Η φρίκη της Σανγκάης

Must Read

Να θυμάστε έναν προς έναν όσους πρότειναν να «γίνουμε Κίνα» στην αντιμετώπιση του κορονοϊού. Είναι επικίνδυνοι…

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

H εικόνα θύμιζε σκηνή από ταινία φρίκης και ταυτόχρονα επιστημονικής φαντασίας. Μια πόλη, με κατάφωτους ουρανοξύστες, δονείται από τις κραυγές αναρίθμητων ανθρώπων, που σκληρίζουν λες και έχουν παραφρονήσει ή απειλείται άμεσα η ζωή τους από κάτι που δεν αντέχεις καν να το περιγράψεις ή έστω να το υπαινιχθείς. Κι όμως, δεν είναι ταινία αλλά πραγματικότητα και ο τρόμος βασιλεύει στη Σανγκάη – μια μεγαλούπολη 26.000.000 ανθρώπων, που έχουν βγει εκτός εαυτού επειδή η κομμουνιστική καραχουντάρα που κυβερνά εκεί τους έχει κλειδαμπαρώσει μέσα λόγω κορονοϊού. Δεν μπορούν καν να βγουν από τα κτίρια όπου ζουν. Τα σούπερ μάρκετ έχουν αδειάσει από τρόφιμα. Έξω από τα παράθυρά τους περνούν drones που μεταδίδουν ηχογραφημένα μηνύματα της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση τους καλεί να «αντισταθούν στην επιθυμία τους για ελευθερία, να μη βγαίνουν στα μπαλκόνια να τραγουδούν!».

Ο πολιτισμός μας και ό,τι αξίζει από αυτόν πεθαίνει, σπαρταρώντας κάτω από την μπότα μανιακών, θεότρελων τύπων, που εχθρεύονται κάθε ανεξάρτητη ανάσα, κάθε αδέσμευτη σκέψη, κάθε λέξη αλογόκριτη, που βγαίνει από τα στόματα των ανθρώπων.

Κι εδώ είχαμε ομότιμους και ισόκυρους στην τρέλα και την παλιανθρωπιά τυπάδες, με μάτι που γυάλιζε από τη δίψα για προβολή και υπερεξουσίες, οι οποίοι πρότειναν να «γίνουμε σαν την Κίνα». Κι η Δικαιοσύνη, σ’ ένα τέτοιο ευθύ και απροκάλυπτο κάλεσμα κατάλυσης του πολιτεύματος και αφαίρεσης κάθε δικαιώματος από τους πολίτες, έκανε ότι δεν άκουσε, προσποιήθηκε ότι δεν είδε.

Δεν υπάρχουν πιο επικίνδυνοι άνθρωποι από τους παράφρονες που τους παίρνουμε στα σοβαρά επειδή αυτοανακηρύσσονται «ειδικοί» σε οτιδήποτε. Αν αφεθούν ανεξέλεγκτοι, θα μας δέσουν νύχτα και θα τους ζητάμε άδεια για να πάμε στο μοναδικό κατάστημα που θα έχει μείνει ανοιχτό σε ακτίνα ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Όποιος έστω και υπαινίσσεται λέξη σε βάρος των δημοκρατικών δικαιωμάτων μας πρέπει να απομονώνεται κι ύστερα να δικάζεται με νόμο αυστηρό, πριν μας καταντήσει σαν τους ατυχείς δεσμώτες της Σανγκάης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This