Η ανώτερη βία του δολαρίου

Must Read

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αγχώνεται να παίξει τον ρόλο μαζορέτας του Ζελένσκι κι εκείνος, αντί για ευχαριστώ, κόβει το λαρύγγι της Ευρώπης για τα μάτια των ΗΠΑ

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Σπουδαίος λαός οι Ουκρανοί. Γενναίοι, σκληροτράχηλοι, ανυποχώρητοι πατριώτες και δεινοί μαχητές. Μακάρι ο Θεός να τους βοηθήσει να γλιτώσουν την πατρίδα τους και από τη ρωσική εισβολή και από την ηγεσία του πρώην γελωτοποιού Ζελένσκι, ο οποίος, αντί να ευχαριστήσει την Ε.Ε. που τον στήριξε και τον στηρίζει, μας αδειάζει όλους με χαρακτηριστική ευκολία για να κάνει τα χατίρια στο μπαρμπα-Μπάιντεν, ο οποίος στο τέλος των ομιλιών του στρίβει πίσω του για να κάνει χειραψίες με τον αέρα. Ημείς, οι πάλαι ποτέ πρωτοπόροι Ευρωπαίοι, έχουμε ξεπαραδιαστεί (και πού ’σαι ακόμα) να χρυσοπληρώνουμε την ενέργεια λόγω και του ρωσοουκρανικού πολέμου. Η ακόμα πιο πρωτοπόρος Ελλάς του Κουλιστάν πληρώνει τα μαλλιοκέφαλά της ήδη από τον Οκτώβριο του 2021, διότι και τότε διεξήγετο πόλεμος του συστήματος Μητσοτάκη εναντίον του ελληνικού λαού.

Ο πρώην γελωτοποιός Ζελένσκι, λοιπόν, αποφάσισε να διακόψει την παροχή ρωσικού αερίου προς την Ευρώπη από τον αγωγό που περνά από την Ουκρανία, με αποτέλεσμα οι τιμές σε ενέργεια και είδη πρώτης ανάγκης να κάνουν ακόμα ένα ράλι.

Στα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, λίγο πριν να κατεβεί ο διακόπτης του αγωγού ρωσικού φυσικού αερίου που συνέδεε την Ευρώπη με την Ουκρανία, μεταδόθηκε ότι «ο διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Αερίου της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί πλέον να γίνεται διαμετακόμιση ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του κόμβου Sokhranivka από την Τετάρτη (7 το πρωί, τοπική ώρα)». Η κυβέρνηση Ζελένσκι για να δικαιολογήσει την απόφασή της επικαλέστηκε… λόγους ανωτέρας βίας. Ποια είναι αυτή η «ανώτερη βία»; Αμερική λέγεται.

Όπως έγραφε η εφημερίδα «Εστία» στο χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της, «ένα 24ωρο μετά την απόφαση Ζελένσκι να κλείσει την κάνουλα, επικαλούμενος την προώθηση των εισβολέων, ήλθε η επιβράβευσις από την Ουάσιγκτων. […] Επιβράβευσις με ένα τεράστιο όσο και πρωτοφανές “πακέτο” βοηθείας, ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προς την Ουκρανία ενέκρινε η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, με διακομματική πλειοψηφία».

Η Αμερική πληρώνει το καθεστώς Ζελένσκι για να υποχρεωθούμε να αγοράζουμε μόνο από αυτήν υγροποιημένο αέριο και να χρηματοδοτούμε για μερικές δεκαετίες ακόμη τις αυτοκρατορικές ονειρώξεις της.

Και η υπερήφανη Ελλάς, ως αντίδραση, παραδίδει γη και ύδωρ με λεόντεια συμφωνία στους Αμερικανούς…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Μητέρα νεκρού μηχανοδηγού: «Αλαζονικός ο Καραμανλής, δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από την ασυλία του»

Ξέσπασε η μητέρα του νεκρού μηχανοδηγού της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, Δημήτρη Μασσαλή για την ομιλία στη Βουλή του...

More Articles Like This