Κατάπτυστη συμφωνία

Must Read

Έχει βουίξει ο τόπος από την προκλητική επίσκεψη Μηταράκη στο Πακιστάν και το Μπανγκλαντές, όπου συζητήθηκε ουσιαστικά η νομιμοποίηση χιλιάδων υπηκόων τους που έχουν μπει παράνομα στην Ελλάδα. Μετά την κατακραυγή, ο κ. Μηταράκης εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει ότι η συμφωνία περιλαμβάνει την αποδοχή όσων απελαύνονται. Αυτό που δεν μας είπε είναι ποιους θα απελαύνει, όταν θα τους έχει νομιμοποιήσει όλους.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Μέχρι σήμερα, το Πακιστάν, που στηρίζει φανατικά την Τουρκία και οργανώνει πλήθος προκλητικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, δεν δέχεται τους Πακιστανούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα και απελαύνονται. Το ίδιο και το Μπανγκλαντές. Είναι μια τακτική που χρησιμοποιούν κατά κόρον χώρες προέλευσης λαθρομεταναστών. Τους υπηκόους τους δεν τους δέχονται πίσω, αλλά τα εμβάσματα που στέλνουν όλοι αυτοί που είναι παράνομοι τα δέχονται μια χαρά. Με τη δική μας ανοχή, το χρήμα φεύγει από εδώ και καταλήγει να πλουτίζει το Πακιστάν και το Μπανγκλαντές. Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο ανέφερε ότι με τον νόμο 4251/14 προωθείται η νόμιμη μετανάστευση «ως αντίβαρο στις -έως σήμερα- παράνομες αφίξεις στη χώρα. Μετανάστευση με κανόνες, που θα οδηγήσει νομοτελειακά στην κάλυψη αναγκών της ελληνικής οικονομίας με εποχικούς εργαζομένους».

Ο νόμος που προωθούσε τη «νόμιμη μετανάστευση» έγινε το 2014, αλλά όλως περιέργως λειτούργησε ανάποδα. Δεν έφερε νόμιμους, αλλά εκατομμύρια παράνομους. Από το 2015 και μετά, μπούκαραν κυριολεκτικώς κάτι εκατομμύρια λαθρομετανάστες. Με τον έναν και με τον άλλον τρόπο, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Ε.Ε., και η κυβέρνηση της Ν.Δ. νομιμοποίησαν την παρουσία τους, δεχόμενες μέχρι και τις αιτήσεις ασύλου ως άδειες παραμονής ουσιαστικά. Επιπλέον, τους χρηματοδότησαν, τους έδωσαν σπίτια, ενώ κάνουν τα στραβά μάτια στις εκατοντάδες παράνομες επιχειρήσεις που έχουν ιδρύσει -άγνωστο με ποια κεφάλαια- στη χώρα, και κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Οι Πακιστανοί περνάνε τόσο καλά εδώ, που έχουν φτιάξει και κανάλι, για να βγαίνει αυτό και προς τα έξω, κάνοντας ουσιαστικά προσκλητήριο στους συμπατριώτες τους να έρθουν και αυτοί.

Οι κατάπτυστες συμφωνίες με τις χώρες από όπου προέρχεται πληθώρα λαθρομεταναστών, η οποία έχει μετατρέψει την πρωτεύουσα σε Λαχώρη και Καμπούλ, αποτελούν ταφόπλακα για την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Και δεν ελέγχουν τίποτα και κλείνουν συμφωνίες για να φέρουν και άλλους, νόμιμα πια. Τι σκοπό έχουν ακριβώς; Ποιο είναι το όραμά τους για τη χώρα; Θα το πάω και πιο μακριά, ζώντας τη διάλυση ολόκληρων συνοικιών της Αθήνας, λόγω της στήριξης της Πολιτείας σε παρανόμους: Κάποιοι επιτήδειοι, μέσα στα πράγματα, επωφελούνται οικονομικά από αυτή την κατάσταση. Και ψυχανεμίζομαι ότι δεν είναι ούτε Πακιστανοί ούτε Μπανγκλαντεσιανοί.

*Διδάκτωρ Διδακτικής Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Προ παντός ενημέρωση

Υποθέτω ότι πολλοί λίγοι θα βρεθούν να υποστηρίξουν ότι η δημοσιογραφία στην Ελλάδα, βρίσκεται σήμερα σε ζηλευτά επίπεδα.Εκεί που...

More Articles Like This