικά. Για το ψευδομακεδονικό, βέβαια, τι να πει; Το ζήτημα του σφετερισμού του ονόματος της Μακεδονίας, που ξεσηκώνει τις ψυχές των Ελλήνων και όσα αυτός ο σφετερισμός συνεπάγεται, είναι εκτός του πολιτικού DNA του Κυριάκου και της ηγετικής ομάδας του.

Η «πατέντα» πλέον λέγεται «είναι επιζήμια συμφωνία αλλά είναι συμβατική δέσμευση της χώρας, υπάρχει συνέχεια του κράτους, δεν μπορούμε να την καταγγείλουμε». Είπαμε, σύμβαση είναι, αν την παραβιάζουν ή είναι λεόντειος, ρωτήστε πρωτοετή της Νομικής, καταγγέλλεται, αλλά αυτοί που σκέφτηκαν την «πατέντα» δεν σας το είπαν, γιατί μπορεί να ψηφίζατε άλλους. Ο Νέος Μακεδονικός Αγών κράτησε ως την Κυριακή των εθνικών εκλογών. Τα περί συμφωνίας στο όνομα και διαφωνίας στην εθνικότητα και τη γλώσσα είναι αυτό που λέει ο λαός «ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στο αλεύρι». Στο Σκοπιανό λοιπόν τη φάγαμε την ήττα. Και το θεωρώ σοβαρό, όχι γιατί κινδυνεύουμε από τα Σκόπια και την ανύπαρκτη στρατιωτική ισχύ τους, αλλά γιατί, εκτός από προδοσία από τους ρεμπεσκέδες που το έκαναν, είναι ένα ισχυρότατο μήνυμα αδυναμίας προς τον ισχυρό εχθρό, το κράτος-συμμορία του Ερντογάν, και στον κολαούζο του τον ναρκέμπορο, κατά τους πολιτικούς αντιπάλους του, Εντι Ράμα. Διότι φυσικώ τω λόγω Τούρκοι και Αλβανοί σοβινιστές κάνουν την απλή σκέψη «αυτοί δεν μπορούν να επιβάλουν το προφανές συμφέρον τους ούτε σε μια χούφτα ξεβράκωτους».

Γι’ αυτό έπρεπε να τους πατήσουμε στον σβέρκο και να τηρήσουμε σκληρή στάση. Βέβαια, κρατήστε το, πιστεύω, παρά την ήττα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ και σφύριξε κλέφτικα η Ν.Δ., ακόμη κι αν δεχόμασταν τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονική Δημοκρατία Μακεδονίας ή Σπανοβαγγελοδημήτρης Νικόλας του Δημητρίου, τουτέστιν Γύλος, που είχε το ένα μάτι όρτσα, πάλι δεν θα ξεφύγουν τη μοίρα τους να διαλυθούν, διότι αυτοί οι βουλγαρόφωνοι που παριστάνουν τους Μακεδόνες σύντομα θα είναι μειοψηφία έναντι των Αλβανών, που γεννάνε ώσπερ κόνικλοι. Οπότε μοιραίως θα βαρέσουν μπιέλα μια μέρα και τότε θα πρέπει να θυμηθούμε τους πάνω από 200.000 Έλληνες που «ξέχασαν» ο Κοτζιάς και το αφεντικό του.

Δημοφιλείς ειδήσεις  Διπλωματικός συναγερμός στην Αθήνα

Το άλλο μεγάλο εθνικό ζήτημα ήταν και είναι η αντιμετώπιση του τουρκικού επεκτατισμού σε όλα τα μέτωπα: Θράκη, Αιγαίο, Κύπρος και κυρίως στο λαθρομεταναστευτικό, που κατά την ημετέρα άποψη, εντάσσεται απολύτως μέσα στην επιθετική πολιτική της Τουρκίας κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης, που, παρά την παρακμή της και την ελεεινή αριστερίλα, παραμένει συντριπτικά χριστιανική. Οι λαθραίοι είναι όπλο των Τούρκων, του υπερφίαλου Ερντογάν, ο οποίος τώρα θέλει και πυρηνικά, τα οποία, πλην ημών, π.χ., και το Ισραήλ έχει σοβαρότερους λόγους να ΜΗΝ τα αποκτήσουν απ’ ό,τι είχε στο Ιράκ. Και θυμάστε τι έκαναν στον πυρηνικό αντιδραστήρα του Ιράκ, τον οποίο τον έκαναν μια λακκούβα με μπάζα. Αφεριμ.

Ο Ερντογάν ευθέως μας απειλεί πως θα σπρώξει ορδές, ήδη το κάνει, αλλά έχει κάβα περί τους 3.500.000 νοματαίους, συντριπτικά ΜΗ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ. Έτσι μας εκβιάζει τραμπούκικα για να μας σύρει σε συνολική διαπραγμάτευση με στόχο όχι απλά την ΑΟΖ, την Κύπρο, τους υδρογονάνθρακες, αλλά τα πάντα όλα. Θέλει να μας κάνει δορυφόρο, αφού πρώτα μας ληστέψει.

Στις 24 ή 25 Σεπτεμβρίου ο Πρωθυπουργός θα συναντήσει τον αρχηγό του κράτους-συμμορία στη Νέα Υόρκη. Δήλωσε σχετικά ο Κυριάκος: «Αν έχει διάθεση ο κ. Ερντογάν για μία ουσιαστική επανεκκίνηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, θα πρέπει να το αποδείξει έμπρακτα. Πρόθεσή μου είναι να συνομιλώ, γιατί μόνο τότε μπορείς να βρεις λύσεις αμοιβαία αποδεκτές. Προσερχόμαστε στη διαπραγμάτευση με τα επιχειρήματα που μας δίνει το Διεθνές Δίκαιο που είναι με το μέρος μας. Εχω θέσει το θέμα των ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις μου, είναι ευρωπαϊκό θέμα».

Δημοφιλείς ειδήσεις  Μας κορόιδεψε... ευθέως!

Δεν έχω την απαίτηση, ούτε χρειάζεται ο Πρωθυπουργός να πουλήσει λεκτική μαγκιά. Δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να μιλήσει όπως εγώ ή εσείς με το θυμικό μας. Οι διεθνείς σχέσεις δεν είναι αλάνα να πεις στον αλήτη τραμπούκο «έβγα έξω, ρε, αν σου βαστάει». Κυρίως οι πράξεις όμως αλλά και τα μετρημένα διπλωματικά λόγια πρέπει να αποπνέουν τη σταθερή μας βούληση πως δεν θα υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό, ενώ έμπρακτα από κοινού Ελλάδα και Κύπρος να συσσωρεύουμε ισχύ και να φτιάξουμε γερές συμμαχίες με όσους έχουμε κοινά συμφέροντα, ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο. Και να υποδείξουμε επίμονα στις ΗΠΑ πως, σε αντίθεση με την Τουρκία, που έχει στο ζωνάρι της κόλλυβα που θα της φτιάξουν οι Κούρδοι, είμαστε σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος.

Χρέος του Πρωθυπουργού είναι η αντίσταση, είναι η μόνη λογική προοπτική. Ασύνετο θα ήταν να ενδώσουμε στον εκβιαστή. Με τα Σκόπια και το όνομα η «ελίτ» μας την έβγαλε φθηνά ως τώρα. Δεν υπάρχει όμως καμία προπαγάνδα στον κόσμο, κανένα μιντιακό σύστημα, το οποίο να μπορεί να πασάρει επιτυχώς στους Έλληνες συνεκμετάλλευση σε Αιγαίο και Κύπρο και Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία, που θα σημαίνουν τη δορυφοροποίηση του Ελληνισμού. Όποιος το κάνει θα μπει στο μαύρο κατάστιχο της Ιστορίας με τη χειρότερη παρέα. Ο Πρωθυπουργός έδειξε πως είναι μεθοδικός, προετοιμάζεται σκληρά κι έχει σχέδιο στην οικονομία. Ας χρησιμοποιήσει αυτές τις αρετές και στα εθνικά, χωρίς πολλά λόγια, για την αντίσταση και όχι για την υποταγή, για τη σθεναρή υπεράσπιση του Έθνους και των συμφερόντων του. Είναι η μόνη ρεαλιστική προσέγγιση.

*Δικηγόρος – πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Δημοφιλείς ειδήσεις  Μας κορόιδεψε... ευθέως!

www.neadexia.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διπλωματικός συναγερμός στην Αθήνα

Αν κρίνω από όσα διαβάζω στα ρεπορτάζ έγκριτων συναδέλφων του διπλωματικού ρεπορτάζ, τότε η...

Μας κορόιδεψε… ευθέως!

Μονάχα ένας επαγγελματίας γλείφτης, κόλακας και ξιπασμένος αυλικός σαν τον Αδωνι Γεωργιάδη, που θρέφεται...

Γιατί ο δημόσιος βίος δηλητηριάστηκε από τις υποκλοπές!

Εξεταστική για την ΕΥΠ από το 2015, με αφορμή τις καταγγελίες Λαφαζάνη για παγίδευση...

Πολιτική αποτυχία της Ν.Δ.

Το πρόσφατο σκάνδαλο παρακολούθησης των τηλεφώνων ενός πολιτικού αρχηγού, βουλευτών, καθώς και στελεχών της...

Οι καταγγελίες των συνθηκών

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πάει μέχρι στιγμής καλά για τη Δύση. Και αυτό,...

Ο Νότης έχει κέφια

Ο Νότης Μηταράκης δήλωσε πως οι Ελληνες δεν ασχολούνται πλέον με το «μεταναστευτικό», όπως...

Η Τουρκία παίζει «παιχνίδι» στη Λιβύη. Η Αθήνα το ξέρει;

Ο βασικός σύμμαχος της Ελλάδας στη Λιβύη, ο πρόεδρος της Βουλής Ακίλα Σάλεχ, επισκέφθηκε...

Συμμορίες τρελών μάς οδηγούν σε τρίτο παγκόσμιο

Θυμάστε μήπως έναν παλαβό Αμερικανό στρατηγό με μάτι που γυάλιζε, ονόματι Ουέσλι Κλαρκ;Από...

Η τρέλα των ανθρώπων

Οι δημοσιογράφοι είμαστε εδώ υποτίθεται για να απαντάμε. Όχι για να ρωτάμε. Αυτό ζητάει...

Βλακοκτονία!

Περισπούδαστες και οργίλες οι ανακοινώσεις της αριστερίλας και ψευτοδεξιών «συνοδοιπόρων» του μηδενισμού, με αφορμή...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η δασκάλα που σκοτώθηκε στα Σύβοτα – Ξεσπά ο γιος της 

Δικαιοσύνη για τον θάνατο της μητέρας του ζητά ο...

Νεκροί Αλβανός ηθοποιός και η σύζυγός του που πήδηξαν από τον 6ο όροφο – Ούρλιαζε το παιδί τους

Θρίλερ επικρατεί στις ΗΠΑ μετά τον θάνατο-μυστήριο γνωστού Αλβανού...

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δασκαλάκης – Έκκληση για αίμα

Μάχη για τη ζωή του δίνει ο γνωστός τραγουδιστής...

Γερμανικά κόλπα με τα τεθωρακισμένα!

Το Βερολίνο, από τη μια, θέλει να στείλει τα ελληνικά τανκς στην Ουκρανία και, από την άλλη, δεν θέλει να δυσαρεστήσει περισσότερο τη Μόσχα

Τεράστιο σκάνδαλο αποκαλύφθηκε από το διάγγελμα του πρωθυπουργού!

Ζήτησαν και... παράταση στην παρακολούθηση Ανδρουλάκη!

Εμπαίζουν τον ελληνικό λαό! Ξαφνική «βόμβα» για τους νεκρούς από κορωνοϊό

Σχεδόν δυόμιση χρόνια μετά από την πανδημία και ενώ...

Κυριάκος Μητσοτάκης: Με διάγγελμα- κονσέρβα μετέτρεψε σε κουρελόχαρτο το Σύνταγμα της Ελλάδας!

Μισό διάγγελμα με εμφανή πανικό - Προσπάθησε να την μετακυλήσει τις ευθύνες

Ύβρεις κατά του πρωθυπουργού σε ζωντανή σύνδεση της ΕΡΤ

Όλο και πιο έντονες είναι οι αντιδράσεις κατά του...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ