26/5/2022

Το εθνικό συμφέρον και οι εγκληματίες της ειρήνης

Δημοσίευση:

Παρακολούθησα αργά προχθές το βράδυ από το ελληνικό κανάλι του Euronews τις ομιλίες του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν και του προέδρου της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αμέσως μετά τις εκλογικές νίκες τους στις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν στις χώρες τους. Ο Ορμπαν διέψευσε τις δημοσκοπήσεις, συγκέντρωσε το 54 τοις εκατό των ψήφων και συνέτριψε την ενωμένη αντιπολίτευση.

  • Από τον Μανώλη Κοττάκη

Έξι κόμματα συνασπίστηκαν εναντίον του για να τον ανατρέψουν. Αριστερά και δεξιά. Τα κέρδισε με 20 μονάδες διαφορά! Ο ίδιος ειρωνεύτηκε τις δυνάμεις του εξωτερικού που χρηματοδότησαν την εκστρατεία εναντίον του με τη φράση «κάθε ευρώ που επενδύεται απέναντι στο κόμμα μας είναι ένα χαμένο ευρώ» -ολόκληρο Σόρος έδιωξε από την Ουγγαρία- και πρόσθεσε με χιούμορ: «Η νίκη μας είναι ορατή από το φεγγάρι!» Για τέταρτη θητεία επανεξελέγη. Τόνισε βεβαίως ότι η πολιτική υπεράσπισης του εθνικού συμφέροντος και οι εθνικές πολιτικές δεν είναι πολιτικές που έρχονται από το παρελθόν, αλλά από το μέλλον.

Σε πιο χαμηλούς τόνους ο Σέρβος Βούτσιτς εξέφρασε την ικανοποίησή του που ψήφισαν 4.000.000 Σέρβοι, στηλίτευσε το ΝΑΤΟ και αναφέρθηκε σε διάφορα προβλήματα της διαδικασίας, όπως ότι ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου απαγόρευσε στους εκεί Σέρβους να ψηφίσουν και έπρεπε να μεταβούν στη Σερβία για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Οι νίκες και των δύο έγιναν δεκτές στην πολιτισμένη Δύση με ένα μείγμα δυσφορίας, πολιτικής ρηχότητας και ιδεολογικού τρόμου. Δυσφορίας, που είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστούν φιλορώσοι και εθνολαϊκιστές. Ρηχότητας, διότι οι νίκες τους αποδόθηκαν μόνο στον πόλεμο και στις επιπτώσεις του. Τρόμου, διότι διαφάνηκε ο φόβος μην τυχόν και το κλίμα της Ουγγαρίας και της Σερβίας μολύνει τη Γαλλία υπέρ της Λεπέν.

Στην πραγματικότητα -αυτό δεν καταλαβαίνει η ημετέρα διανόηση- οι ηγέτες αυτοί είναι αγαπητοί στους λαούς τους επειδή χρόνια τώρα υπηρετούν με σθένος το εθνικό συμφέρον και όχι το συμφέρον των συμμάχων τους. Και αυτό έγινε και μέσα στον πόλεμο, αλλά δεν γεννήθηκε μέσα σε αυτόν. Μπορεί πτυχές της πολιτικής τους για ιδεολογικά θέματα κοινωνικής συνοχής που έχουν στο επίκεντρό τους την οικογένεια και τις ελευθερίες του ατόμου να διχάζουν τη Δύση, αλλά αυτοί επιμένουν να δίνουν μάχη υπέρ των συγκροτημένων κοινωνιών εθνών κρατών και όχι των κοινωνιών σκορποχώρι, όπως τις αντιλαμβάνονται οι ίδιοι, και οι λαοί τους τούς επιβραβεύουν και μάλιστα με αυτοδυναμίες.

Τους θέλουν μόνους στο τιμόνι της διακυβέρνησης με εντολοδόχους τους ίδιους. Όχι συνεργαζόμενους με συνεταίρους και πραγματικούς εντολείς από το παρασκήνιο ξένες δυνάμεις.

Για να αποδειχθεί τούτο: η συσπείρωση ενός λαού γύρω από έναν ηγέτη αποτελεί στοιχείο διεθνούς ισχύος και εθνικής ανεξαρτησίας. Αν ο Ερντογάν με τα γνωστά ελλείμματα μπορεί να παίζει κομπολόι Ρωσία και Αμερική αυτή τη στιγμή, αυτό οφείλεται πως και στα χειρότερά του έχει συσπειρωμένο πίσω του το 35 τοις εκατό του τουρκικού λαού. Αυτό του δίνει άνεση κινήσεων. Η εμπιστοσύνη. Γιατί πείθει τον λαό του ότι νοιάζεται για το εθνικό του συμφέρον και δεν είναι υπάλληλος. Αν ο Ορμπαν είναι λαοφιλής και μπορεί να συγκρούεται με την Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανεχόμενος διαγραφές και εξευτελισμούς, αυτό οφείλεται στο ότι κράτησε τον λαό του και τη χώρα του μακριά από μεγάλους κινδύνους και επέμεινε στην εθνική ομοιογένεια. Στη διάσωση και όχι αλλοίωση της εθνικής του ταυτότητας. Αν ο Βούτσιτς κέρδισε, οφείλεται στο γεγονός πως δεν ξέχασε ότι το ΝΑΤΟ βομβάρδισε τη χώρα του και, όπως είπε προχθές, το εθνικό του συμφέρον δεν ταυτίζεται με του ΝΑΤΟ. Αμφίβολο και με της Ε.Ε., η οποία τον έχει στο περίμενε τόσο καιρό για την ένταξη.

Αν υπάρχει ένας κίνδυνος από τον πόλεμο που τρομάζει το σύστημα, είναι ο εξής: μην τυχόν καταλάβουν οι ευρωπαϊκοί λαοί πως οι ηγεσίες τους σε κάθε χώρα δεν προέταξαν το συμφέρον τους, αλλά το συμφέρον των εταιριών όπλων και φυσικού αερίου της Δύσης. Και ότι είναι συνυπεύθυνες εξίσου για την πρόκληση ενός πολέμου που θα πάει τις οικονομίες των κρατών τους, των επιχειρήσεων και των οικογενειών τους πενήντα χρόνια πίσω για να γίνει το γινάτι άλλων!

Αν αυτό καταστεί ταχέως λαϊκή συνείδηση σε όλη την Ευρώπη, οι ηγέτες-υπάλληλοι θα διωχθούν με τις κλοτσιές. Όσο μάλιστα διαρκούν ο πόλεμος και οι επιπτώσεις του τόσο θα αλλάζει η ανάγνωση για τους υπευθύνους του, παρά τον πληροφοριακό πόλεμο. Ο εγκληματίας πολέμου Πούτιν θα αποκτήσει παρέα: τους εγκληματίες της ειρήνης! Τούτων δοθέντων, ο Μακρόν ίσως είναι τυχερός. Επειδή είμαστε στην αρχή του κύματος, μόλις που προλαβαίνει να μη χάσει από τη Λεπέν. Εις ό,τι μας αφορά, τα αντιαρματικά ο ελληνικός λαός τα πλήρωσε από το υστέρημά του για να προστατεύουν την εθνική άμυνα της χώρας. Όχι για να τα στέλνουμε στη Βουλγαρία. Ας γίνει κατανοητό. Το εθνικό συμφέρον είναι ο νέος κωδικός της διεθνούς πολιτικής! Το υπερεθνικό θα προτάσσεται στο μέλλον μέχρι του σημείου που δεν προκαλεί βλάβη στο εθνικό.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πλέον έγιναν επικίνδυνοι

Τι να το κάνω εγώ το standing ovation (χειροκρότημα στο όρθιο) του Κογκρέσου προς...

Παζαρεύει ή… θέλει σύγκρουση;

Εισαγωγική παρατήρηση: Αν ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κάνει σαν μικρό παιδί και...

Οι έμποροι των εθνών

Η Eλλάς καθεύδει τον νήδυμο ύπνο και διά τις πράξεις και παραλείψεις της αποδεικνύει...

Πρωτοβουλία Μακρόν στα ανήσυχα Βαλκάνια

Επείγουσα πρωτοβουλία για τη διασφάλιση σταθερότητας στα δυτικά Βαλκάνια αναλαμβάνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμ....

Ολιστική, φολιστική, χοληστική κ.λπ.

Από το «λεφτά υπάρχουν» περάσαμε στην ολιστική αντιμετώπιση του «λεφτά δεν υπάρχουν αλλά και...

Μητσοτάκης: «Ολιστική» ζωή και… παντεσπάνια!

Πάντοτε μου προκαλούσαν απέχθεια οι όροι «ολισμός» και «ολιστικός».Από τον Γιάννη Χ. ΚουριαννίδηΚι...

Οψοποιών μαγγανείαι

Διαβάζω σε έγκυρες ιστοσελίδες, οι οποίες συνήθως απηχούν την ατμόσφαιρα που επικρατεί στο Μέγαρο...

Ένας τελικός για κλάματα

Όσοι παρακολουθήσατε τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος στο ποδόσφαιρο ασφαλώς θα μελαγχολήσατε για ακόμα...

Φόρος ανακύκλωσης

Eίμαι λάτρης της ελληνικής φύσης και θεωρώ πως η ισορροπία που οφείλουμε να έχουμε...

Tο παραποδόσφαιρο που σιχαινόμαστε!

«In football we love» ήταν το κεντρικό μότο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στον τελικό...

Ο εθνάρχης των «Σενεγαλέζων»

Ο Ελευθέριος Βενιζέλος έγινε πρωθυπουργός με τις ξένες λόγχες. Αντιμετώπισε την Ελλάδα σαν οικόπεδό...

Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

Όταν μπαίνεις σ’ ένα κτίριο και αντικρίζεις ένα μεγάλο πορτρέτο του Παύλου Μελά, τότε...

Ψέματα, ψέματα, ψέματα!

Ενα θαύμα τρεις ημέρες, το μεγάλο τέσσερις.Από τον Μανώλη ΚοττάκηΌλη την προηγούμενη εβδομάδα...

Η ενίσχυση στην Ελλάδα του τουρκικού αναθεωρητισμού

Υπάρχει σοβαρό πολιτικό έλλειμμα ορθολογιστικής σκέψης στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα να απουσιάζουν οι βέλτιστες...

Η «ευλογία» των πιθήκων

Ειδήσεις για μπαμπουίνους, πολιτική για χιμπατζήδες, εκπαίδευση για γορίλες και το στρες πάντοτε ανθρώπινο...

Οι πρωθυπουργοί και ο Τύπος

Στον διάλογο που είχε με τον διακεκριμένο Αμερικανό δημοσιογράφο David Ignatius στο Georgetown University...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Θρίλερ με τον 6χρονο στην Κηφισιά! Ο πατέρας είχε καταγγείλει τη μητέρα για απαγωγή στη Νορβηγία

Σοκάρει η ιστορία πίσω από την αρπαγή του 6χρονου Ράινερ Πέντερσεν

Οι Ρώσοι ισοπέδωσαν το τελευταίο (;) εργοστάσιο που έφτιαχνε κινητήρες για τα Drones

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσίας με ένα χτύπημα ακριβείας...

Συνελήφθη γνωστός Έλληνας τραγουδιστής

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι γνωστός δημοτικός-λαϊκός τραγουδιστής, ο...

Αγωνία για το 6χρονο αγοράκι που εξαφανίστηκε στην Κηφισιά

Ο δικηγόρος, Χρήστος Οικονομάκης, περιγράφει τις συνθήκες όπου χάθηκε το μικρό παιδί

«Βόμβα»! Στοιχεία υπέρ της Πισπιρίγκου θα καταθέσει ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος

Εξελίξεις που αναμένεται να προκαλέσουν ανατροπή γύρω την υπόθεση...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ