Ευάγγελε θυμάσαι πως «καθάρισες» τον ΓΑΠ; Η ιστορία… εκδικείται!

Must Read

Άκουγα το βράδυ της Κυριακής (δεύτερης των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών) τον Ανδρέα Λοβέρδο να λειτουργεί στα κανάλια ως σύγχρονο πολιτικό Μαντείο των Δελφών και με έπιανε σύγκρυο: «Ο Βαγγέλης Βενιζέλος ήταν και είναι φίλος μου. Είμαι σίγουρος ότι έχει πολιτικό και θεσμικό μέλλον στη χώρα».

  • Γράφει ο δημοσιογράφος
    Βασίλης Βέργης

Και καλά για τη φιλία (προς Θεού, δεν… ποινικοποιείται) και το «πολιτικό μέλλον». Το «θεσμικό» πόθεν προκύπτει; Μάσησε τα φύλλα Δάφνης η… Πυθία του ΚΙΝΑΛ ή έκανε ένα fast forward στην πολιτική σκηνή των επόμενων μηνών και «είδε» ότι ο κ. Βενιζέλος θα προταθεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας από τη… Νέα Δημοκρατία; Σενάριο (επιθυμίες;) τουλάχιστον σοκαριστικό, πόσο μάλλον από τη στιγμή που οι πληροφορίες ομιλούν για ανανέωση της θητείας του κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Τεράστια σκόνη έχει σηκωθεί μετά την απόφαση της Φώφης Γεννηματά να οδηγήσει ουσιαστικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο στην «έξοδο» του ΚΙΝΑΛ. Κλάμα και… οδυρμός από την πλευρά των «Βενιζελικών» οι οποίοι υποστηρίζουν ότι «Η Φώφη στέλνει τους ψηφοφόρους μας στην αγκαλιά της ΝΔ και στην αυτοδυναμία της στις εκλογές της 7ης Ιουλίου». Το λέει αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος λησμονώντας προφανώς ποιος ήταν αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση Σαμαρά, συνυπεύθυνος για είσοδο της χώρας στο τραγικό τούνελ των Μνημονίων. Ο… πατέρας του ΕΝΦΙΑ.

Μιλούν για «προδοσία της Φώφης στη Δημοκρατική παράταξη» οι άνθρωποι που εντέχνως ξεχνούν ΠΟΙΟΣ και ΠΩΣ «έριξε» εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ελλάδας το 2011. Λες και έχει πέσει ιός αμνησίας.

Ποιος έκανε πολιτική κωλοτούμπα τον Νοέμβριο του 2011; Ποιος υποτίθεται ότι στήριζε τον Γιώργο Παπανδρέου στην απόφαση για δημοψήφισμα και εν συνεχεία τον «άδειασε», εν μία νυκτί, στο βωμό της Μέρκελ και του Σαρκοζί; Ποιος «καθάρισε» ουσιαστικά εκλεγμένο –επαναλαμβάνω- πρωθυπουργό της χώρας; Ο μίστερ PSI, ο κύριος Ευάγγελος Βενιζέλος.

Η ζωή κάνει κύκλους. Και, όπως λένε, η ιστορία «εκδικείται». Σίγουρα δεν ξεχνά. Γι αυτό λοιπόν ο κ. Βενιζέλος, ο κ. Λοβέρδος και οι υπόλοιποι που τώρα κάνουν σαν κλαίουσες Μαγδαληνές για την «προδοσία της Φώφης στο Κίνημα», ας φρεσκάρουν τη μνήμη τους. Υπάρχει, ξέρετε, εκείνο το διαχρονικό στη ζωή απόφθεγμα κυνισμού: «Μάχαιρα έδωκες, μάχαιρα θα λάβεις».

Οσο για τον κ. Βενιζέλο που δηλώνει -λες και απευθύνεται σε ανθρώπους οι οποίοι έπεσαν με αλεξίπτωτο στη χώρα τα τελευταία 24ωρα- ότι… παλεύει για να μην πάρει αυτοδυναμία η ΝΔ, δεν τον φοβάμαι ούτε, φυσικά, τον λυπάμαι. Πανέξυπνος ων, έχει τον τρόπο να δουλέψει για το «πολιτικό του μέλλον». Όπως το έπραξε το 2011 όταν συγκυβέρνησε με την έως τότε «Επάρατο Δεξιά», όπως για χρόνια την αποκαλούσε. Τώρα θα… κολλήσει ο «προδομένος»;

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε μπλόκο σε συγκεντρώσεις οπαδών ΑΕΚ και Παναθηναϊκού

Ενόψει του κρίσιμου ντέρμπι και για λόγους ασφαλείας

More Articles Like This