Ε, κυρία Κεραμέως

Must Read

Ε, κυρία Κεραμέως, εκεί στα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Ολοκαυτώματος στην Ξάνθη δεν νομίζεις ότι το παράκανες; Δεν ξέρεις, κυρά μου, ότι η εθνική μας σημαία δεν είναι το τραπεζομάντιλο της κουζίνας σου; Δεν ήξερες ότι δεν σκεπάζουν μνημεία με τη σημαία; Εμ, τότε τι υπουργός είσαι; Δεν βλέπεις στις αμερικανικές ταινίες πώς συμπεριφέρονται στη σημαία τους;

Θα έπρεπε εσύ και ο κυριούλης που σε συνόδευε να τη διπλώσετε ευλαβικά, να τη φιλήσετε και να την παραδώσετε για φύλαξη. Αν δεν το ξέρετε, κυρία Κεραμέως, για τη σημαία αυτή έχει σκοτωθεί κόσμος και κοσμάκης.

Βέβαια, δεν περιμένουμε πολλά πράγματα από ένα κόμμα που σε μεγάλο μέρος του επικρατεί η άποψη ότι η σημαία είναι ένα πανί. Το άλλο μέρος, όμως, το πολύ μεγαλύτερο, το (ελπίζουμε ακόμα) υγιές, γιατί ανέχεται αυτό το χάλι; Είναι, δυστυχώς, για λύπηση. 

Κάποτε που η Ελλάδα ήταν Ελλάδα ο μέγας Ι. Πολέμης είχε γράψει ένα ποίημα για τη σημαία, που άρχιζε:

«Πάντα κι’ όπου σ’ αντικρίζω
με λαχτάρα σταματώ
υπερήφανα δακρύζω
ταπεινά σε χαιρετώ…»

Ε, κυρία Κεραμέως, ακούς;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαφωνία Κολυδά για την κακοκαιρία: Δεν ισχύει το όνομα «Gori»

Άλλη μια κόντρα μεταξύ μετεωρολόγων καταγράφεται με αφορμή την παρούσα κακοκαιρία με σφοδρές βροχοπτώσεις στην χώρα. Ο Θοδωρής Κολυδάς,...

More Articles Like This