Άρρωστα μυαλά, ευσεβείς πόθοι

Must Read

Δεν χρειάζεται να κάνει κανείς ιδιαίτερο ρεπορτάζ στην Ελλάδα του 2022 για να καταλάβει πώς ανασυντάσσονται οι πολιτικές και επιχειρηματικές δυνάμεις εν όψει των νέων συσχετισμών που διαμορφώνει ο πόλεμος.

Από τον Μανώλη Κοττάκη

Αρκεί να παρατηρήσουμε τα πρωτοσέλιδα του κυριακάτικου Τύπου, να εστιάσουμε σε δυο τρία θέματα που προβάλλουν και έχουμε την εικόνα στο πιάτο. Το σύστημα ασχολείται και πάλι με την κατά Σουμπέτερ δημιουργική καταστροφή του και την αναπαραγωγή του σε νέα συσκευασία. Ποιος θα κάνει τι. Ποιος θα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας το 2025, ποιος πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας το 2023, ποιος υπουργός Εξωτερικών στον ανασχηματισμό του 2022.

Πώς θα επιβληθεί η συνεργασία Ν.Δ. – ΚΙΝ.ΑΛ. Πώς θα αφαιρεθούν τα πολιτικά δικαιώματα από μέλη της Χρυσής Αυγής για να αποκλειστεί το κόμμα Ελληνες για την Πατρίδα από τις προσεχείς εκλογές. Μιλάμε για άρρωστα μυαλά που, αντί να ασχολούνται με το πώς θα γίνει η ζωή των πολιτών καλύτερη, είναι όλη μέρα στα τηλέφωνα των δημοσίων σχέσεων για να κάνουν διαρροές, που θα μας ενημερώσουν πώς φαντάζονται τον εαυτό τους και τους αντιπάλους που μισούν μέσα στην κρίση! Τι διαβάσαμε λοιπόν το Σαββατοκύριακο;

Πρώτον, ότι ο πόλεμος στον οποίο μετέχουμε με τόσο φανατισμό δημιουργεί ύφεση και πολεμική οικονομία που θα ζορίσει νοικοκυριά και επιχειρήσεις ακόμη και στα βασικά, ρεύμα, ψωμί, οικογενειακός προϋπολογισμός.

Δεύτερον, ότι καμία μονοκομματική κυβέρνηση δεν μπορεί μόνη της να τα φέρει βόλτα, πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Ευρώπης, που έχει πολυκομματικές.

Τρίτον, ανοίγει θέμα προσώπου πρωθυπουργού σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Διότι, όταν φιλικά προς το Μαξίμου πρωτοσέλιδα σπεύδουν να υποστηρίξουν ότι σε όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις συνεργασίας πρωθυπουργός ορίζεται ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είναι προφανές ότι κάποιος νιώθει ανασφάλεια. Ηδη και άλλοι κινούνται δραστήρια για τη διεκδίκηση του θώκου, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος έφθασε να παρερμηνεύει φράσεις του Κωνσταντίνου Καραμανλή για τα Ελληνοτουρκικά προτού υπογραφεί η Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας το 1982 (θα επανέλθω σε αυτό) για να εκπέμψει προς πάσα κατεύθυνση το μήνυμα ότι αυτός θα προωθήσει έναν επώδυνο συμβιβασμό. Ηδη γράφτηκε στα «Νέα» -και δεν διαψεύστηκε- ότι στην Κωνσταντινούπολη ο Ερντογάν έθεσε στον πρωθυπουργό θέματα ΑΟΖ, Αιγαίου, συνεκμετάλλευσης, μειονότητας!

Τέταρτον, ότι τίθεται θέμα προσώπου υπουργού Εξωτερικών. Με μια άθλια διαρροή στο «Βήμα της Κυριακής» χθες ο ίδιος ο πρέσβης των ΗΠΑ κοινοποίησε εμπιστευτικές συνομιλίες του με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια προκειμένου να τον εμφανίσει ως… εύπιστο φιλορώσο, που δεν αντελήφθη ότι ο Πούτιν ετοιμάζει εισβολή και δεν ενημέρωσε την κυβέρνησή του. Αστειότητες. Να τον βγάλουν από τη μέση θέλουν εν όψει συνυποσχετικού με την Τουρκία!

Πέμπτον, ανοίγει επισήμως για πρώτη φορά θέμα αποκλεισμού της Ακροδεξιάς από τις εκλογές. Οι συμβουλές που έδωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς στο συνέδριο του Ισπανικού Λαϊκού Κόμματος για τον περιορισμό της απειλής του VOX είναι αποκαλυπτικές. Τους είπε να κάνουν ό,τι ο Αντώνης Σαμαράς με τη Χρυσή Αυγή. Φυλακή! Τη στιγμή μάλιστα που στην Ελλάδα δρομολογείται σε χρόνο ρεκόρ το Εφετείο της Χρυσής Αυγής για να την καταδικάσουν οριστικά και να αφαιρέσουν από τα μέλη της πριν από τις εκλογές τα πολιτικά δικαιώματά τους.

Εκτον και τελευταίο. Τα άρρωστα μυαλά ασχολούνται πώς δεν θα είναι υποψήφιος στις εθνικές εκλογές ο Καραμανλής, γιατί δεν τον θέλουν στη Βουλή όταν θα γίνουν οι μειοδοσίες για το Αιγαίο. Διαδίδουν πως θα αποχωρήσει για να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και πως το έχει συμφωνήσει, προχθές όμως άλλαξαν γνώμη, μας λένε τώρα πως δεν συμφωνούν ο Τσίπρας και ο Ανδρουλάκης με την υποψηφιότητά του. Λες και γνωρίζουν οι ανόητοι πως θέλει ο Καραμανλής να γίνει ο κομπάρσος της μειοδοσίας που ετοιμάζεται απέξω! Λες και ξέρουν τι θα συμβαίνει στη χώρα το μακρινό 2025 και ποιος θα ηγείται αυτής για να μπορεί να κάνει συμφωνίες από τώρα για τον επόμενο Πρόεδρο.

Αλλά τα άρρωστα μυαλά εκεί έχουν τον νου τους! Πώς θα διαμοιραστεί η εξουσία, πώς θα λεηλατηθεί το Ταμείο Ανάκαμψης! Ο νους στα αξιώματα, όχι στον λαό, ο οποίος τώρα κάνει υπομονή. Αλλά, αν συνεχίσουν να τον αγνοούν προκλητικά για να αναπαραγάγουν αιμομικτικά την εξουσία τους, αργά ή γρήγορα, θα τους πάρει με τις πέτρες. Εννοώ τη μεγάλη παρέα! Το μιντιακό, πολιτικό και οικονομικό σύστημα στο σύνολό του, το οποίο ξεμπροστιάζει μόνο τις πομπές του κάθε Σαββατοκύριακο στα πρωτοσέλιδα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η πατριωτική παρακαταθήκη του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Λίγες είναι οι πολιτικές μορφές της Μεταπολίτευσης που έχουν μείνει καθαρές, ακηλίδωτες από τα στίγματα της διαφθοράς, του ενδοτισμού...

More Articles Like This