Με όπλα από τον Στάλιν το ΚΚΕ σκότωνε Έλληνες

Must Read

Ο Ρώσος ιστορικός Σεργκέι Ραντσένκο, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ, δημοσίευσε αυτές τις ημέρες μερικά πολύ σημαντικά έγγραφα για την κομμουνιστική χωριστική ανταρσία στην Ελλάδα, αυτό που ορθά ονομάστηκε και συμμοριτοπόλεμος και που η πολιτική ορθότητα βάφτισε «εμφύλιο».

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Το ένα από τα έγγραφα είναι μια λεπτομερής αναφορά του Μολότωφ, ΥΠΕΞ της ΕΣΣΔ, προς τον Στάλιν, στα οποία αναφέρεται στις ποσότητες όπλων που έστελναν οι Σοβιετικοί στον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, που ούτε Δημοκρατικός ήταν ούτε Στρατός ούτε Ελληνικός, αν αναλογιστεί κανείς πως, όταν έπεσε ο Γράμμος, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ανταρτών ήταν σλαβόφωνοι αποσχιστές ΝΟΦίτες, η μόνη εφεδρεία που τους είχε απομείνει, αφού ψυχικά το ΚΚΕ είχε αποκοπεί από τον Ελληνικό Λαό μετά την επανάληψη της κομμουνιστικής αθλιότητας για αυτόνομη «Μακεδονία», με την απόφαση της περίφημης 5ης Ολομέλειας και τη συμμετοχή του Ζαχαριάδη σε συνέδριο του ΝΟΦ στις Πρέσπες, στους Ψαράδες, εκεί που συμβολικά ο Τσίπρας πήγε να ξοφλήσει το παλιό γραμμάτιο στους συνεταίρους των Ελλήνων κομμουνιστών στην Εσχάτη Προδοσία.

Το ενδιαφέρον, εκτός από τη μεγάλη στρατιωτική ενίσχυση των στασιαστών από τις Ανατολικές Χώρες που έχουν αποκαλύψει και Ελληνες Ιστορικοί, είναι πως η ΕΣΣΔ έστελνε όπλα από τα γερμανικά λάφυρα, το αχανές πολεμικό υλικό των Ναζί, που περιήλθε στα χέρια του Κόκκινου Στρατού μετά την πανωλεθρία του Χίτλερ και την άνευ όρων παράδοση του Γ’ Ράιχ. Αυτό γινόταν γιατί στην ουσία η ΕΣΣΔ παραβίαζε έτσι τη Διάσκεψη της Γιάλτας, αφού η Ελλάδα ήταν συμπεφωνημένα στη δυτική σφαίρα επιρροής και ρωσικό πολεμικό υλικό στα χέρια των ανταρτών θα ανέβαζε στο κόκκινο τη θερμοκρασία του Ανατολικού Μπλοκ με τη Δύση. Μάλιστα ο Στάλιν αρνήθηκε να στείλει έστω και σοβιετικές στολές, σωβρακοφανέλες και υπόδηση στους στασιαστές, διότι ήταν πολύ χαρακτηριστικού τύπου και έτσι θα αποτελούσαν τεκμήρια της βοήθειας που έδινε στο ΚΚΕ.

Η επιστολή του Ζαχαριάδη και του Βαφειάδη της 7ης/7/1948 προς το ΚΚΣΕ, στην ουσία προς τον πατερούλη Στάλιν, περίπου έναν χρόνο πριν από τη συντριβή στον Γράμμο των στασιαστών από τον Ελληνικό Στρατό, τη Βασιλική Αεροπορία και τη Χωροφυλακή, Στρατό αποτελούμενο από κληρωτούς εργάτες, αγρότες, όταν σύσσωμος ο λαός τιμώρησε την προδοσία και οι προδότες βρέθηκαν στην εξορία, μερικοί στην Τασκένδη να αλληλοφαγώνονται κόβοντας ακόμη και αυτιά ο ένας του άλλου, έχει επίσης ενδιαφέρον, αφού αποκαλύπτει, μεταξύ άλλων, το βασικό σχέδιο των κατσαπλιάδων που παρίσταναν τους Στρατηγούς. Στόχος ήταν να αποσπάσουν ένα σοβαρό κομμάτι έδαφος στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα εγκαθιστούσαν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν στην περαιτέρω «εξασθένηση του μοναρχοφασισμού». Αυτό που δεν λένε το λένε σε άλλα κείμενα και στην απόφαση της κατάπτυστης 5ης Ολομέλειας, για την οποία και μόνο θα έπρεπε να έχουν ντουφεκιστεί όλοι. Αυτά τα εδάφη, μαζί με άλλα, είχαν συμφωνήσει να τα παραχωρήσουν στα σχέδια του Τίτο και της Κομιντέρν για τη δημιουργία της «Μακεδονίας του Αιγαίου», μαζί με την περιοχή των Σκοπίων. Αυτή η ένοπλη στάση με σκοπό απόσπαση εθνικού εδάφους και παράδοσή του σε ξένη δύναμη είναι ο ορισμός της Εσχάτης Προδοσίας.

Άλλωστε το έχει παραδεχθεί και ο Φλωράκης με δήλωσή του: «Μα, τι ήμασταν; Προδότες ήμασταν, αφού ο Ζαχαριάδης μάς ζητούσε να παραδώσουμε τη Μακεδονία». Τη διαφορετική, άλλωστε, στάση τους στο ζήτημα αυτό, δηλαδή την άρνησή τους να συμφωνήσουν με την πολιτική του ΚΚΕ για «ολοκλήρωση των δικαίων του Μακεδονικού λαού», πλήρωσαν και επιφανή στελέχη του ΔΣΕ, όπως ο ικανότερος, ίσως, διοικητής μονάδας των στασιαστών, ο Δικηγόρος Γιώργος Γιαννούλης από το Τσοτύλι, γόνος Μακεδονομάχων και γραμματέας ως φοιτητής του Στέφανου Δραγούμη, που αιχμαλωτίστηκε από τον αργότερα Στρατηγό Οικονομάκο και αφέθηκε ελεύθερος κάνοντας το λάθος να αναλάβει να μεταφέρει στον Ζαχαριάδη σχέδιο ειρήνευσης. Δολοφονήθηκε άνανδρα από τον Ζαχαριάδη, τον Γούσια και τα όργανά τους, μια δραματική Ιστορία, εμβληματική του ελληνικού δράματος, και πιθανόν ίδια τύχη είχε από συντροφικό χέρι και ο Ευριπίδης Μπακιρτζής, που βρέθηκε δολοφονημένος από αγνώστους στην εξορία. Λέγεται, πάντως, πως ο Γιαννούλης, πλην της διαβίβασης σχεδίου ειρήνευσης, αμέσως μετά την απελευθέρωση της χώρας από τους Γερμανούς, χτύπησε και διέλυσε με την Ταξιαρχία του, κατόπιν διαταγής του Μπακιρτζή, φάλαγγα Γιουγκοσλάβων ανταρτών υπό τον Τέμπο, συνεργάτη του Τίτο, που πήγαιναν για να μπουν στη Θεσσαλονίκη χωρίς να ρωτήσουν το κόμμα.

Από τα έγγραφα προκύπτει και οικονομική βοήθεια προς το ΚΚΕ 100.000 δολαρίων, που προφανώς δεν ήταν η μόνη. Γι’ αυτό θα είχε ενδιαφέρον αν ποτέ η Αστυνομία έκανε κατάσχεση του Αρχείου του ΚΚΕ. Εκτός από τα λεφτά και τα όπλα που πήρε από ξένους για να αιματοκυλήσει την Ελλάδα, θα βρίσκαμε και τις πρωτότυπες διαταγές και σχέδια για κατά τόπους σφαγές, για την απόπειρα πραξικοπηματικής κατάληψης της εξουσίας κατά τα Δεκεμβριανά του 1944 και επιβολής σταλινικής δικτατορίας, για την ομηρία και δολοφονία χιλιάδων αθώων πολιτών, για την παγίδευση και δολοφονία πλήθους δικών του μελών και στελεχών, και, φυσικά, για το -σχετικά άγνωστο- δράμα της απηνούς καταδίωξης και σφαγής, από προπολεμικά έως και τη διάρκεια της χωριστικής κομμουνιστικής ανταρσίας, των Ελλήνων τροτσκιστών και Αναρχικών της εποχής από τους σταλινοφασίστες δήμιούς τους.

Ήδη οι απολογητές του Κατίν και του Συμφώνου Ρίμπεντροπ – Μολότωφ, της συμμαχίας των ιδεολογικών εξαδέλφων Χίτλερ και Στάλιν, που κατασπάραξαν τη γενναία και μαρτυρική Πολωνία, στη δημοσίευση των εγγράφων κραυγάζουν ως διακορευόμενες από την αλήθεια παρθένες, ψάχνοντας για… γερμανοτσολιάδες. Δεν τους αρκούν οι φωτογραφωίες του Ζαχαριάδη με τους ΝΟΦίτες και τα σλαβικά συνθήματα στους τοίχους του Αρχηγείου του ΔΣΕ, όταν το κατέλαβε ο Στρατός μας. Είναι καιρός να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, να αποκατασταθεί η ιστορική αλήθεια και να τελειώσουμε με τα ορφανά του γενοκτόνου ολοκληρωτισμού κάθε χρώματος…

*Δικηγόρος, πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, εταίρου του συνασπισμού ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, www.neadexia.eu

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έκτακτο – μεγάλες αεροπορικές εταιρείες ακυρώνουν τις πτήσεις τους προς το Ισραήλ

Αλαλούμ με τις πτήσεις από και προς το Ισραήλ με τον φόβο της κλιμάκωσης. Απαγορευμένη ζώνη θεωρείται ουσιαστικά ο...

More Articles Like This