Ειδικοί και παθογένειες

Must Read

Αφού σου το είχαν πει, άνθρωπε, οι ειδικοί. Θα κάνει χιονοκαταιγίδες. Τι σημαίνει δεν ξέρεις τι είναι η χιονοκαταιγίδα, εσύ ζεις στην Αθήνα! Να μάθεις. Έχουμε κλιματική αλλαγή. Τον χειμώνα χιονίζει και κάνει κρύο, το καλοκαίρι κάνει καύσωνες. Τι; Δεν είναι αυτό αλλαγή; Πάντα έτσι έκανε; Δεν θα μας πεις εσύ, πλεμπαίε, τι είναι κλιματική αλλαγή. Εσύ οφείλεις να κάνεις ό,τι σου λένε.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Βγήκες να πας στη δουλειά σου Δευτέρα πρωί, με καιρό χαρά Θεού, χωρίς αλυσίδες, ειδικά λάστιχα, προμήθειες για τον δρόμο, πουπουλένιο υπνόσακο και σκι, και μετά γκρινιάζεις που κόντεψες να γίνεις παγωτό στην Αττική Οδό. Mon Dieu! Είσαι ψεκασμένος, θα ήθελα να ήξερα, και δεν ακούς τους ειδικούς και κάνεις του κεφαλιού σου; Και μετά σου φταίει η κυβέρνηση, η Αττική Οδός και το σύμπαν όλο.

Ποιος σου είπε, αγαπητέ, ότι τη δική σου αμέλεια θα τη χρεώνονται οι ιδιώτες και οι επιτελικοί; Ξέρεις τι σημαίνει επιτελικός; Ξέρεις τι σοβαρή δουλειά κάνει; Πώς δεν ξέρεις! Την είδες προχτές. Κόντεψαν να σε βγάλουν παγοκολόνα από το αυτοκίνητό σου που είχε εγκλωβιστεί σε εθνικό δίκτυο ουσιαστικά δίπλα στην Αθήνα.

Ρωτάς την εταιρία, πλεμπαίε λαουτζίκο, αν έχει να πληρώνει για να κρατήσει ανοιχτούς τους δρόμους; Τι τους πέρασες τους πτωχούς πλην τίμιους επιχειρηματίες; Οτι έχουν τα λεφτά τους για πέταμα; Δεν λες καλά που έχουμε ακόμη στρατό και κάτι γίνεται. Που και αυτούς τους φαντάρους τούς παρατάνε σε όποια κρίση προκύψει, χωρίς εξοπλισμό, χωρίς τρόφιμα, και κάνουν και αυτοί τον… survivor. Όλοι στο ίδιο ζουμί βράζουμε τελικά.

Δεν συζητώ για Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ηταν σε μεγάλη ετοιμότητα. Εψαχναν μάλλον τα μηχανήματα κάτω από το χιόνι. Μόνο έτσι εξηγείται το ότι δεν εμφανίστηκαν και έκλεισαν κεντρικές αρτηρίες της Αθήνας.

Βγήκαν βέβαια και οι Βαλκάνιες μανταμοσουσούδες να σε στολίσουν καταλλήλως, γιατί εκείνη την ημέρα δεν κάθισες σπίτι σου κι εσύ να φτιάξεις μαλλί και νύχι, να γυαλίσεις το αμάξι. Δεν πήρες κι εσύ τηλέφωνο το αφεντικό να του πεις «ψιτ, μεγάλε, σήμερα δεν θα έρθω γιατί είπε χτες η τηλεόραση να μη βγούμε». Να σου απαντήσει και το αφεντικό «ψιτ, μεγάλε, ούτε σήμερα να έρθεις ούτε ποτέ».

Είπε πάντως ο πρωθυπουργός ότι δεν μπορούμε να διορθώσουμε αμέσως 30 χρόνια παθογένειες του ελληνικού κράτους. Συμφωνώ, κ. πρωθυπουργέ μου. Άλλωστε το λέει και η γνωστή ρήση. Τα 100 πρώτα χρόνια είναι δύσκολα. Μετά κυλάει μια χαρά το πράγμα. Έχουμε άλλα 70 χρόνια μπροστά μας να διορθώσουμε τις παθογένειες. Γιατί να αγχωνόμαστε λοιπόν;

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κλήρωση Τζόκερ: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί σήμερα

Οι έξι τυχεροί αριθμοί στην αποψινή κλήρωση του ΟΠΑΠ Τζόκερ είναι οι εξής: 3, 15, 18, 22, 42 με Τζόκερ το 14.  Ένα...

More Articles Like This