Στη σωστή πλευρά

Must Read

Ακούγεται πολύ αυτές τις ημέρες ότι πάντα η Ελλάδα ήταν στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Αυτό είναι σωστό, με μια μικρή παρατήρηση: Ενώ εμείς είμαστε πάντα στη σωστή πλευρά, η Ιστορία πολλές φορές μετακινούνταν λίγο ή, σωστότερα, τη μετακινούσαν, με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε σχεδόν πάντα «εκτός».

Πολλά τα παραδείγματα. Η Βόρειος Ηπειρος (και να με συγχωρούν οι διάφοροι, αλλά εγώ έτσι την έμαθα), την οποία ο Ελληνικός Στρατός απελευθέρωσε τρεις φορές και τελικώς παρεδόθη (από την Ιστορία…) στην Αλβανία.

Μετά το τέλος του Α΄ Π.Π., τότε που o Βενιζέλος χώρισε στα δύο την Ελλάδα (πώς το ξεχνάνε αυτό οι αναλυτές;) προς χάριν των συμμάχων, η Ιστορία μάς έφαγε κάποια πραγματάκια.

Ακολούθησε η εντολή για τη Μικρά Ασία, στην οποία στο τέλος μόνοι μας παλεύαμε, ενώ οι σύμμαχοι… μετακινούσαν την Ιστορία.

Μετά το τέλος του Β΄ Π.Π., παραλίγο να μας απελευθερώσει ο… ΕΛΑΣ με το λεπίδι που ακολούθησε, και βέβαια στην Κύπρο, όπου εκεί κι αν η Ιστορία ήταν δίπλα μας…

Ηθικόν δίδαγμα: «Ναι» στη σωστή πλευρά, αλλά μην αφήνουμε την Ιστορία ασύδοτη να μετακινείται

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Πατουλίδου «άδειασε» τον Καραμανλή!

Παρά την κάλυψη που παρέχει η κυβέρνηση στον Κώστα Αχ. Καραμανλή μετά και την ντροπιαστική ομιλία του στην Βουλή,...

More Articles Like This