Οι αφισοκολλήσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Must Read

Έχεις κεσάτια, κλείνεις το κατάστημά σου κι ύστερα έρχεται η… κουλτούρα να σου ταπετσάρει τη βιτρίνα με αφίσες

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Αφίσες σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων. Μαζί με το γκράφιτι είναι οι δύο μεγάλες μάστιγες στο αστικό τοπίο. Από αυτή την πρακτική δεν απέχει το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Επειδή οι διαχειριστές πάσης φύσεως εξουσίας οφείλουν να λογοδοτούν για τα πεπραγμένα τους, εστάλη e-mail με ερωτήσεις για το θέμα στην καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου, στον πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Πασσά, στον γενικό διευθυντή Ιωάννη Καπλάνη και στα μέλη του Δ.Σ. Το κείμενο με τις ερωτήσεις και η σχετική φωτογραφία κοινοποιήθηκαν στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Η ηλεκτρονική επιστολή είχε ως ακολούθως:

«Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι, στο πλαίσιο έρευνας για την εφημερίδα “δημοκρατία”, της οποίας είμαι συντάκτης, θα ήταν χρήσιμο να τοποθετηθείτε στο ζήτημα της αφισορύπανσης και της γενικότερης αισθητικής υποβάθμισης του αστικού τοπίου.

Συγκεκριμένα αναφέρομαι στην πρακτική της αφισοκόλλησης στις βιτρίνες καταστημάτων που έχουν κλείσει από φορείς που διοργανώνουν εκδηλώσεις, συναυλίες, παραστάσεις κ.ά. Σ’ αυτή την περίπτωση ο ιδιωτικός χώρος πολιτών, η περιουσία τους, θεωρούνται από τους διοργανωτές ως πρόσφορο σημείο για την τοποθέτηση των αφισών τους.

Το αποτέλεσμα είναι να δημιουργούνται “ταπετσαρίες” από αφίσες στις βιτρίνες των καταστημάτων και οι ιδιώτες – ιδιοκτήτες, όταν επιθυμούν να ξαναλειτουργήσουν τα καταστήματά τους, να μπαίνουν σε έξοδα για την αφαίρεση των αφισών.

Από αυτή την πρακτική δεν απέχει το Φεστιβάλ Αθηνών. […] Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε αφίσες με δικές σας εκδηλώσεις σε βιτρίνα κλειστού καταστήματος.

Γι’ αυτό θα ήθελα όπως απαντήσετε στα ακόλουθα ερωτήματα:

1. Θεωρείτε ότι με αυτές τις αφισοκολλήσεις και από τη θέση ευθύνης που έχετε υπηρετείτε το ήθος που πρέπει να έχει και να εκπέμπει ένας θεσμός όπως αυτός του Φεστιβάλ Αθηνών;

2. Έχετε σκεφτεί να αποζημιώσετε τους ατυχείς ιδιοκτήτες των χώρων που ρυπαίνονται από τις δικές σας αφίσες;

3. Έχετε δώσει εντολή στις εταιρίες που αναλαμβάνουν τις αφισοκολλήσεις σας να μη ρυπαίνουν ιδιωτικούς ή δημόσιους χώρους;

4. Τι σκοπεύετε να κάνετε για αυτό το ζήτημα;».

Μόλις δεήσει να απαντήσει το Φεστιβάλ Αθηνών ή/και το υπουργείο Πολιτισμού, θα γίνει σχετική δημοσίευση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Κηφισιά: Αναζητούνται ο οδηγός και η συνοδός του σχολικού – Ξέχασαν μέσα αγοράκι 4,5 ετών για έξι ώρες

Δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο σχηματίστηκε από το Α.Τ. Κηφισιάς, σε βάρος ενός οδηγού σχολικού, της συνοδού και...

More Articles Like This