Ο Άδωνις στη λαϊκή

Must Read

Σε μια μπανανία όπως η δική μας, επίσκεψη υπουργού όπως ο Άδωνις σε λαϊκή αγορά δεν είναι κάτι αδιάφορο, αλλά χαρίεν, φιέστα κανονική!

Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Όχι, προς Θεού, δεν ήταν σε καμία περίπτωση στημένο! Οι επισκέψεις πονηρών πολιτευτών, που λέει και το τραγούδι, σε δημόσιες συναθροίσεις κατά τη διάρκεια προεκλογικής περιόδου είναι πάντοτε άδολες, αυθόρμητες, δίχως ίχνος ψηφοθηρικής προθέσεως.

Και ο Άδωνις, βαδίζοντας την οδό του πεπρωμένου του με την αυτοπεποίθηση αναστενάρη (ή, έστω, υπουργού Αναπτύξεως που βολτάρει ανάμεσα σε πάγκους με αγγούρια), διάλεξε και πήγε σε λαϊκή αγορά, όπου -όλως τυχαίως- υπήρχε πανό που τον καλωσόριζε:

«Καλωσορίζουμε τον υπουργό Αδωνι Γεωργιάδη και τον ευχαριστούμε για τη στήριξη στις λαϊκές αγορές». Κοίτα να δεις, ρε παιδί μου, τι θυμίζουν τέτοιες σκηνές απροσχημάτιστης εκδήλωσης της λαϊκής λατρείας στο πρόσωπο ηγήτορα; Σίγουρα, παραπέμπει στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο» με τον θρυλικό υπουργό Εθνικής Ανασυγκροτήσεως και Περιθάλψεως Ανδρέα Μαυρογιαλούρο, τον οποίο ενσαρκώνει ιδανικά ο αξέχαστος Λάμπρος Κωνσταντάρας. Το πανό των πωλητών λαϊκών αγορών θυμίζει το αντίστοιχο των χωριανών της κινηματογραφικής «Πλατανιάς», που καλωσόριζε τον ηρωικό Μαυρογιαλούρο.

Επιπλέον, η αισθητική του πράγματος φέρνει και στον νου τόπους που θα μας άρεσε (αν και όποτε ευλογήσει ο Κύριος να αποκτήσουμε όσα χρήματα απαιτούνται γι’ αυτό) να διακοπεύσουμε, αλλά σε καμία περίπτωση να μείνουμε μόνιμα. Αυτοί οι τόποι είναι ηλιόλουστοι, εύφοροι, ζάπλουτοι, με πάμπτωχους κατοίκους, μοβόρους μεγαλεμπόρους ναρκωτικών, καλό ποδόσφαιρο και στρατιωτικούς με λευκές στολές και άπειρα σιρίτια, που βρίσκονται διαρκώς σε ανοιχτή γραμμή με Ουάσινγκτον (παλαιότερα και με Μόσχα), ώστε να πάρουν ιδέες πότε θα κάνουν το επόμενο πραξικόπημα. Ο Άδωνις μπορεί να θέλει να απαλλαγεί από το εκκωφαντικά ισχυρό εσωτερικευμένο αντικείμενο των εμπειριών και των ενορμήσεών του, αλλά αυτό βρίσκει τρόπο και εκδηλώνεται – συνήθως ως φάρσα, κιτς, παραφωνία.

Η βόλτα του Άδωνη σε μια λαϊκή αγορά στην οποία το περιβάλλον είναι αξιοσημείωτα ελεγχόμενο (στημένο, θα σκέφτονταν ξανά και ξανά οι δύσπιστοι) παραπέμπει σε μπανανία και λόγω Αδώνιδος εκεί θα συνέχιζε να παραπέμπει, ακόμα κι αν έβγαζαν τα ζαρζαβατικά από τους πάγκους και τους γέμιζαν με βιολιά Στραντιβάριους και κοσμήματα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This