Ο Τύπος να ξεμπροστιάζει, όχι να… ξεμπροστιάζεται!

Must Read

Πολύ φοβάμαι ότι ο ελληνικός Τύπος δεν έβαλε μυαλό από όσα συνέβησαν την εποχή των σκληρών Μνημονίων. Θυμάμαι τότε μια σοφή κουβέντα που μου είχε πει ένας παλαίμαχος της δουλειάς μας: «Ως Τύπος φάγαμε τη μεγαλύτερη γκάφα όλων των εποχών: Χάσαμε την είδηση για τη χρεοκοπία της χώρας»!

  • Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Με την εμπειρία των ετών θα προσέθετα ότι, αντί να γίνει σοφότερος ο κλάδος από το τεράστιο γεγονός της κατάρρευσης ιστορικών δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και τίτλων, καθώς και από το ότι ο κόσμος κάθε μέρα που περνά αμφισβητεί ακόμη περισσότερο την αξιοπιστία των ΜΜΕ, η «συμπεριφορά» της πλειονότητας απομακρύνεται διαρκώς από αυτό που αποκαλούμε «έλεγχος της εξουσίας».

Ο πολίτης στρέφεται στα social media όχι επειδή πιστεύει ότι πρόκειται για αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, αλλά γιατί θεωρεί ότι μεγάλο κομμάτι των ΜΜΕ είναι «προσκολλημένο» στην εξουσία. Όχι μόνο δεν την «ελέγχει», αλλά πολλάκις παίζει το παιχνίδι της!

Είναι αδιανόητο οι Ελληνες να ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, η κυβέρνηση να τους κοροϊδεύει μέσα στα μούτρα τους και ο Τύπος να μην έχει γυρίσει τη χώρα… ανάποδα. Είναι αισχρό να επιτρέπεται σε κυβερνητικούς βουλευτές και υπουργούς η τηλεοπτική «περαντζάδα», δίχως να τους περνάνε πριονοκορδέλα για όσα δεινά υφίσταται σήμερα ο Ελληνας πολίτης.

Η ευθύνη του Τύπου δεν… περιορίζεται σε κάποια ρεπορτάζ στις λαϊκές αγορές για τις τιμές της πιπεριάς ούτε στην οργή 5-10 καταναλωτών για τους «τρελούς» λογαριασμούς της ενέργειας.

Ευθύνη των ΜΜΕ είναι να ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΝ την κυβερνητική αναλγησία, η οποία αρνείται να μειώσει τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης, αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη, αρνείται να βάλει τέλος στην αισχροκέρδεια των μεγάλων, αρνείται να ανακουφίσει τον βαλλόμενο πανταχόθεν καταναλωτή και το μόνο που κάνει είναι να… πετάει αετό στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι Έλληνες πραγματικά ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ. Και, αντί να έχουν μαζί τους τον Τύπο σε μια μάχη για τη ζωή και την επιβίωση όλων, βλέπουν την πλειονότητα των ΜΜΕ να «χαϊδεύει» την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Να ΑΝΕΧΕΤΑΙ -και με τη σιωπή του ουσιαστικά να επικροτεί- τις ΠΡΟΣΒΟΛΕΣ εκείνων που βγαίνουν στα κανάλια για να μας λένε ότι αυτοκίνητα οδηγούν οι πλούσιοι, ότι ο κόσμος δεν βάζει πετρέλαιο από… φιλοσοφία και όχι από ανέχεια, ότι ο Ελληνας διαθέτει αρκετό «λίπος» για να αντέξει και αυτές τις συμφορές.Ταυτόχρονα, ο κόσμος παρακολουθεί εκείνους οι οποίοι θα έπρεπε να «ελέγχουν» την εξουσία να τη «σκρινάρουν» με απίθανες ατάκες, του στιλ «θα ήταν καλύτερα αν επιμεριζόμαστε από μία ώρα διακοπή ρεύματος»!

Για ποιον λόγο ο Ελληνας να συνεχίσει να ανέχεται τέτοιες συμπεριφορές; Πώς μπορεί να τον πείσει ο Τύπος ότι κάνει σωστά τη δουλειά του, ότι ελέγχει την εξουσία σε μια χώρα η οποία βάλλεται από την πιο αντιλαϊκή πολιτική που γνώρισε ο τόπος εδώ και δεκαετίες;
Ναι, όλοι παρακολουθούμε με υπερηφάνεια τους απεσταλμένους των ΜΜΕ στον πόλεμο της Ουκρανίας. Άντρες και γυναίκες δημοσιογράφοι, οι οποίοι ΤΙΜΟΥΝ το επάγγελμα, με κίνδυνο της ζωής τους μεταδίδουν καθημερινά τη φρίκη από το μέτωπο.

Όμως, αυτή η πραγματική ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ τείνει να αποτελέσει «μειοψηφία» στη σημερινή Ελλάδα. Κι αυτό ο κόσμος το καταλαβαίνει, γιατί πλέον είναι έμπειρος. Τον έκανε πολύ πιο έμπειρο ο ίδιος ο ελληνικός Τύπος την εποχή των Μνημονίων.

Ευθύνη και υποχρέωση του Τύπου είναι να ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ την (κάθε) κυβέρνηση, εν προκειμένω αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη, η οποία έχει αλλεργία ακόμη και στην πιο ήπια κριτική. Προσέξτε: Να ξεμπροστιάζει, όχι να… ξεμπροστιάζεται για σχέσεις αλληλεξάρτησης με την (εκάστοτε) εξουσία. Όσοι από τον κλάδο μας περνάνε τον Ελληνα για ανόητο ας ρίξουν μια ματιά πέρα από τη μύτη τους. Ίσως αντιληφθούν γιατί ο Τύπος στη χώρα βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση όλων των εποχών…   

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This