Η Μάχη των Οχυρών

Must Read

Από το 1924 όλοι οι αρχηγοί ΓΕΣ ζητούσαν, ματαίως, την κατασκευή Γραμμής Οχυρώσεως στα βόρεια σύνορά μας. Φαίνεται όμως ότι ούτε και τότε είχε ανακαλυφθεί το «λεφτόδεντρο» του Πέτσα.

Όμως ο Μεταξάς το ανακάλυψε και την άνοιξη του 1937 άρχισαν σύντονες εργασίες κατασκευής 21 οχυρών, που συγκρότησαν τη «Γραμμή Μεταξά», που ξεκινούσε από το οχυρό Ποποτλίβιτσα, πάνω από τη Βυρώνεια, μέχρι το Νυμφαία, βορείως της Ξάνθης. Δηλαδή ο φασίστας έφτιαξε τη «Γραμμή Μεταξά» για να αντιμετωπίσει τους φασίστες. Μυστήρια πράγματα.

Σαν σήμερα (6/4) το 1941 οι Γερμανοί επιτέθηκαν στην οχυρωμένη γραμμή, την οποία όμως δεν κατέλαβαν παρά τις λυσσώδεις επιθέσεις, αλλά μόνο αφού οι Γιουγκοσλαβία έπεσε, και μέσω της Κοιλάδας Αξιού έφτασαν στη Θεσσαλονίκη.

Τέλη Μαΐου του 1941 έφτασαν στην Ελλάδα ο στρατηγός Σνάιντερ και ο συνταγματάρχης Σράιμπερ, απεσταλμένοι από το Επιτελείο της Ανώτατης Διοίκησης του Γερμανικού Στρατού, για να εξετάσουν την οχυρωματική γραμμή. Ο Γερμανός συνταγματάρχης Σράιμπερ είπε: «Αποτελεί αίνιγμα πώς με τόσο λίγα μέσα και τις παρουσιασθείσες πάσης φύσεως δυσχέρειες επετεύχθη σε σχετικώς βραχύ χρόνο η γενομένη οχύρωση». Εμ, Μεταξάς ήταν αυτός…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στο στόχαστρο της ΕΕ ο «σκιώδης στόλος» της Ρωσίας, η Βόρεια Κορέα και… οι άλλοι

Ο επόμενος γύρος κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Ρωσίας, αναμένεται να στοχεύσει τον ρωσικό «σκιώδη στόλο» των πετρελαιοφόρων,...

More Articles Like This