Τα ζήσαμε τα… χαΐρια με την αυτοδυναμία σου!

Must Read

Η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας σημαίνει… αυτοδύναμη Ελλάδα, μας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος!

  • Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Μάλιστα… Είναι προφανές ότι, αν κάποιος ταξίδευε εδώ και τρία χρόνια, επέστρεφε προχθές και άκουγε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει τη συγκεκριμένη ατάκα, πιθανότατα θα συμφωνούσε ως προς τη χρησιμότητα της αυτοδυναμίας στην (υποτιθέμενη) «αταλάντευτη πορεία» της χώρας. Δυστυχώς, όμως, υπάρχουν κάποια… εκατομμύρια Ελληνες που έχουν περάσει όλο το διάστημα, από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, εδώ, στα πάτρια εδάφη, και την ώρα που άκουγαν τον κ. Μητσοτάκη μετρούσαν τις πληγές στο κορμί τους!

«Ο λαϊκισμός θα παίξει το τελευταίο του χαρτί μέχρι να έρθει η ώρα των εκλογών» μας ενημέρωσε ο πρωθυπουργός, «καρφώνοντας» την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα ο… λαϊκισμός επαναστατούσε! Εβγαινε στους δρόμους της χώρας κραδαίνοντας πλακάτ με τα… 13 ευρώ «επιχορήγηση καυσίμων» και τα (υποτιθέμενα) «έως 600 ευρώ επιστροφής» για την ενεργειακή ληστεία που συντελείται τους τελευταίους μήνες πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία με θύματα μόνο τους Ελληνες πολίτες.

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλάει για «λαϊκισμό», μπορεί πολύ εύκολα να κοιτάζεται στον καθρέφτη της κυβέρνησής του. Δεν απευθύνεται σε ηλιθίους ούτε σε ανθρώπους με τόσο κοντή μνήμη. Και να θέλεις να ξεχάσεις, δεν μπορείς: στο θυμίζουν οι ληστρικοί λογαριασμοί της ΔΕΗ. Στο θυμίζει ο κανιβαλισμός στις τιμές των supermarkets. Στο θυμίζει όλο το «υπέροχο περιβάλλον» που μας υποχρέωσε να ζούμε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όμως, ξέρετε, το θράσος δεν πληρώνει φόρο. Γιʼ αυτό και πολύ εύκολα ο πρωθυπουργός ζητάει όχι μόνο την ψήφο των πολιτών, αλλά… αυτοδυναμία στις εκλογές της απλής αναλογικής, που, όπως επανέλαβε, θα γίνουν σε έναν χρόνο. Βεβαίως ο «χρόνος» στην πολιτική είναι πολύ σχετικός, όμως τούτη την ώρα άλλο είναι το θέμα μας. Να χαρίσουν «αυτοδυναμία» οι Ελληνες στον κ. Μητσοτάκη για ποιον λόγο; Για να συνεχίσει τη «φιλολαϊκή» πολιτική του με την οποία ισοπεδώθηκαν τα νοικοκυριά τα τελευταία τρία χρόνια; Να του χαρίσουν αυτοδυναμία για να συνεχίσει το πολιτικό του «έργο», και να θυμάται κατόπιν εορτής αυτά που του έλεγαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις ληστείες στην ενέργεια και τις δικές του τεράστιες ευθύνες; Κατόπιν εορτής και, κυρίως, έπειτα από την καταβαράθρωση των οικογενειακών προϋπολογισμών. Να… μένει αυτή η αυτοδυναμία, κύριε πρωθυπουργέ. Τα είδαμε τα χαΐρια της. Τα ζήσαμε στο πετσί μας. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε!

Και γιατί, παρακαλώ, ο κύριος Μητσοτάκης θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να σχηματίσει βιώσιμη -και παραγωγική- κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές «της πρώτης κάλπης»; Στη Γερμανία είναι ανόητοι που το βιώνουν με τον συνασπισμό της κυβέρνησης Σολτς; Δεν έχουν σταθερότητα; Μήπως πρέπει να πάει ο Ελληνας πρωθυπουργός εκεί να τους δείξει πώς πρέπει να… λειτουργούν; Ή μήπως η… κουλτούρα μας «επιβάλλει» μονοκομματικές κυβερνήσεις; Η ζωή των Ελλήνων μετράει πολύ περισσότερο από την «πολιτική κουλτούρα»… μαυρογυαλούρικου τύπου.

Ας αφήσουμε στην άκρη τα πολιτικά ανέκδοτα, γιατί το 2022 ο κόσμος έχει προχωρήσει. Ο λαός δεν τσιμπάει εύκολα πλέον σε πολιτικούς «εκβιασμούς» ούτε σε κινδυνολογίες. Το έζησαν αυτό και οι προηγούμενοι του κ. Μητσοτάκη. Οι επόμενες εκλογές δεν πρόκειται να φέρουν αυτοδύναμο κόμμα στην πρώτη θέση όσο κι αν… χτυπιούνται οι «συστημικοί». Και πριν από τη «δεύτερη κάλπη» θα κριθούν στην πράξη οι πολιτικές αλήθειες. Της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ. Κατά πόσο, δηλαδή, ενδιαφέρονται πραγματικά για το καλό της χώρας ή μόνο ο καθένας για την πάρτη του. Εδώ είμαστε, θα το δούμε και θα κρίνουμε. Εως τότε να το ξαναπώ για να μην ξεχνιόμαστε: αυτοδυναμίες τύπου Μητσοτάκη τις ζήσαμε στο πετσί μας. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Δουλεύουμε πολύ και πτωχοποιούμεθα!

Οι αγώνες, οι προσπάθειες, οι περικοπές και οι θυσίες των Ελλήνων από το 2010 μέχρι σήμερα πήγαν στράφι. Και...

More Articles Like This