Σαράντα παλικάρια

Must Read

Αύριο είναι 25η Μαρτίου, Συνέλληνες, και ήδη θα έχετε διαβάσει και θα έχετε ακούσει τα μύρια όσα: Οτι ο Κολοκοτρώνης ήταν διεμφυλικός, ο Καραϊσκάκης bisexual (μόνο μη σας ακούσει…), ο Μάρκος Μπότσαρης είχε εταιρίες off shore, η Μπουμπουλίνα ήταν ανακατεμένη στη Novartis, ο Καποδίστριας ήταν τσιράκι του Πούτιν και κολλητός του Αμπράμοβιτς, η υπέρκομψη Μαντώ Μαυρογένους ήταν μέλος νεοναζιστικής οργανώσεως και πάει λέγοντας.

Ολα αυτά είναι γνωστά. Σήμερα με τη βοήθεια του γνωστότατου μουσικολόγου – λαογράφου Παναγιώτη Μυλωνά θα δούμε κάτι που δεν είναι γνωστό ή μάλλον το μαθαίνουμε λάθος: Πρόκειται για το τραγούδι «Σαράντα παλικάρια από τη Λιβαδειά». Η Λιβαδειά δεν είναι η γνωστή βοιωτική πόλη, αλλά μία τοποθεσία έξω από το χωριό Αγριλόβουνο Μεσσηνίας. Από εκεί ξεκίνησε ένα σώμα επαναστατών όταν έμαθε ότι η Τριπολιτσά κινδύνευε.

Αυτή βέβαια είναι μια άποψη, αλλά όχι η μόνη σχετικά με τον πασίγνωστο «Θούριο» του 1821, η γέννηση του οποίου χάνεται στα προεπαναστατικά χρόνια – φυσικά, με άλλους στίχους. Ελπίζω να μη δημιουργηθεί θέμα με τη Λιβαδειά… Χρόνια πολλά, πατριώτες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This