Ο ορισμός του επιτελικού κράτους

Must Read

Οι λέξεις αποκτούν νόημα όταν έχει προηγηθεί βίωμα. Κι από βιώματα άλλο τίποτε στην Ελλάδα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Mε αφορμή τη χιονόμπαλα που μας έριξε τις προάλλες ο Θεός και την αντίδραση της κρατικής μηχανής, ρώτησα την άποψη διαδικτυακών φίλων για το πολυδιαφημισμένο «επιτελικό κράτος». Ακολουθούν μερικές απαντήσεις…

Τάσος: Οταν ακούω ότι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, με λούζει κρύος ιδρώτας κι αρχίζω τις προσευχές και τα τάματα!

Μπάμπης: Άριστοι! Φταίνε οι πολίτες! Μάλιστα οι Ελληνες πολίτες! Οι υπόλοιποι θα πάρουν επίδομα, γιατί ήταν πολύ καλοί! Επίσης θα υπάρξει πρόστιμο 300 ευρώ τον μήνα για τους άνω των 35 , γιατί έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Νικόλαος: Αιέν «αριστεύειν».

Γιώργος: Το κράτος υπολειτουργεί μόνο με αίθριο καιρό.

Ευάγγελος: Επιτελικό κράτος με διδακτορικά μόνο δεν γίνεται…

Γιώργος: Του ποιου; Του επιτελαααχαχαχχαχαχα.

Θεόδωρος: Το κράτος σε απεργία διαρκείας.

Πάρης: Πχιο;

Κωνσταντίνος: Επιτελικό κράτος, με υπερβολική κρατική παρέμβαση, αρπαχτή με δικαιολογίες σε παπύρους, που ανέκαθεν το ξελασπώνει ο Στρατός, αναμφίβολα το μόνο λειτουργικό τμήμα του ευρέος δημόσιου τομέα.

Δημήτρης: Έχω την εμπειρία της Αμερικής και η άποψή μου θα είναι μεροληπτική. Ούτε την εισαγωγή ρεύματος από Τουρκία και Σκόπια θα σχολιάσω.

Δημήτρης: Let’s go Brandon!

Αντώνιος: Σὲ ἐλάχιστο πίεσιν καιροῦ καταῤῥέομε, εὐτυχῶς ὅμως προμηθευόμεθα ῥεῦμα ἀπὸ Τουρκία, Βουλγαρία καὶ Δαρδανοπαιονικὴ Συνομοσπονδία Δυτικῆς Ῥωμυλίας. Ὅλα κομπλέ, κἀνἔνα πρόβλημα, ὑπὸ ἔλεγχο.

Γεώργιος: Θα έπρεπε, φίλε μου Παναγιώτη, να είχαν συλληφθεί το μέλη του Δ.Σ. της Αττικής Οδού και να είχαν οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Γιάννης: Είναι εξαφανισμένοι επιτελικά.

Χρήστος: Βαρύγδουπες εκφράσεις, κενές περιεχομένου! Οποιος μπορεί να κάνει κάτι από μόνος του, ας κάνει. Βοήθεια να μην περιμένουμε, έτσι ήταν, έτσι θα είναι…

Δημήτρης: Επιτελικό κράτος με επιτελάρχη τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σίδνεϊ: Με λουλούδια και μαύρες κορδέλες γέμισε το εμπορικό κέντρο στο οποίο σκοτώθηκαν έξι άτομα μετά από επίθεση με μαχαίρι

Με λουλούδια έχει γεμίσει ο εσωτερικός και ο εξωτερικός χώρος του εμπορικού κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ της...

More Articles Like This