Η φυγάδευση του Τρίντο

Must Read

Όταν πρωτοδιάβασα την είδηση ότι οι καναδικές Αρχές φυγάδευσαν τον πρωθυπουργό της χώρας κ. Τριντό μαζί με την οικογένειά του από την Οτάβα σε μυστική τοποθεσία, ώστε να προφυλαχθεί από τις διαμαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων φορτηγατζήδων οι οποίοι διαδήλωναν κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, νόμιζα ότι ήταν κάποιο ψευδές ή υπερβολικό νέο.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο

Όμως δεν ήταν. Αυτή η τραγική εξέλιξη για την ποιότητα της Δημοκρατίας στον Καναδά, όντως έγινε. Να πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, ώστε να αναλύσουμε σωστά το πολύ ανησυχητικό αυτό γεγονός.

Προσωπικά έχω ταχθεί από την αρχή της πανδημίας εντελώς κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά στηρίζω ένθερμα τα εμβόλια ως το μοναδικό επιστημονικό μέσο αυτής της στιγμής για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τον κορονοϊό.

Οι «Φιλελεύθερες Δημοκρατίες» της Δύσης, οι οποίες τόσα χρόνια προπαγάνδιζαν ότι οι «ατομικές ελευθερίες» του κάθε πολίτη είναι πολυτιμότερες ακόμα και από το εθνικό συμφέρον της χώρας τους […], προσέκρουσαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στον ακλόνητο τοίχο του ρεαλισμού όταν επήλθε η καταστροφική πανδημία, πριν από δύο χρόνια.

Με γοργό ρυθμό και μια εξέλιξη στον δυτικό κόσμο που θυμίζει φαινόμενο ντόμινο, πολλές «Φιλελεύθερες Δημοκρατίες» υιοθέτησαν άκρως απολυταρχικά μέτρα για να προστατεύσουν τους πολίτες τους. Σταδιακά είδαμε πρωτόκολλα, όπως το GDPR για την προστασία των προσωπικών δεδομένων που πετάχτηκε στα σκουπίδια με υποχρεωτικές θερμομετρήσεις, προσκόμιση ιατρικών εξετάσεων και διαμοιρασμό ευαίσθητων ιατρικών δεδομένων του καθενός μας σε όλες τις ψηφιακές γωνιές του πλανήτη, παρακολουθήσαμε ελευθερίες μας να κάνουν φτερά με άκρως αντισυνταγματικό τρόπο (όπως αυτή της ανεμπόδιστης συμμετοχής στην οικονομία), βιώσαμε στο πετσί μας απόλυτες καραντίνες που μας ιδρυματοποίησαν.

Το πρόβλημα έγκειται στην ανειλικρίνεια της Δύσης. Κανένα κράτος δεν δήλωσε με ειλικρίνεια στους πολίτες του ότι λόγω έκτακτων συνθηκών αίρονται de facto προσωπικές μας ελευθερίες. Καμία Πολιτεία δεν δήλωσε στον λαό ότι είναι αναγκαία τα άκρως ανελεύθερα μέτρα ώστε να προφυλαχθεί καθολικά η υγεία μας. Κανένα Κοινοβούλιο δεν έθεσε τη χώρα του σε συνθήκες εκτάκτου ανάγκης, οπότε προσωρινά παύουν άρθρα του Συντάγματος.

Αυτό πλήρωσε ο Τριντό: Από τη μία διαφημίζει ότι ο Καναδάς είναι η πιο ελεύθερη χώρα στον κόσμο και από την άλλη επιβάλλει υποχρεωτικό εμβολιασμό σε επαγγελματικές κατηγορίες (φορτηγατζήδες). Αυτή η ανειλικρινής προσέγγιση προκαλεί σύγχυση και απόγνωση. Μην απορούν οι κυβερνήσεις για το λαϊκό ξέσπασμα.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σάστισε το σύμπαν από τη νέα γκάφα του Μπάιντεν!

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε για μία ακόμη φορά viral, καθώς μια νέα γκάφα ήρθε να προστεθεί στην ιδιαίτερα πλούσια...

More Articles Like This