Αχ αυτή η Μεραρχία…

Must Read

Διότι, αν δεν τρελαθούμε τώρα, πότε; Βγαίνουν διάφοροι αναλυτές και, αφού αναλύσουν τα πάντα και κάνουν μια αναδρομή την ελληνική ιστορία ανά τους αιώνες, καταλήγουν, έτσι στο ξεκάρφωτο, «αφήνουμε τα νησιά άοπλα, όπως η χούντα που πήρε τη Μεραρχία από την Κύπρο».

Έπειτα από αυτό κοιτούν περήφανοι προς τον τηλεοπτικό φακό. Θα τους συνιστούσα να διαβάσουν (σιγά μη το κάνουν) το δίτομο βιβλίο του Ελληνοκύπριου Ελευθερίου Παπαδοπούλου, όπου περιλαμβάνεται όλη η έγγραφη κατάθεσή του προς την επιτροπή για τον «Φάκελο της Κύπρου».

Στη σελίδα 579 του Β’ τόμου, ο συγγραφέας αναφέρεται στην εντολή που έδωσε ο Μακάριος προς τον αντιπρόσωπο της Κύπρου στον ΟΗΕ Ζήνωνα Ρωσσίδη να παραδώσει επιστολή στον γ.γ. του ΟΗΕ Ου Θαντ, με την οποία κατήγγειλε για Ελλάδα ως στρατιωτικώς κατέχουσα την Κύπρο και ζητούσε την παρέμβασή του διά την απόσυρση της ΕΛΔΥΚ/Μ.

Αργότερα, ο τελευταίος διοικητής της Μεραρχίας, όπως αναφέρει ο κ. Παπαδόπουλος, οποίος μάλιστα ήταν παρών στην ανωτέρω συνομιλία, δήλωνε στις 2 Σεπτεμβρίου 1978 στην εφημερίδα «Σημερινή» της Λευκωσίας: «Η τότε κυβέρνησις ευνοούσε την αποχώρηση της Μεραρχίας από την Κύπρο». Διαβάστε λίγο, σύντροφοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μεγάλη» έλεγαν την διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος – Στο φως νέοι αποκαλυπτικοί διάλογοι

«Μεγάλη» φώναζαν  την διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών το οποίο εξαρθρώθηκε. Άλλωστε η...

More Articles Like This