Ένα τανκ «τίλταρε»* το ΚΚΕ

Must Read

Ρωσικό τεθωρακισμένο με τη «σωστή» σημαία, προερχόμενο από χώρα που είναι μεν «λάθος», αλλά διατέλεσε «σωστή», βρίσκεται στον «λάθος» πόλεμο

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Έχουμε και λέμε: Ο Πούτιν είναι Ρώσος. Αυτό, σε γενικές γραμμές, αρέσει στο ΚΚΕ. Στο διάγγελμά του για την αναγνώριση της περιοχής του Ντονμπάς είπε ότι «η σύγχρονη Ουκρανία δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από τη Ρωσία ή, ακριβέστερα, από την μπολσεβίκικη, κομμουνιστική Ρωσία». Με λίγα λόγια, απέδιδε στην κομμουνιστική Ρωσία κάτι κακό – κι αυτό είναι κάτι που δεν αρέσει στο ΚΚΕ. Η εισβολή στην Ουκρανία επισήμως δεν αρέσει στο ΚΚΕ, διότι την κάνει η Ρωσία, και όχι η ΕΣΣΔ.

Τι γίνεται, όμως, όταν ένα από τα ρωσικά τεθωρακισμένα που εισέβαλαν στην Ουκρανία έχει τη σημαία της ΕΣΣΔ και το 902.gr, η ενημερωτική ιστοσελίδα του ΚΚΕ, προσπαθεί να αναλύσει την κατάσταση και να τοποθετηθεί; Μύλος!

Διαβάζουμε στην ανάλυση: «Αυτό το ένα και μοναδικό τανκ με την Κόκκινη Σημαία επιλέγουν κάποια δυτικά ΜΜΕ να δείχνουν διαρκώς, πιθανόν σε μια προσπάθεια απαράδεκτης ταύτισης της σημερινής καπιταλιστικής Ρωσίας με τη Σοβιετική Ενωση, στο πλαίσιο και της αξιοποίησης της πολύχρονης αντισοβιετικής ψύχωσης.

Ωστόσο, αυτή η εικόνα αξιοποιείται και από δυνάμεις που έκαναν πως δεν πρόσεξαν τα αντικομμουνιστικά “μαργαριτάρια” του διαγγέλματος Πούτιν, τη δήλωσή του “είμαστε έτοιμοι να σας δείξουμε τι σημαίνει πραγματική αποκομμουνιστικοποίηση”, με το οποίο κηρύχθηκε ο πόλεμος στην Ουκρανία και εστίασαν μόνον στα “αντιφασιστικά” προσχήματα που επικαλέστηκε. Δεν είναι γνωστό αν το πλήρωμα του συγκεκριμένου τανκ με διαταγή ή με δική του πρωτοβουλία σήκωσε την Κόκκινη Σημαία.

Ωστόσο αξίζει να σημειώσουμε το σχόλιο ενός Ρώσου αναγνώστη, το οποίο δεν μεταδόθηκε από τα μέσα ενημέρωσης: “Αυτό το τανκ πάει σε λάθος κατεύθυνση. Γυρίστε το προς τη Μόσχα, προς το Κρεμλίνο!” Σαφώς αυτό το δηκτικό σχόλιο έχει μόνο μεταφορική αξία, μια και η πάλη για την ανατροπή του καπιταλισμού είναι υπόθεση της εργατικής τάξης, του λαού της Ρωσίας και της οργανωμένης, μαζικής πάλης για τον σοσιαλισμό, και όχι βέβαια της πορείας ενός τανκ».

Σε ελεύθερη απόδοση αυτό σημαίνει ότι γουστάρουμε να μπουκάρουν τανκς σε ξένες χώρες, αρκεί να είναι της μητέρας πατρίδας, της ΕΣΣΔ.

* Τιλτάρω είναι νεολογισμός, που σημαίνει προκαλώ ή παθαίνω τιλτ, ήτοι βγαίνω εγώ ή βγάζω κάτι (ή κάποιον) εκτός λειτουργίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απεγκλωβίστηκε μια γυναίκα από διαμέρισμα που άρπαξε φωτιά στη Νέα Σμύρνη

Φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της Παρασκευής σε διαμέρισμα στη Νέα Σμύρνη.Συγκεκριμένα το διαμέρισμα βρίσκεται σε πολυκατοικία στην οδό...

More Articles Like This