Χαζόν να έχεις γκαζόν

Must Read

Σε πολυκατοικίες, όπου όλες και όλοι δηλώνουν οικολόγοι, χαλάνε νερό του σκασμού για να το ρίχνουν στον ψωριάρη χλοοτάπητα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Λίγα πράγματα είναι πιο μάταια, αχρείαστα, έως και βλακώδη σε μια πολυκατοικία από την τοποθέτηση χλοοτάπητα στον κήπο. Πρώτα απ’ όλα, είναι κάτι που σχεδόν άπαντες μετανιώνουν πικρά όταν το πράττουν. Επειτα συνεχίζουν να καταβάλλουν ποικίλα κόστη μέχρι να πάρουν την απόφαση να το ξεφορτωθούν.

Το γκαζόν χρησιμεύει πολύ στην κατανάλωση υδάτινων πόρων. Είναι η χαρά του αντι-οικολόγου. Έχει υπολογιστεί ότι για την περίοδο Μαΐου – Σεπτεμβρίου (τους πιο θερμούς μήνες του χρόνου) απαιτούνται από 10 έως 25 λίτρα νερού ανά τετραγωνικό μέτρο γκαζόν κάθε ημέρα για να μην ξεραθεί! Η διαφορά στον όγκο νερού οφείλεται στον τύπο του χλοοτάπητα που θα τοποθετηθεί, στην ανομοιομορφία του εδάφους και στον τρόπο ποτίσματος που θα επιλεγεί.

Φυσικά, πέρα από την κατασπατάληση πολύτιμων υδάτινων πόρων υπάρχει και το θέμα της αχρείαστης κατανάλωσης δυσεύρετων παράδων, που θα μας χρειαστούν για ακριβές πλέον επενδύσεις, όπως η αγορά ψωμιού ή μια επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ. Με το γκαζόν γκαζώνουν οι λογαριασμοί των κοινοχρήστων.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, αν ξηλώσετε το γκαζόν από τον κήπο σας, θα λειτουργήσετε με κάπως βάναυσο τρόπο εναντίον των κουνουπιών, που συνηθίζουν να δημιουργούν μεγάλες και εύρυθμα λειτουργούσες αποικίες σε διάφορα σημεία του χλοοτάπητα. Περισσότερα από τα μισά κουνούπια που κάνουν κάθετες εφορμήσεις στο δέρμα σας ξεκινούν τις επιχειρήσεις τους από το γκαζόν που χρυσοπληρώνετε.

Και το κερασάκι στην τούρτα: Με το γκαζόν μπορείτε να κάνετε απρόσμενες και ενδιαφέρουσες γνωριμίες με νέους εχθρούς που θα αποκτήσετε στη γειτονιά. Ο αυτοχρισθείς κηπουρός από το Τατζικιστάν, στον οποίο δώσατε την οδηγία να ρυθμίσει το αυτόματο πότισμα, το έχει βάλει στο τέρμα και τα νερά βρέχουν τους περαστικούς, που θα σας σιχτιρίζουν μέχρι να στεγνώσουν.

Αντί για γκαζόν, βάλτε χαλίκια στην αυλή, πέτρες, βότσαλα, δέντρα καρποφόρα. Μην πετάτε το νερό και τα λεφτά σας στον γάμο του Καραγκιόζη και μην καταβρέχετε τους περαστικούς. Είναι χαζόν να έχεις γκαζόν.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Φόρολαίλαπα για τους μισθωτούς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Με άδειες τις τσέπες κυκλοφορούν οι μισθωτοί στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της έκθεσης του ΟΟΣΑ.Η κατάσταση...

More Articles Like This