Η μαύρη κωμωδία του Κυριάκου

Must Read

Γεννοβολά καινοτομίες η πατρίς. Αν κατορθώσεις να επιβιώσεις, πιστώνεται στον εχθρό σου, ως δείγμα μεγαλοσύνης!

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοντράρει στα ίσια τον Βρετανό κωμικό ηθοποιό Ρόουαν Ατκινσον, τον οποίο αρχικά γνωρίσαμε και συμπαθήσαμε όταν ενσάρκωνε τον γκαφατζή Μίστερ Μπιν.

Οι οπαδοί του βρετανικού χιούμορ δεν συμπάθησαν απλώς αλλά αγάπησαν τον Ρόουαν Ατκινσον, όταν υποδυόταν τον αξιοθρήνητο και γλοιώδη πρίγκιπα Εντμουντ, δούκα του Εδιμβούργου, που προσπαθούσε πάση θυσία να διαδεχθεί τον -όχι και τόσο γνήσιο- πατέρα του, βασιλιά Ριχάρδο Δ΄ της Αγγλίας.

Αυτός ο χαρακτήρας, του πρίγκιπα Εντμουντ (που είχε το παρατσούκλι «Μαύρη Οχιά»), αποτελούσε σεμινάριο ψυχοπαθολογικής συμπεριφοράς ενός κουτοπόνηρου και παθιασμένου για εξουσία ανθρωπάκου και η σειρά του BBC, που ονομάστηκε κι αυτή «Μαύρη Οχιά», είναι ένα σπουδαίο μάθημα φλεγματικού μαύρου χιούμορ.

Μαύρο χιούμορ έκανε κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ευρωβουλή, όταν μόστραρε πρωτοσέλιδο της «δημοκρατίας», το οποίο αναφερόταν αρνητικά στη… μεγαλειότητά του, ως απόδειξη της ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα!

Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης είχε αναφερθεί στον εκδότη της «δημοκρατίας» Ιωάννη Φιλιππάκη και στον δημοσιογράφο Αλέξανδρο Τάρκα, αλλά και σε άλλους, δημοσιογράφους και λειτουργούς της Δικαιοσύνης, ως ανθρώπους που ανήκουν σε «συμμορία» και «υπόκοσμο» που έστηνε «ψεύτικες κατηγορίες» για το σκάνδαλο της Novartis.

Συγκεκριμένα, στις 30/1/2022 ο κ. Μητσοτάκης έλεγε στη Βουλή: «Ενας στο Ειδικό Δικαστήριο και άλλοι κατηγορούμενοι. Όχι για την άποψή τους, αλλά γιατί δημοσίευσαν ψεύτικα στοιχεία για να στήσουν ψεύτικες κατηγορίες. Γι’ αυτό καλούνται ως ύποπτοι. Αυτό δεν λέγεται δημοσιογραφία, λέγεται συμμορία. Δεν λέγεται ελευθεροτυπία, αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά».

Κι από τη μια, ο πρωθυπουργός της χώρας προσπαθεί να χώσει στη φυλακή όσους έκαναν αποκαλύψεις για το σκάνδαλο και να κλείσει τη «δημοκρατία», κι από την άλλη μοστράρει με καμάρι στους ευρωβουλευτές το αντιπολιτευτικό προς την κυβέρνησή του πρωτοσέλιδο της εφημερίδας μας για να δείξει πόσο… δημοκράτης είναι!

Αυτός, δηλαδή, που σε σημαδεύει κατακούτελα και αστοχεί σου ζητά να τον χειροκροτήσεις επειδή αστόχησε! Είναι αυτό μαύρη κωμωδία ανώτερη της «Μαύρης Οχιάς» ή όχι;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σήμερα η κηδεία του Γιάννη Φέρτη – Το τελευταίο αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό

Μία σημαντική απώλεια μετρά ο κόσμος της τέχνης, καθώς ο σπουδαίος ηθοποιός έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86...

More Articles Like This