Ο Ολυμπιακός σκίζει, ο Μαρινάκης πρωθυπουργίζει!

Must Read

Πόσο όμορφο είναι να μιλάς για ποδόσφαιρο έπειτα από μία συναρπαστική ευρωπαϊκή βραδιά.

  • Γράφει ο Βασίλης Βέργης

Να παρουσιάζεις τη δουλειά των αληθινών πρωταγωνιστών -ποδοσφαιριστών και προπονητή- να προβάλλεις την υπέροχη εικόνα του stading ovation στο φινάλε με 33.000 ανθρώπους οι οποίοι χειροκροτούσαν εκστασιασμένοι από το υπέροχο θέαμα που τους προσφέρθηκε. Αυτή, ναι, είναι η ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ που όλοι μας έχουμε ανάγκη.

‘Ολοι; Λάθος. Δεν το λέω εγώ, ο Βαγγέλης Μαρινάκης φαίνεται πως είχε αντίθετη άποψη. Η ομάδα του, ο Ολυμπιακός στον οποίο έχει επενδύσει εκατομμύρια και δικαιούται να κομπάζει γι αυτό- άφησε άφωνη το βράδυ της Τετάρτης την ποδοσφαιρική Ευρώπη με μία μεγαλειώδη ανατροπή (από 0-2, 2-2) κόντρα στην φιναλίστ του περσινού τελικού του Τσάμπιον Λιγκ. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς, του Βαλμπουενά, του Ποντένσε, του Σεμέδο όχι μόνο δεν λύγισε στο προφανές χάντικαπ που δημιουργήθηκε από το 0-2, αλλά έβγαλε σιδερένιο χαρακτήρα και πέτυχε επιστροφή που θα ζήλευαν οι περισσότερες ευρωπαϊκές ομάδες, ειδικά εκείνες που είναι στα «κυβικά» των ελληνικών.

Ο πρώτος, λοιπόν, ο οποίος θα έπρεπε να στρέψει αποκλειστικά τα φώτα της δημοσιότητας σε εκείνους που τους ανήκουν, δηλαδή στον Πέδρο Μαρτίνς και τους παίκτες του, ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Κι όμως! Προτίμησε να πράξει ακριβώς το αντίθετο. Αντί σήμερα να μιλούν ΑΠΑΝΤΕΣ στην Ελλάδα (αυτό θα ήταν «πόνος» για τους ορκισμένους αντιπάλους του) μόνο για το υπέροχο ποδοσφαιρικό προϊόν που πρόσφερε ο Ολυμπιακός, πολύ μεγάλο μέρος της συζήτησης πηγαίνει -αναπόφευκτα- στις δηλώσεις Μαρινάκη μετά το παιχνίδι.

Δηλώσεις που έχουν ξεκάθαρη «πολιτική χροιά» και σύμφωνα με πάρα πολλούς αποδεικνύουν σαφέστατα ότι μόλις 73 ημέρες έπειτα από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στην διακυβέρνηση της χώρας, ο ηγέτης του Ολυμπιακού… πρωθυπουργίζει! Με την ουσιαστική έννοια του όρου, όχι το διαχρονικό που συνηθίζουμε να λέμε ότι ο εκάστοτε πρόεδρος του Ολυμπιακού έχει μεγαλύτερη δημοφιλία από τον εκάστοτε πρωθυπουργό!

Ποδοσφαιρικοπολιτικό κοκτέιλ αποτέλεσαν οι δηλώσεις Μαρινάκη, ο οποίος πάνω απ’ όλα θέλησε να στείλει μήνυμα… παντού, ότι μετά την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας επήλθε «κανονικότητα στη χώρα», με δυο λόγια «Εγώ είμαι τώρα ο πιο δυνατός, οπότε… κάντε τα κουμάντα σας»!

Προφανώς «κανονικότητα» ο κ. Μαρινάκης εννοεί, μεταξύ άλλων, να «βουβαίνεται» ο σημερινός υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης κάθε φορά που τον ρωτούν για την επικείμενη αγορά της NOVA από τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός (με ό,τι αυτό θα σημαίνει για το ελληνικό ποδόσφαιρο), ή να… εξαφανίζεται όπως συνέβη πριν από λίγες ώρες όταν οι δημοσιογράφοι ζητούσαν το σχόλιό του για την ατάκα Μαρινάκη περί «πρωταθλήματος των Πρεσπών» και όσα ακολούθησαν, τα μεσάνυχτα, με τον «πλακωμό» Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ. Ο κατά τα άλλα λαλίστατος -και με περίσσια ενεργητικότητα στο τουίτερ- κ. Αυγενάκης, στο άκουσμα του ονόματος «Μαρινάκης» παθαίνει… αφωνία!

Ο διοικητικός ηγέτης του Ολυμπιακού μίλησε στην κάμερα για «όλα αυτά που συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο» και μάλιστα έριξε στο τραπέζι μια πολύ παράξενη ατάκα, δίχως να ζητηθεί από τους φέροντες μικρόφωνο δημοσιογράφους να εξηγήσει τι εννοεί: «Μήπως πρέπει να κάνουμε ό,τι έκανε και το μπάσκετ του Ολυμπιακού;»

Δηλαδή τι ακριβώς; Να αποχωρήσει από την Super League 1, να δημιουργήσει τον «Αναπτυξιακό ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό» και να παίζει μια-δυο κατηγορίες πιο κάτω;

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Μαρινάκη όλα ήταν κανονικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο… εκτός από τα δύο τελευταία χρόνια που δεν πήρε εκείνος το πρωτάθλημα. Δηλαδή την περίοδο 2017-18 που το κατέκτησε η ΑΕΚ και στο φινάλε της σεζόν ο κ. Μαρινάκης χαρακτήρισε τους παίκτες του Ολυμπιακού «χαρτιά υγείας» διώχνοντας τους περισσότερους εξ αυτών. Και βέβαια πέρυσι όπου -σύμφωνα με τα λεγόμενά του- ο ΠΑΟΚ κατέκτησε «το πρωτάθλημα των Πρεσπών». Σε απλή μετάφραση κατά τον κ. Μαρινάκη του το «δώρισε» η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Μικρή… λεπτομέρεια το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ πήρε τον τίτλο ΑΗΤΤΗΤΟΣ καθώς και ότι νίκησε τον Ολυμπιακό ΔΥΟ φορές, η μία εκ των οποίων στην Τούμπα ήταν ποδοσφαιρικό πατατράκ για τους «ερυθρόλευκους».

Επίσης αν ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός αναφερόταν στις τρεις πρώτες φετινές αγωνιστικές, να θυμίσουμε ότι ο μεγαλύτερος θόρυβος έγινε δικαίως για το «εξαφανισμένο» ριπλέι στο ματς του «Γ. Καραϊσκάκης» την πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης…

Και για να κλείσουμε το εν λόγω ζήτημα: για τον κ. Μαρινάκη προφανώς κανονικότητα είναι να κατακτά ο Ολυμπιακός 19 στα 23 τελευταία πρωταθλήματα, όμως τα υπόλοιπα (2 ο Παναθηναϊκός και εσχάτως ένα ο ΠΑΟΚ, ένα η ΑΕΚ), ήταν τόσο… άθλια που τον έχουν βάλει σε σκέψη να αποχωρήσει από την Super league όπως έκανε το μπάσκετ!

Βεβαίως, άλλη… μικρή λεπτομέρεια το γεγονός ότι λίγα λεπτά πριν από τις συγκεκριμένες δηλώσεις, ο κ. Μαρινάκης είχε επισκεφθεί στα αποδυτήρια τους παίκτες του Ολυμπιακού ζητώντας τους να νικήσουν στο ντέρμπι τον Παναθηναϊκό και να κατακτήσουν το φετινό πρωτάθλημα. Της Super League 1 εννοούσε φυσικά, όχι κάποιας… αναπτυξιακής Λίγκας!

Με όλο τον σεβασμό αλλά «κανονικότητα» δεν είναι ό,τι κάθε φορά μας βολεύει, πολιτικά και ποδοσφαιρικά. Η κανονικότητα έχει αντικειμενικά κριτήρια. Όχι κομματικά ή συλλογικά. Και στην προκειμένη περίπτωση κανονικότητα είναι, κάθε φορά, να κερδίζει τον τίτλο η ομάδα που παρουσιάζεται καλύτερη στον μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Όποια κι αν είναι αυτή. Τόσο απλά…

Όπως απολύτως αντικειμενικό είναι το γεγονός ότι επί Μαρινάκη ο Ολυμπιακός έχει δυναμώσει, έχει πετύχει πολύ μεγάλες νίκες στην Ευρώπη (άσχετα αν δεν τις έχει ακόμη συνδυάσει με κάποια εντυπωσιακή πορεία) και πολλές φορές -όπως επί Μαρτίνς- προσφέρει στον κόσμο του όμορφο ποδόσφαιρο. Αυτά όλα είναι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ και αμφισβητούνται ΜΟΝΟ από εκείνους που βλέπουν την «κανονικότητα» από την ανάποδη που βλέπει ο κ. Μαρινάκης τα δύο τελευταία πρωταθλήματα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Παράταση στην προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο «Τουρισμός για όλους»

Κατόπιν αυξημένου ενδιαφέροντος των δικαιούχων, παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024» έως την Δευτέρα...

More Articles Like This