Να τελειώνουν τα μέτρα

Must Read

Μία μία οι χώρες καταργούν μάσκες, μέτρα και πιστοποιητικά, τα οποία ουδέποτε εφαρμόστηκαν στην έκταση που εφαρμόστηκαν εδώ, εάν εφαρμόστηκαν κιόλας. Εμείς εδώ ακόμη συζητάμε αν θα πίνουν όρθιοι τα ποτά τους οι θαμώνες των μπαρ. Η επιτροπή και, μαζί με αυτήν, οι πολιτικοί νομίζουν ότι απευθύνονται σε χαζούς, σε αγράμματους, σε ηλεκτρονικά αναλφάβητους, που δεν μπορούν να ανοίξουν μια ξένη ιστοσελίδα να δουν τι συμβαίνει σε άλλες χώρες, όπου τα πιστοποιητικά τα πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων. Και συνεχίζουν το ίδιο βιολί.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Δεν έχουν μάθει ακόμη ότι οι άλλες χώρες προχώρησαν σε άρση των μέτρων, όχι γιατί εμβολιάστηκαν όλοι, όπως ισχυρίζονται, αλλά γιατί πλέον κόλλησαν όλοι, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί μεγάλο τείχος ανοσίας. Καθώς το εμβόλιο δεν πιάνει την Όμικρον -οι εταιρίες το λένε, όχι εγώ-, έχουν κολλήσει και πάρα πολλοί εμβολιασμένοι. Με αποτέλεσμα το πιστοποιητικό, οι μάσκες και λοιπά μέτρα να είναι απολύτως άχρηστα.

Αλλά, ως συνήθως, στην Ελλάδα δεν υπάρχει αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας κάθε απόφασης και όποιου λαμβάνει αποφάσεις. Πότε αξιολογήθηκε η επιτροπή για τα καταστροφικά lockdowns που πρότεινε σε μια καταχρεωμένη χώρα; Πόσο κατάλληλοι ήταν να παίρνουν αποφάσεις με οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο πνευμονολόγοι, πλαστικοί χειρουργοί και ιατροί συνδικαλιστές του κυβερνώντος κόμματος; Ποιος και πώς τους αξιολόγησε ως κατάλληλους; Πότε αξιολογήθηκαν τα μέτρα για την αποτελεσματικότητά τους; Ποτέ, μήπως; Διότι, αν το πιστοποιητικό είναι αποτελεσματικό και ο κεφαλικός φόρος με τη μορφή υποχρεωτικών rapid tests είναι αποτελεσματικό μέτρο και η μάσκα είναι επίσης αποτελεσματικό μέτρο και τα μασκοφορεμένα ανήλικα είναι επίσης πετυχημένο μέτρο, τότε γιατί όλος ο κόσμος έχει περάσει κορονοϊό;

Ως συνήθως λοιπόν δεν υπάρχει καμιά αξιολόγηση, διότι, εάν υπήρχε αξιολόγηση, θα έβλεπαν ότι η πραγματικότητα τους βγάζει τη γλώσσα. Δεν μπορεί εμείς να έχουμε άλλον ιό από τις χώρες που πέταξαν το πιστοποιητικό, τις μάσκες και τα τεστ. Ειδικά όταν σε αυτές τις χώρες έχει και περισσότερο κρύο και, ως εκ τούτου, ο πληθυσμός είναι πιο επιρρεπής στις ιώσεις. Μήπως τελικά τα μέτρα έχουν σκοπό να συντηρούν τον κεφαλικό φόρο που πληρώνουν όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί και όσοι έχουν ληγμένα πιστοποιητικά εμβολιασμών και νόσησης; Μήπως επιθυμούν, αντί τα χρήματα αυτά να πέφτουν σε διάφορες δραστηριότητες της αγοράς, να κατευθύνονται σε συντεχνίες; Μήπως επιθυμούν την εξόντωση των επαγγελματιών της εστίασης και του εμπορίου; Μήπως, τέλος, πιστεύουν ότι ο απλός εργαζόμενος κόσμος έχει στη βεράντα του κάποιο λεφτόδεντρο για να πληρώνει λογαριασμούς και χαράτσια, με τη μια ή την άλλη μορφή; Πολλά ερωτηματικά και καμιά απάντηση. Δυστυχώς.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Paris III – Sorbonne Nouvelle

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Λαμπραντόρ κόλλησε το κεφάλι του σε ρεζέρβα και το έσωσαν πυροσβέστες

Δεν πίστευαν στα μάτια τους πυροσβέστες στο Νιου Τζέρσεϊ όταν κλήθηκαν σε περιστατικό απεγκλωβισμού.Φτάνοντας βρέθηκαν μπροστά σε ένα 11...

More Articles Like This