Θαύμα: «Προσγειώθηκε» στην Αθήνα ο Θεοδωρικάκος

Must Read

Στη δημοσιογραφία έχουμε πολλές φορές το ελάττωμα να κρίνουμε τα πράγματα μόνο μέσα από τον πολιτικό καθρέφτη, λησμονώντας την ουσία: Η οποία είναι η κοινωνία και τα προβλήματά της.

  • Από τον Βασίλη Βέργη

Ουδόλως με απασχολεί, ως πολίτη, αν τσακώνονται -δημόσια ή ιδιωτικά- ο Τάκης Θεοδωρικάκος και ο Κώστας Μπακογιάννης. Ούτε αποτελεί μείζονος σημασίας ζήτημα για τη ζωή των πολιτών της Αθήνας, ένας εκ των οποίων είμαι κι εγώ, αν δημιουργούνται «εσωτερικοί τριγμοί» στη Νέα Δημοκρατία, καθώς δύο «δυνατά» πρόσωπα της παράταξης είχαν αντιπαράθεση η οποία κάποια στιγμή έγινε «ανοιχτής διαδικασίας». Τέτοιου είδους «αντιπαραθέσεις» απασχολούν τον εκάστοτε αρχηγό ενός κόμματος, εν προκειμένω τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Για τη ζωή του πολίτη, όμως, αυτό δεν έχει καμία θέση στο τραπέζι, στην τσέπη και τη ζωή του. Περνάει και δεν τον «ακουμπάει». Αρα, λοιπόν, η δική μου οπτική έχει να κάνει με την ΟΥΣΙΑ της «αντιπαράθεσης». Ποια είναι αυτή; Οτι η ελληνική πρωτεύουσα αποτελεί -δυστυχώς- «φωλιά» παραβατικότητας. Προσέξτε, δεν λέω εγκληματικότητας. Υπάρχει σοβαρή διαφορά.

Είναι ακριβώς αυτή η «διαφορά» που χωρίζει την κραυγή αγωνίας του Κώστα Μπακογιάννη από τη σχεδόν εμμονική αντίδραση που είχε μέχρι χθες ο Τάκης Θεοδωρικάκος, ο οποίος… εδέησε να δηλώσει σε τηλεοπτική του συνέντευξη πως την ερχόμενη εβδομάδα «θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τον δήμαρχο Αθηναίων και τα στελέχη του δήμου για να εξεταστούν περαιτέρω τα προβλήματα ασφάλειας στην περιοχή». Για να δούμε… τι θα δούμε!

Τι λέει εδώ και μήνες ο δήμαρχος της Αθήνας; Οτι στο κέντρο της πόλης επωάζει η μικροπαραβατικότητα. Η οποία «χτυπάει» με τη μορφή της αρπαγής ενός πορτοφολιού και όχι μόνο. Η οποία «χτυπάει» από τον πολίτη της Αθήνας που θα βγει να ψωνίσει, να περπατήσει, να εργαστεί, να διασκεδάσει, μέχρι τον τουρίστα που θα έρθει από την άλλη άκρη του κόσμου να απολαύσει τις διακοπές του.

Τι υποστηρίζει από την αρχή του χρόνου ο Μπακογιάννης έχοντας στα χέρια του τα στοιχεία της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και τις καταγγελίες που γίνονται από πολίτες και φορείς; Οτι ο δήμος ΔΕΝ μπορεί μόνος να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση. Ούτε ο κατάλληλος αριθμός προσώπων υπάρχει στη δύναμή του ούτε η θεσμική δυνατότητα από τη Δημοτική Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις.

Ποιος είναι ο άμεσος κώδωνας κινδύνου; Ότι ο Αθηναίος ΔΕΝ μπορεί να νιώθει -και δεν νιώθει- ασφαλής περπατώντας στους δρόμους της πόλης του. Και ότι οιοσδήποτε τουρίστας μπορεί να πέσει (όπως δυστυχώς έχουν πέσει) θύμα της παραβατικότητας. Κάτι που αποτελεί τη μεγαλύτερη δυσφήμηση για μια χώρα η οποία σε εβδομαδιαία βάση υποδέχεται (μόνο από τις ΗΠΑ) πολλές δεκάδες πτήσεις από το εξωτερικό τουριστών για την πρωτεύουσά της.

Ίσως να είναι η μοναδική πρωτεύουσα της Ευρώπης -πόσο μάλλον με Ιστορία χιλιετιών- η οποία δεν μπορεί να τους εγγυηθεί την ασφάλειά τους, στο επίπεδο που προαναφέραμε. Για φανταστείτε να πίνει ο τουρίστας αμέριμνος τον καφέ του με φόντο την Ακρόπολη και να του αρπάξουν ξαφνικά την τσάντα!

Τι ζήτησε, λοιπόν, ο δήμαρχος από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη; Μια συνάντηση για να συζητήσουν! Τόσο φοβερό ήταν για να πάρει… πέντε μήνες; Μια συνάντηση για να του εκθέσει από κοντά το σοβαρότατο ζήτημα και να το τεκμηριώσει με τα στοιχεία που έχει στα χέρια του, ώστε από κοινού να χαράξουν στρατηγική για να χτυπηθεί το πρόβλημα στη ρίζα του.

Κι όμως. Ο Τάκης Θεοδωρικάκος αρνιόταν πεισματικά να τον συναντήσει. Έριχνε το «μπαλάκι» στη… συνεργασία με τον υφυπουργό του, επικαλούμενος το κοινό συντονιστικό όργανο υπουργείου – δήμου που υπήρχε από την εποχή του Χρυσοχοΐδη. Πιάσ’ τ’ αβγό και κούρευ’ το! Ακόμη και χθες δήλωσε ότι «δεν λύνονται σε οκτώ μήνες προβλήματα που αφορούσαν πολλές δεκαετίες και στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλες περιοχές». Σωστά. Μόνο που προτού «λυθούν» τα προβλήματα πρέπει να τα συζητούν εκείνοι που θα αναλάβουν να τα λύσουν, όχι να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα!

Αυτή η υπόθεση «καίει» τον Αθηναίο πολίτη, ενώ ακουμπάει ταυτόχρονα τη φήμη και την οικονομία της χώρας λόγω της παρουσίας χιλιάδων ξένων τουριστών στην πρωτεύουσα.

Όσοι ζούμε στην Αθήνα το 2022 γνωρίζουμε ότι ο Μπακογιάννης έχει δίκιο. Η παραβατικότητα, μικρή ή μεγαλύτερη, προκαλεί έντονο φόβο στην καθημερινότητα του πολίτη. Και εξελίσσεται σε γάγγραινα. Ο Θεοδωρικάκος έχει στοιχεία ότι… μείωσε την εγκληματικότητα. Ας του θυμίσει κάποιος όμως ότι μπορεί η ζωή να είναι το πολυτιμότερο αγαθό, αλλά σημαντικό για κάθε άνθρωπο είναι ΚΑΙ η περιουσία ΚΑΙ η ασφάλειά του, όταν περπατάει ή όταν πίνει έναν καφέ.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπεριφέρεται λες και έρχεται, λες και προσγειώνεται καθημερινά στην Αθήνα με… ελικόπτερο. Σαν να ζει σε άλλο νομό και απλά περνάει κάποιες εργασιακές ώρες του στην πρωτεύουσα. Σαν να μην έχει γνώση τι συμβαίνει στους δρόμους της.

Ας αφήσει στην άκρη τους πολιτικούς εγωισμούς και ας ασχοληθεί με την ουσία. Το λέει και το χαρτοφυλάκιό του, άλλωστε: Προστασίας του Πολίτη. Αυτό του ζητάει ο Μπακογιάννης: Να προστατεύσουν τους πολίτες της Αθήνας!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι ημερομηνίες των αγώνων του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και το μπάχαλο με τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα

Τα τρία πέναλτι που έπιασε ο... Μέγας Κωνσταντίνος Τζολάκης στην Κωνσταντινούπουλη στον αγώνα με τη Φενερμπαχτσέ μπορεί να δίνουν...

More Articles Like This