Κυριάκος ποντάρει; Κουβά θα πάρει*

Must Read

Κάθε πολιτικό, διπλωματικό, γεωπολιτικό στοίχημα της κυβερνήσεως Μητσοτάκη είναι διδακτικό. Αποφεύγεις να το ακολουθήσεις και κερδίζεις

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ας μας κάνει μια χάρη. Να μας πει 40 νούμερα -από την πρώτη ομάδα αριθμών- και 19 αριθμούς Τζόκερ για να παίξουμε τα 5+1 που θα παραλείψει και να κερδίσουμε. Οπου κι αν ποντάρει ο άνθρωπος, πάει στράφι το στοίχημα.

Τάχα μου δήθεν είναι πεπειραμένος στα οικονομικά. Κυβερνά δύο έτη και ποια τα αποτελέσματα; Το χρέος της χώρας έχει σπάσει κάθε ρεκόρ. Σύμφωνα με τη Eurostat, στο γ΄ τρίμηνο του 2021 το χρέος έφτασε τα 357,3 δισ. ευρώ και σε ποσοστό επί του ΑΕΠ έφτασε το εξωφρενικό 200,7%. Τα ελληνικά spreads έχουν ταβανιάσει (τώρα είναι πάνω 230 μονάδες βάσης). Η απόδοση του 10ετούς ελληνικού ομολόγου προσεγγίζει το 2,35% (βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον Ιούνιο του 2019)! Ολα δείχνουν ότι πάμε ολοταχώς να βαρέσουμε κανόνι μεγαλύτερο και ηχηρότερο κι από αυτά που βαρούν στο ουκρανικό μέτωπο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που κόμπαζε πόσο καλά ξέρει ο ίδιος να χειρίζεται κρίσεις, είδε το 2021 την Ελλάδα να αποτεφρώνεται σε συνθήκες σχεδόν άπνοιας και να καίγονται τόσα στρέμματα όσα δεν είχαν καεί επί οκταετία! Μόλις ανέλαβε εξουσία, έσπευσε να αναγνωρίσει στη Βενεζουέλα την κυβέρνηση Γκουαϊδό και τώρα οι Αμερικανοί μια χαρά μιλούν του Μαδούρο και συζητούν να αγοράσουν πετρέλαιο από τη χώρα του.

Στο ρωσο-ουκρανικό ματς δεν υποστήριξε απλά τη μια πλευρά, όπως θα ήταν φυσιολογικό, αλλά ωσάν βολίδα πήγε κι έκατσε στη μια πλευρά του ρινγκ, στέλνοντας όπλα στην Ουκρανία! Τελικά, ίσως χρειαστεί να παίξουμε εμείς μποξ με τους Ρώσους όταν εκείνος θα διακοπάρει σε εξωτικούς προορισμούς. Χθες, ακόμα κι η εφημερίδα «Καθημερινή» τον πήρε διακριτικά στον… μεζέ (βλ. εικόνα), αναλύοντας πως Ισραήλ και Τουρκία, που τήρησαν πιο ουδέτερη στάση σε σχέση με τη δική μας, βγαίνουν κερδισμένες από την ουκρανική κρίση.

Επίσης, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος την οξυδέρκεια του ανδρός όταν έστειλε τον Μηταράκη να… διαπραγματευτεί εισαγωγές Πακιστανών και Μπανγκλαντέζων εργατών και λίγες εβδομάδες αργότερα μαθαίνουμε για τις εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανούς που, σωστά και δίκαια, θα δεχτούν ως πρόσφυγες οι ευρωπαϊκές χώρες.

Τι σου είναι αυτή η αριστεία, βρε παιδί μου…

*Κουβάς = το γνωστό κυλινδρικό δοχείο που συμβολίζει την αποτυχία στον στοιχηματισμό: «Επαιξα και πήγα… κουβά».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πρεμιέρα για τον νέο έρωτα της Μαριάντα Πιερίδη – Μέλια, αγκαλιές και τσιφτετέλια

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό άσμα, που μπορεί να μην το έχει τραγουδήσει η Μαριάντα...

More Articles Like This