Ζήτημα τιμής η τιμωρία των δραστών της MARFIN

Must Read

H ανεξιχνίαστη υπόθεση της MARFIN βρίσκεται ήδη στα 12 χρόνια. Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα φτάσουμε στην παραγραφή και οι δράστες μια μέρα θα γράψουν και βιβλίο για την προσφορά τους στην «επανάσταση». Δεν γνωρίζω τον φάκελο της δικογραφίας.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Γνωρίζω όμως πως με ντάλα φως και τον ήλιο ψηλά μέσα στο κέντρο της Αθήνας αναρχοαριστεροί έριξαν μολότοφ, έσπασαν τζάμια της τράπεζας, μέσα στην οποία εργάζονταν πολλοί άνθρωποι, και έριξαν εύφλεκτο υγρό, ενώ ένας όχλος απέξω ωρυόταν επιχαίροντας: «Κάψτε τους, κάψτε τους». Άλλοι σύντροφοί τους επιτέθηκαν στα πυροσβεστικά οχήματα και τα εμπόδιζαν να πλησιάσουν και να κατασβέσουν γρηγορότερα την πυρκαγιά. Αποτέλεσμα, τρεις άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων: Ηταν η Αγγελική Παπαθανασοπούλου (32 ετών, έγκυος τεσσάρων μηνών), ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης (36 ετών) και η Παρασκευή Ζούλια (35 ετών).

Η διαλεύκανση του πολλαπλού εγκλήματος είναι ζήτημα τιμής για όλους εμάς, όπου και αν ανήκουμε, που πιστεύουμε σε μια κοινωνία στην οποία δεν μπορεί κανείς να δολοφονεί αθώους ανθρώπους και να παραμένει ατιμώρητος.

Έχει κανείς την εντύπωση πως οι εμπρηστές, η οργανωμένη ομάδα των δολοφόνων και οι χειροκροτητές τους και όσοι επιτέθηκαν στα πυροσβεστικά οχήματα, ώστε να ολοκληρωθεί με βεβαιότητα το φρικιαστικό έγκλημα, δεν γνωρίζονται μεταξύ τους; Μιλάμε για τουλάχιστον δεκάδες πρόσωπα που με τον ένα ή άλλο τρόπο συνήργησαν στις δολοφονίες. Απέξω, δε, ήταν και γνωστές περσόνες του μηδενιστικού χώρου. Όλοι αυτοί έχουν πάει σε πλήθος οχλοκρατικών εκδηλώσεων αριστερόστροφου φασισμού και τυφλής βίας και καταστροφής. Χωρίς να αποκλείεται να εμπλέκονται, σίγουρα κάποιοι από αυτούς τους ανθυποσελέμπριτι του μηδενισμού και του λαθροεποικισμού γνωρίζουν την ομάδα των εμπρηστών φονιάδων.

Ο λεγόμενος «χώρος» λούφαξε για κάποιο διάστημα, αλλά γρήγορα άρχιζαν να ψιθυρίζουν τα γνωστά, ελεεινά ψεύδη για «προβοκάτορες ασφαλίτες».

Θα τονίσω ξανά μια παρατήρηση δεκαετιών: Οταν οι μηδενιστές κουκουλοφόροι διαπράττουν εγκλήματα και καφριλίκια, που κάνουν την κοινή γνώμη να τους σιχαίνεται κάθε φορά, όταν δέρνουν, σπάνε, καίνε, βανδαλίζουν μνημεία, σκοτώνουν και δεν συλλαμβάνονται, πάντα βγαίνουν κάποιοι δημοσιογράφοι, σχολιαστές ή και βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και μιλάνε για «προβοκάτορες ασφαλίτες».

Όταν όμως κάποιες φορές συλλαμβάνονται κάποιοι, ω του θαύματος, είναι πάντοτε -χωρίς την παραμικρή εξαίρεση- φρικιά, «αγωνιστές», ενίοτε σόι με αριστερά στελέχη και βουλευτές, και αφού ο «χώρος», ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι καταπιούν χωρίς μια γουλιά νερό τα περί «πρακτόρων της Ασφάλειας», αρχίζει η αλληλεγγύη στους συντρόφους, κάνουν πορείες, συναυλίες, μαζεύουν υπογραφές, πηγαίνουν μάρτυρες υπεράσπισης, ασχημονούν μέσα και γύρω από τις δικαστικές αίθουσες. Καημό το έχω να δω πώς είναι ένας «προβοκάτορας της Ασφάλειας». Οπως όμως και στην υπόλοιπη ζωή, ναι, αδέρφια, είναι αυτός που νομίζεις, είναι αυτό που βλέπουν τα μάτια σου.

Η μη εξιχνίαση, λοιπόν, του εγκλήματος οφείλεται στο ότι δεκάδες τουλάχιστον -αν όχι εκατοντάδες- φερόμενοι ως άνθρωποι, με δυο πόδια, δυο χέρια και υποτιθέμενη συνείδηση, γνωρίζουν και σιωπούν, υποθάλπουν, είναι συνένοχοι. Και να μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία πως, εάν συλληφθούν αυτά τα καθάρματα και παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη, όλος αυτός ο φασιστοειδής εσμός θα σπεύσει πάλι να δείξει την αλληλεγγύη του, να διακινήσει ψεύδη και συκοφαντίες. Το κάνουν ήδη. Μιλάνε για τις ευθύνες της Τράπεζας και την πυρασφάλεια του κτιρίου, κάνοντας την πάπια για το γεγονός πως, εάν δεν είχαν κάνει τον εμπρησμό οι αναρχοαριστεροί φονιάδες, εάν ο αναρχοαριστερός όχλος απέξω δεν κραύγαζε «κάψτε τους», αν δεν εμπόδιζαν τα πυροσβεστικά οχήματα, δεν θα είχαμε τώρα τίποτα να συζητήσουμε και ένα παιδάκι, που δεν γεννήθηκε ποτέ, θα τέλειωνε σε λίγο το Δημοτικό. Όλοι αυτοί ήταν προβοκάτορες, και οι εμπρηστές και οι κλακαδόροι που επέχαιραν; Και δρούσαν ανάμεσα σε τόσους… σελέμπριτι του μηδενισμού και κανείς δεν πήρε χαμπάρι;

Όχι, αδέρφια. Ξέρουν. Απλά είναι τομάρια, ίδια φάρα με τους φονιάδες. Γνωρίζουν και επιχαίρουν. Όλη η «ηθική» τους συνοψίζεται στο εμετικό tweet ενός «πιτσιρίκου», που έκανε πλάκα με τον τρομερό σε αγωνία θάνατο τριών πολιτών και ενός κυοφορούμενου βρέφους. Το σπάσιμο της ομερτά των αναρχοαριστερών είναι αυτό που θα μπορούσε να οδηγήσει τους φονιάδες στον πάγκο, αν και έτσι όπως είναι πλέον το ποινικό μας σύστημα, με εικονικά ισόβια, είναι βέβαιο πως έπειτα από κάποια χρόνια θα πίνανε καφέ έξω διηγούμενοι τα κατορθώματά τους. Επειδή όμως οι εγκληματικές οργανώσεις που απαρτίζουν την ελληνόφωνη αριστερά είναι σταθερές στην υπόθαλψη των συντρόφων της, όποιο έγκλημα και αν κάνουν, η πρόκληση ανήκει στην Ελληνική Αστυνομία, στην Εσωτερική Φρουρά της Δημοκρατίας. Πρέπει, έστω και τώρα, να γίνουν τα πάντα. Και, πού ξέρετε, μπορεί να έχουμε εκπλήξεις όταν αποκαλυφτούν πρόσωπα και πράγματα…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This