Αι απομιμήσεις της Ν.Δ. II

Must Read

Ψηφίστε μας για να τα αλλάξουμε όλα. Δηλαδή, για να γίνουμε ουρά εκείνων που θέλουν όλα να μείνουν ίδια

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η κούφια δεξιοφάνεια, που καμώνεται την «εθνική» αντιπολίτευση, δεν γνωρίζει, δεν θέλει και δεν μπορεί να ασκήσει κανονική πολιτική. Δεν είναι κατασκευασμένη γι’ αυτό επειδή δεν ανήκει καν στο ιδεολογικοπολιτικό «οικοσύστημα», στο οποίο θέλει να κυριαρχήσει.

Επιδιώκει μεν να το εκμεταλλευτεί, αλλά είναι (και φαίνεται κιόλας) ξένος οργανισμός. Η συμπεριφορά της είναι παρασιτική. Εισέρχεται σ’ ένα περιβάλλον ισχύος, μιμούμενη άλλον οργανισμό απ’ ό,τι στην πραγματικότητα είναι, απλώς για να απομυζήσει τους πόρους του και να επιβιώσει με τη ζωτική ενέργειά του.

Ουδέν οικείο και αυτόνομο αναπτύσσεται από αυτού του είδους τους φορείς. Απλώς υφαρπάζουν δυνάμεις και από το εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας. Στους ντόπιους πουλάνε παρελθόν (χωρίς να το γνωρίζουν καλά καλά μια και ουδέν σοβαρό ιστορικό δίδαγμα δύνανται να αφομοιώσουν οι πωλητές συνθημάτων) και στους ξένους υποταγή και εκδουλεύσεις.

Ο γερμανοτσολιάδικος ή/και αμερικανοτσολιάδικος εθνικισμός/πατριωτισμός αποτελεί ένα παράξενο, για την ακρίβεια, εξωφρενικό πολιτικό όχημα των παρασιτικών κομματικών μηχανισμών, το οποίο ενίοτε μπορεί να οδηγήσει και στο Κοινοβούλιο.

Η βασική μέθοδος επιβίωσης τέτοιου είδους φορέων είναι η υφαρπαγή εντυπώσεων. Κατασκευάζουν μια ανούσια σύγκρουση με πρόσωπα που βρίσκονται εγγύς των φώτων της δημοσιότητας. Η κλαγγή των διάσημων τενεκέδων που κρούουν ο ένας τον άλλον παράγει θόρυβο και ο θόρυβος έλκει την προσοχή και η προσοχή φέρνει ψήφους, δύναμη και χρήμα.

Μόλις συγκεντρωθεί μια κρίσιμη μάζα από ψήφους, δύναμη και χρήμα, τότε ο ριζοσπαστικός καιροσκοπισμός μπορεί να εκπροσωπηθεί κοινοβουλευτικά για να κολλήσει με τον ισχυρό εξουσιαστικό πόλο, όχι επειδή αυτό επεδίωκε εξαρχής, αλλά να… για να σωθεί η πατρίδα. Η πατρίδα θα καταστρεφόταν αν ο αρχαιότατος δράκων της απώλειας και της παρακμής δεν έβρισκε μια τόση δα κομματική ουρίτσα για να τη φορέσει και να συνεχίσει τις πτήσεις του πάνω από την επικράτεια.

Οι ψηφοφόροι αυτών των κομματιδίων κατορθώνουν να παρατείνουν τον βίο ακριβώς εκείνων των δυνάμεων που συμβάλλουν τα μέγιστα για να τερματιστεί ο εθνικός βίος.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Περιπετειώδης καταδίωξη με πυροβολισμό σε τέσσερις διαρρήκτες που άνοιγαν σπίτια στα βόρεια προάστια

Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφικό έργο εκτυλίχθηκαν το βράδυ της περασμένης Κυριακής στους δρόμους της Κηφισιάς.Όλα ξεκίνησαν όταν τέσσερις διαρρήκτες...

More Articles Like This