Ο στρατηγός Κόρκας προειδοποιεί

Must Read

Ο εκλιπών στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας έχει γράψει ένα βιβλίο με τίτλο «Σαράντα καυτά χρόνια. 10 πόλεμος και 30 ειρήνη. 1940-1980». Εκεί αναφέρει ότι, όταν ήταν ακόλουθος αμύνης στο Βουκουρέστι την περίοδο 1968-1970, είχε μία συζήτηση με κάποιον Παπαδημήτρη, τέως «υπουργό» της «Κυβέρνησης του βουνού», σχετικώς με το τι έφταιξε για τον… Εμφύλιο.

Σε παρατήρηση του στρατηγού αν οι κομμουνιστές θα επιχειρήσουν τέταρτο γύρο, ο «υπουργός» απάντησε: «Μα, τι είναι αυτά που λέτε; Τώρα εμείς δεν πολεμάμε με ντουφέκια και κανόνια, αλλά με το μυαλό, με τις ιδέες, με τα μωρά, τα νηπιαγωγεία, τα σχολεία, τα εργοστάσια, τα χωράφια, τους αγρότες, τους πεινασμένους, τους μετανάστες. Η Ελλάδα είναι δική μας. Είναι ο τέταρτος γύρος, ο οποίος έχει αρχίσει από το 1950 και θα διαρκέσει 50-100 χρόνια, αλλά η Ελλάδα είναι δική μας».

Λεπτομέρεια: Το 1986 ο Παπαδημήτρης συνέτρωγε με τον Ελληνα ΥΠΕΞ (ο καβγάς για τη μάσα…)! Ερώτηση δική μου: «Ουδείς από τον πολιτικό κόσμο είχε ακούσει γι’ αυτήν τη συζήτηση, η οποία, σημειωτέον, είχε γίνει εις επήκοον πολλών;» Απάντηση, επίσης δική μου: «Πώς, πώς. Στο σπίτι όλοι καλά;»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η Ρεάλ έδειξε γιατί θέλει να γίνει ξανά βασίλισσα της Ευρώπης – Νίκησε με ανατροπή την Μπάγερν 2-1

Στο ποδόσφαιρο η Βασίλισσα είναι μια. Λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης. Μόνο που χρειάζεται να επιβεβαιώνει τον τίτλο της. Με δημοκρατικές...

More Articles Like This