Οι βουλευτές να γίνουν 200

Must Read

Οι αντιπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο δυστυχούν. Ο Άδωνις είπε να μη νομίζουμε ότι ζουν με χρυσά κουτάλια. Ας μειωθούν, λοιπόν

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε προχθές, Καθαρά Δευτέρα, στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη και εξεμάνη όταν ο οικοδεσπότης της εκπομπής τού μετέφερε ακόλουθο σχόλιο τηλεθεατή: «Μια διακομματική επιτροπή να πάρει τα χρήματα με τα οποία ζούμε εμείς και να περάσει έναν μήνα». Ο πρώην πωλητής νανογιλέκων και νυν υπουργός και αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είπε: «Τα ‘χω ξανακούσει αυτά… Με συγχωρείτε… Έχω μια αποστροφή σε αυτού του τύπου τα επιχειρήματα. Τα ‘χουμε ξανακούσει αυτά στο παρελθόν 100 φορές. Οποιος νομίζει ότι ζούμε με χρυσά κουτάλια (sic) να ‘ρθει να ζήσει όπως ζούμε εμείς». Υστερα απ’ αυτό, είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστούν αρκετοί που θα θελήσουν να πάνε να… δυστυχήσουν κατά το στιλ του Αδωνη Γεωργιάδη. Γιατί να μην ανταλλάξει τη θέση του ένας άνεργος με μια ωραία βουλευτική θεσάρα και μισθάρα και προνομιάρες;

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης, που σιχαίνεται τον λαϊκισμό (είναι γνωστή, άλλωστε, η… αβρότητα του λόγου του, την περίοδο που «έχτιζε» πολιτική καριέρα και χοροπηδούσε αλαλάζοντας, πραγματοποιώντας τηλεπωλήσεις διαφόρων προϊόντων), μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά τους Ελληνες: να εισηγηθεί τροπολογία στον εκλογικό νόμο ή νομοσχέδιο ή οτιδήποτε άλλο δύναται να σκαρφιστεί για τον περιορισμό του αριθμού των βουλευτών σε 200. Το Σύνταγμα, άλλωστε, το επιτρέπει.

Στο άρθρο 51 του Συντάγματος, το οποίο αφορά την εκλογή βουλευτών και το εκλογικό δικαίωμα, αναφέρεται ρητά: O αριθμός των βουλευτών ορίζεται με νόμο, δεν μπορεί όμως να είναι μικρότερος από 200, ούτε μεγαλύτερος από 300. Συνεπώς, η Βουλή, αν θέλει να βοηθήσει τον λαό στην αντιμετώπιση της οικονομικής θεομηνίας που έχει πλήξει την πατρίδα (και για την οποία φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης ο πολιτικός κόσμος), μπορεί να μειώσει τα έξοδα της μισθοδοσίας, των επιδομάτων και των προνομίων των βουλευτών κατά 30%. Να μειωθούν οι βουλευτές σε 200. Ούτως ή άλλως, ο πληθυσμός μας μειώνεται, οι οικονομικές μας δυνατότητες μειώνονται, τα περιθώρια κινήσεών μας μειώνονται. Ας μειωθεί και ο αριθμός των εθνοσωτήρων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην Κολομβία: Ο στρατός σκότωσε 15 αντάρτες

Ανήκαν σε ομάδα αποκλεισμένη από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις

More Articles Like This