Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών

Must Read

Όταν μπαίνεις σ’ ένα κτίριο και αντικρίζεις ένα μεγάλο πορτρέτο του Παύλου Μελά, τότε νιώθεις ότι εκεί μέσα κάτι γίνεται. Αυτή είναι η πρώτη αίσθηση όταν περνάς το κατώφλι της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στη Θεσσαλονίκη, της οποίας στρατηγικός στόχος είναι η υπεράσπιση και ανάδειξη της ελληνικότητας της Μακεδονίας.

Μετά τον Παύλο Μελά και άλλοι ήρωες όλων των περιόδων του έθνους σε παρατηρούν σε κάθε σου βήμα με παράπονο. Και ιδίως όσοι «έπεσαν» γι’ αυτή την πατρίδα. Απορείς: «Γιατί έχουν παράπονο;» Μα, αλήθεια, είναι να απορείς; Τη συνέχεια αναλαμβάνει ο πρόεδρος της ΕΜΣ Βασίλειος Πάπας, που υπηρετεί την εταιρία πάνω από 20 χρόνια από διάφορα πόστα.

Μια σύντομη ξενάγηση στη φοβερή βιβλιοθήκη και στις άλλες αίθουσες με τις μεγάλες προθήκες, τις γεμάτες ενθυμήματα, που καθένα έχει να αφηγηθεί μιαν ιστορία. Κάποια στιγμή πρέπει να φύγεις. Στην πόρτα δεν σε αποχαιρετά μόνον ο ευγενέστατος κ. Πάπας, όπως νομίζεις. Σε ξεπροβοδίζει η ίδια η Ιστορία.

Ένα δάκρυ που κυλάει μάλλον δεν οφείλεται σε… σκουπιδάκι. Τα σκουπίδια είναι έξω από την εταιρία…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αγωνιά το διεθνές jet-set: Θα διατηρήσει η Τατιάνα Μπλάτνικ τον βασιλικό τίτλο της μετά το χωρισμό με τον Νικόλαο;

Τα μεγάλα διεθνή περιοδικά ασχολούνται με το διαζύγιο του Νικόλαου Γλύξμπουργκ και της Τατιάνας Μπλάτνικ, με εκτενή κάλυψη του...

More Articles Like This