Ταχιάο, παραιτήσου

Must Read

Ως φαρσοκωμωδία εκτυλίχθηκε το σίριαλ με την προσπάθεια μετονομασίας δύο σταθμών μετρό.

  • Από τον δρα Απόστολο Κρητικόπουλο*

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: Ο Νίκος Ταχιάος αυτοπροσδιορίζεται ως «φιλελεύθερος» και ήταν από παλιά κοντά στην οικογένεια Μητσοτάκη. Κατάγεται από γνωστή οικογένεια της Θεσσαλονίκης, και τόσο αυτός όσο και η αδερφή του Χριστίνα Ταχιάου γυροφέρνουν με «άκρως φιλελεύθερο τρόπο» κυβερνητικές θέσεις τα τελευταία χρόνια. Η αδερφή του, έπειτα από ένα πέρασμα από το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη, κατέληξε διευθύντρια Επικοινωνίας του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Κυριάκου Πιερρακάκη. Ο ίδιος ο Νίκος Ταχιάος, αφού κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με πλήρη στήριξη από τη Ν.Δ. και τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, απέτυχε να εκλεγεί και κατόπιν δοκίμασε την τύχη του στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019 ως υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Απέτυχε και εκεί να εκλεγεί.

Μετά, όμως, με προσωπική απόφαση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο κ. Ταχιάος διορίστηκε πρόεδρος στην εταιρία Αττικό Μετρό. Η συγκεκριμένη εταιρία μάς αιφνιδίασε όλους, όταν πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσε ότι αλλάζει η ονομασία δύο στάσεων μετρό οι οποίες έχουν χριστιανικό όνομα: τη στάση «Ευαγγελισμός» (της Θεοτόκου, από το νοσοκομείο που είναι εκεί) θα την ονόμαζε «Παύλος Μπακογιάννης», στη μνήμη του μακαρίτη συζύγου της αδελφής του πρωθυπουργού και πατέρα του δημάρχου Αθηναίων, ο οποίος είναι ανιψιός του πρωθυπουργού (απολογούμαι για τις πολλές αναφορές στο σόι του κ. Μητσοτάκη, αλλά έτσι ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα σήμερα στην Ελλάδα). Τη στάση «Άγιος Δημήτριος» θα την ονόμαζε «Αλέκος Παναγούλης», από τον κεντρώο πολιτικό που απεβίωσε σε εκείνο το σημείο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Μετά την ανακοίνωση, η οποία προκάλεσε εύλογες μαζικές αντιδράσεις, η οικογένεια του Παύλου Μπακογιάννη δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να γίνει αυτή η μετονομασία προς τιμήν του μακαρίτη. Ο κ. Ταχιάος ανακοίνωσε ότι η απόφαση για τη μετονομασία πάρθηκε «σε πλήρη γνώση όσων η ανάμειξη είναι προφανής (δηλαδή, της οικογένειας Μητσοτάκη)».
Ένα πρωτοφανές «άδειασμα» από τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, στο οποίο μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο δεν έχει δοθεί κάποια απάντηση. Δεν είναι, όμως, δυνατόν να μείνει τέτοια υπόθεση χωρίς τέλος.

Είτε πρέπει να παραιτηθεί σύσσωμη η οικογένεια Μητσοτάκη από τις θέσεις εξουσίας που κατέχει, γιατί ψεύδεται ανερυθρίαστα (δεν θα γίνει φυσικά), είτε πρέπει να παραιτηθεί ο κ. Ταχιάος για παντελώς άστοχο χειρισμό στη συγκεκριμένη υπόθεση. Γιατί σε μια «φιλελεύθερη» δημοκρατία δεν υπάρχει χώρος για καρεκλοκένταυρους σε απυρόβλητη θέση.

*Διδάκτωρ Πληροφορικής (twitter: @kritikopoulos)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This