Ο βασανιστής που μας αρέσει

Must Read

Όταν ο σαδισμός, η διαστροφή και η παραφροσύνη φορούν μοδάτο ιδεολογικό φερετζέ, είθισται να αρέσουν στα κατεστημένα κόμματα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Aπό πού κι ως πού σκέφτηκαν να συλλάβουν τον άθλιο τύπο που δελέασε γατάκι με ψάρι για να το κλοτσήσει, αντί να του δώσουν την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελληνικού Φεστιβάλ; Γιατί να μη σκηνοθετεί παραστάσεις, αντί να τρέχει στα δικαστήρια; Σας φαντάζουν εξωφρενικά τα παραπάνω; Κακώς. Τα έχετε ζήσει και δεν τα θυμάστε. Εδώ τα ζήσατε, στην… εξωτική Ελλάδα.

Το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τη φαεινή ιδέα να αναθέσει το Ελληνικό Φεστιβάλ σ’ έναν ντιπ καταντίπ τζαζεμένο (σε βαθμό να είναι επικίνδυνος) τύπο εκ Βελγίου. Το όνομά του, Γιαν Φαμπρ. Η δράση του ποικίλη και ολότελα εξωφρενική. Μια από τις «μεγάλες» στιγμές της καριέρας του ήταν μια παράσταση διαρκείας 24 ωρών γνωστή και ως τα «Παλλόμενα πέη» (μαντέψτε γιατί την αποκαλούσαν έτσι).

Αυτός ο δυσπερίγραπτος τύπος σε μια από τις θεατρικές παραστάσεις του περιλάμβανε ως ηχητική υπόκρουση τα νιαουρίσματα γατιών που βασανίζονταν από βοηθούς του, οι οποίοι τα πετούσαν στον αέρα!

Έγραφε η «δημοκρατία» στις 30 Μαρτίου 2016: «Ο Γιαν Φαμπρ, ο Βέλγος που διορίστηκε από τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά για να διευθύνει τον ιστορικό θεσμό του Ελληνικού Φεστιβάλ (τον οποίο μετονόμασε σε “Διεθνές Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου”, αφαιρώντας τη λέξη “Ελληνικό” από τον τίτλο), έχει εγγράψει στο παθητικό του μια εγκληματική ενέργεια απερίγραπτης παράνοιας και βαρβαρότητας. Το 2012 συνεργάτες του Φαμπρ, ως “ατραξιόν” ενός θεατρικού που ανέβαζε ο Φαμπρ, πετούσαν γάτες πολύ ψηλά στον αέρα, ώστε οι θεατές να ακούνε τις φωνές των βασανισμένων τετράποδων. Αυτό είχε προκαλέσει σάλο στο Βέλγιο και ο Φαμπρ, που είχε τρομάξει από τις αντιδράσεις των φυσιολογικών συμπολιτών του, ετέθη υπό αστυνομική προστασία. Αυτή η διαταραγμένη και σαδιστική προσωπικότητα ανέλαβε από τον Μπαλτά να διευθύνει τον θεσμό που διαχειρίζεται, μεταξύ άλλων, το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και το Ηρώδειο!»

Αν έχετε γερό στομάχι και αντέχετε, μπορείτε να δείτε το στιγμιότυπο με τις γάτες από την παράσταση του Φαμπρ στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=9Y8IGNokKC4.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This