Ω Γλυκύ μου Έαρ

Must Read

Μ. Παρασκευή: «Ο Χριστός στο καρφί» (Γυαλιά καρφιά τα κάνατε…)

Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και η μέρα δεν αφήνει και πολύ χώρο για γκρίνιες. Η αποκορύφωση του Θείου Πάθους συγκλονίζει!

Το βράδυ στις ασφυκτικά γεμάτες εκκλησιές, σε πείσμα μερικών, οι ορθόδοξοι χριστιανοί θα δακρύσουμε ακούγοντας τον Επιτάφιο Θρήνο με τη «Ζωή εν Τάφω» και στη συνέχεια με τα «Εγκώμια». Θα συγκλονιστούμε και θα ψάλουμε μαζί με τους ψάλτες το «Ω Γλυκύ μου Εαρ, γλυκύτατόν μου τέκνον, πού έδυ σου το κάλλος». Κι εκείνη την ώρα θα θυμηθούμε την πολύπαθη πατρίδα μας και θα κάνουμε κι έναν σταυρό και γι’ αυτήν.

Και ύστερα η περιφορά του Επιταφίου, την οποία θα ακολουθήσουμε με κατάνυξη όλοι οι πιστοί. Ομορφες, μοναδικές, ελληνικές εικόνες, βγαλμένες από τη χριστιανική μας παράδοση, όπως τις κέντησε και ο Παπαδιαμάντης.

Κρατάτε, χριστιανοί, διότι τα μαύρα σκυλιά καραδοκούν. Τα είδαμε προχθές στον μαρτυρικό Άγιο Παντελεήμονα. Αλλά δεν θα τους περάσει. Καλή Ανάσταση, Έλληνες. Καλή Ανάσταση, Ελλάδα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Και γονεύς βουλευτού να είσαι δεν έχεις τύχη σε αυτό το ΕΣΥ

Διαβάστε στην «Εστία»: Το χρονικό της αναλγησίας που οδήγησε στον θάνατο χωρίς αξιοπρέπεια του Δ.Καλλιάνου - Του αρνήθηκαν εισαγωγή...

More Articles Like This