Δίνουν επίδομα-επαιτεία για… στάχτη στα μάτια

Ο πρωθυπουργός ψάχνει τρόπο να κρύψει κάτω από ένα χαλάκι 250 με 300 ευρώ τα απίστευτα χάλια της πολιτικής του

Must Read

Την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρομεσαίες, «καίγονται» από τις απίστευτες αυξήσεις που έχουν γονατίσει την αγορά, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αναζητά… αγωνιωδώς ένα κονδύλι για να δώσει επίδομα το Πάσχα στους ευάλωτους!
Επί της ουσίας, για να μιλάμε με καθαρές κουβέντες, ο πρωθυπουργός ψάχνει τρόπο να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου και να κρύψει κάτω από ένα χαλάκι 250-300 ευρώ τα απίστευτα χάλια της πολιτικής του, η οποία τυραννάει όχι μόνο τους «ευάλωτους», αλλά όλους.

  • Από τον
    Βασίλη Βέργη

Δεν μιλάμε για «επίδομα στήριξης», αλλά για… επαιτεία! Διότι, όταν έχει περάσει ένας ολόκληρος χειμώνας με το ρεύμα στον… Θεό, τα καύσιμα στον… ουρανό και τις τιμές των προϊόντων των σούπερ μάρκετ στο… βουνό, τότε αντιλαμβάνεστε πως ένα 250άρι σε μια ευάλωτη οικογένεια είναι ασπιρίνη για τον πονόδοντο.

Τι να πρωτοκαλύψουν και τι να «μαζέψουν» από τις τεράστιες οφειλές; Πόσο μάλλον όταν οι… φορομπηχτικές υποχρεώσεις δεν έχουν σταματήσει να μας χτυπάνε σαν χταπόδια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του έχουν αρχίσει να διαβάζουν την τάση των δημοσκοπήσεων.

Μιλάμε για τις κανονικές, τις κρυφές, εκείνες που παίρνουν στα χέρια τους όλα τα επιτελεία των κομμάτων, όχι τις δημοσκοπήσεις που «πλασάρονται» σαν μενού παραγγελίας σε φιλικά ΜΜΕ, μπας και αλλάξουν την εικόνα που έχει ο πολίτης. Έχουν καταλάβει, λοιπόν, ότι η οργή (ουχί μόνο η δυσαρέσκεια) του κόσμου εκφράζεται πια και στις δημοσκοπικές τάσεις. Η κυβέρνηση χάνει, ολισθαίνει διαρκώς. «Εισπράττει», πλέον, στην πράξη τα κατορθώματα της πολιτικής των 2,5 ετών. Τούτη την ώρα αρχίζει να μοιάζει στον πυγμάχο που βρίσκεται στα σχοινιά.

Και τι επιλέγει ο Μητσοτάκης; Όχι την πραγματική, την ουσιαστική βοήθεια, όχι τη μείωση των έμμεσων φόρων, ώστε να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση για τον Έλληνα μέσα από εκείνα που τον κάνουν να υποφέρει (ρεύμα, καύσιμα, τρόφιμα), αλλά την… ψεύτικη! Γιατί είναι εντελώς fake να ισχυριστεί κάποιος ότι «πετώντας» ένα ξεροκόμματο που θα το βαφτίζει «έκτακτο επίδομα» μπορεί να βοηθήσει ακόμη και τις πιο ευάλωτες οικογένειες. Ποσό της τάξης των 250 ευρώ αντιστοιχεί, ουσιαστικά, σε έναν λογαριασμό της ΔΕΗ.

Βάλτε κατά νου πόσους έχουν κληθεί να πληρώσουν από τον Σεπτέμβριο έως σήμερα τα νοικοκυριά (δεν λέω οι επιχειρήσεις που βλέπουν τα πεντοχίλιαρα να σκάνε σαν βόμβες). Τα υπόλοιπα ξεχάστε τα. Άλλωστε, όπως είπε και ο Σκυλακάκης, «αυτοκίνητα έχουν μόνο οι πλούσιοι». Όσο για το πετρέλαιο; Επί Μητσοτάκη βάζουν μόνο οι… δισεκατομμυριούχοι! Στάχτη στα μάτια των πολιτών, των ψηφοφόρων θέλει να ρίξει ο πρωθυπουργός με αυτό το «επίδομα». Να το δώσει πριν από το Πάσχα για να «πλασάρει» το… κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησής του.

Για να παίξει πρώτο θέμα μία εβδομάδα στα δελτία ειδήσεων που λατρεύουν τη σημερινή πολιτική ηγεσία, με βασικό στόχο να σταματήσει ο κατήφορος της Νέας Δημοκρατίας στις δημοσκοπήσεις. Όλα τα υπόλοιπα είναι κολοκύθια με τη ρίγανη. Σωστότερα… αγγούρια με τη ρίγανη, για να χρησιμοποιούμε και τους, κατά τον Άδωνι, «όρους της αγοράς», αφού τα αγγουράκια «έπεσαν στο 1,39 ευρώ»!

Πανικόβλητος ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του όχι για την κατάσταση απόγνωσης που έχουν έρθει τα ελληνικά νοικοκυριά -άλλωστε εκεί… κάτω που βρισκόμαστε δεν είναι δυνατόν να μας δει από τον «θρόνο» του ο σημερινός πρωθυπουργός-, αλλά για την τάση των δημοσκοπήσεων και τη συνεχόμενη εικόνα φθοράς της κυβέρνησής του.

Όποιος, λοιπόν, παίρνοντας ένα τέτοιο ψίχουλο επαιτείας αλλάξει γνώμη για όλα όσα τραβάει από τη συγκεκριμένη πολιτική συμπεριφορά, κακό του κεφαλιού του. Είναι θέμα επιλογής να μη σου αρέσει η κοροϊδία και να μην την υποστηρίζεις, αλλά να την τιμωρείς, όταν βρεθείς μπροστά στην κάλπη.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ευρωεκλογές 2024: Εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά στους νέους για την προσκείμενη στον Μακρόν παράταξη

«Οι νέοι 18-24 ετών εγκαταλείπουν τον Μακρόν και το στρατόπεδό του»

More Articles Like This