Αγώνας για την πολιτιστική ταυτότητα της Ευρώπης!

Must Read

Tις τελευταίες ημέρες του Ιανουαρίου οι ηγέτες των ευρωπαϊκών συντηρητικών κομμάτων συναντήθηκαν στη Μαδρίτη για να οικοδομήσουν ένα ενιαίο πολιτικό μέτωπο, με σκοπό την «υπεράσπιση των παραδοσιακών ιουδαϊκών και χριστιανικών αξιών της Ευρώπης και την ανάκτηση της κυριαρχίας των εθνικών κρατών».

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφάλα*

Η σύνοδος κορυφής της Μαδρίτης πραγματοποιήθηκε με το σύνθημα «Υπερασπίζοντας την Ευρώπη», εισάγοντας τη διαφορετικότητα στην πολιτική ορθότητα των Βρυξελλών με την κήρυξη ολοκληρωτικού πολέμου στην πολιτική αρχή της «φεντεραλιστικής παγκοσμιοποίησης» και των αντιδημοκρατικών πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που επέβαλαν οι ελίτ του χρήματος.

Η διήμερη σύνοδος φιλοξενήθηκε από το συντηρητικό κόμμα Vox της Ισπανίας και συμμετείχαν ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν, ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι και η υποψήφια για την προεδρία της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν, καθώς και οι ηγέτες και εκπρόσωποι συντηρητικών κομμάτων από Ιταλία, Ολλανδία, Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Λιθουανία, Εσθονία και Ρουμανία.

Στην κοινή ανακοίνωσή τους οι Ευρωπαίοι συντηρητικοί ηγέτες ανέφεραν ότι «υπάρχει μια διαρκώς κλιμακούμενη απειλή, που επιδιώκει να μεταμορφώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα ιδεολογικά φορτισμένο φεντεραλιστικό υπερκράτος, στα πρότυπα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, μια εταιρία συμφερόντων που αγνοεί τις εθνικές ταυτότητες και την εθνική κυριαρχία και επομένως υπονομεύει τη δημοκρατία, την πολυφωνία και τα συμφέροντα των πολιτών και των εθνών που αποτελούν την Ένωση, προς όφελος των συμφερόντων της ολιγομελούς οικονομικής και πολιτικής ελίτ.

Η επιχειρούμενη στρεβλότητα και η κακώς εννοούμενη πολιτική ορθότητα θέτουν σε κίνδυνο τις αρχές και τις ιδεολογικές βάσεις της Ευρώπης επειδή την απομακρύνει από τα χριστιανικά ευρωπαϊκά ιδεώδη πάνω στα οποία ιδρύθηκε. Οι ευρωπαϊκοί λαοί πρέπει να αφυπνιστούν και να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προστατεύσουν την Ευρώπη από τις επικίνδυνες ιδεολογίες και τις αντιδημοκρατικές παρεκκλίσεις. Η καταστροφή της Ευρώπης θα είναι αναπόφευκτη εάν συνεχιστούν οι σημερινές πολιτικές πρακτικές. Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί δεν μπορούν να γίνουν εργαλείο κοινωνικής μηχανικής με στόχο τη δημιουργία ενός νεωτερικού ευρωπαϊκού έθνους. Παραδείγματα τέτοιας κοινωνικής μηχανικής και απαράδεκτων πολιτικών πρακτικών είναι, μεταξύ άλλων, η επιβαλλόμενη ιδεολογική αλλαγή των γλωσσών μας με τρόπο που θα μας αποκόψει από τον πολιτισμό και την κληρονομιά μας. Η πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αφαιρέσει τη λέξη “Χριστούγεννα” από την κοινωνική και θρησκευτική ζωή στην Ευρώπη είναι απαράδεκτη.

Τα νεοκομμουνιστικά ευρωπαϊκά κόμματα εξουσίας είναι αποφασισμένα να πραγματοποιήσουν έναν κατακλυσμιαίο πολιτιστικό μετασχηματισμό στην Ευρώπη με το να εγκαταλείψουν τις παραδοσιακές αξίες επειδή οι ηγέτες τους και η γραφειοκρατία των Βρυξελλών έχουν πολιτικό και προσωπικό όφελος. Η παραμικρή εθνική απόφαση γίνεται αντικείμενο εκβιασμών από το ιερατείο των Βρυξελλών. Αγωνιζόμαστε για τον πολιτισμό μας και τις αξίες μας, την προστασία των εξωτερικών μας συνόρων και τον έλεγχο της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης. Θα προστατεύσουμε την Ευρώπη από τις εσωτερικές απειλές και θα πολεμήσουμε τα παράλογα ιδεολογικά ρεύματα που είναι ασύμβατα με την ευρωπαϊκή ιστορία, επειδή οδηγούν σε δημογραφική αυτοκτονία και σε κοινωνική δυστοπία.

Θα προστατεύσουμε τις οικογένειές μας, τις αξίες και τα σύνορά μας σε μία Ενωση που οι συνταγματικές εθνικές ιδιαιτερότητες δεν είναι απειλή, αλλά πλουραλισμός και ελευθερία». Οι κύριοι άξονες των πολιτικών προτεραιοτήτων, όπως τέθηκαν από τους συντηρητικούς ηγέτες, είναι η προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης και η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης μέσω της εισόδου στην Ευρώπη μόνο αυτών που δικαιούνται άσυλο, η ταυτόχρονη απέλαση όλων των άλλων, η καταπολέμηση του φεντεραλισμού, καθώς και η επιδίωξη της επιστροφής της εθνικής κυριαρχίας στα κράτη-μέλη.

Είναι, λοιπόν, προφανές ότι στην Ευρώπη ο πολιτισμικός πόλεμος δεν έχει χαθεί ακόμα, παρά την προπαγάνδα, τη φτωχοποίηση, τη μαζική πρεκαριατοποίηση του πληθυσμού και τα συντριπτικά πλήγματα που έχει δεχτεί ο ευρωπαϊκός αστικός πολιτισμός. Η σύγκρουση στους διαδρόμους των Βρυξελλών μεταξύ των μετακομμουνιστών της νεωτερικότητας και της παραδοσιακής ιδεολογικής Ευρώπης που επιμένει στην υπεράσπιση της ελληνορωμαϊκής ταυτότητας, στη διατήρηση της ιδιοκτησίας και στη δημοκρατία, δεν έχει αναδείξει τον νικητή της ακόμα.

Η κατάσταση βεβαίως είναι διαφορετική στην Ελλάδα λόγω του συγκριτικά φτωχού πολιτιστικού και οικονομικού επιπέδου της χώρας. Εδώ ο πληθυσμός ολοκληρωτικά έπεσε θύμα της προπαγάνδας των «αντινατιβιστικών» πολιτικών δυνάμεων εξουσίας που έχουν παραδώσει τη χώρα στην τριτοκοσμική αθλιότητα και τη φτωχοποίηση λόγω πολιτικού και προσωπικού οφέλους.

Έστω και αν την τελευταία στιγμή η Ευρώπη κατορθώσει και σωθεί από τον εφιάλτη του νεοκομμουνισμού και της παγκοσμιοποίησης, η ποιότητα του πολιτικού συστήματος, οι αντιδημοκρατικές δομές, η κακή ποιότητα παιδείας και η κατεδάφιση του εθνικού πολιτισμού και της ιστορίας εγγυώνται ότι η Ελλάδα θα εξακολουθεί να βυθίζεται στη βαρβαρότητα.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This