Ο Μητσοτάκης έκανε (και) τις εκλογές «τραμπάλα»

Must Read

Σε λίγο θα αρχίσουμε άπαντες να μαδάμε τη μαργαρίτα για να δούμε αν -και πότε- θα κάνει εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Δυστυχώς, η κορυφαία πράξη της δημοκρατίας, η έκφραση της βούλησης του λαού, έχει γίνει στη χώρα μας αντικείμενο χλευασμού. Και γι’ αυτό μοναδικός υπαίτιος είναι ο πρωθυπουργός.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης… παλεύει με τα κύματα. Οχι με εκείνα που συναντούν τα σκάφη στις καθιερωμένες τριήμερες εκδρομικές εξορμήσεις του, αλλά με τα κύματα των δημοσκοπήσεων! Των κανονικών, όχι των «κατά παραγγελία».

Κάθε φορά περιμένει να του έρθει ένα καλό μαντάτο για να βάλει μπροστά την υλοποίηση του σχεδίου «εκλογές», όμως φαίνεται πως αλλού τα κακαρίσματα κι αλλού γεννούν οι κότες!

Η απόφαση για εκλογές έχει εξελιχθεί σε μια πρωτοφανή πολιτική «τραμπάλα», με την οποία ο κ. Μητσοτάκης έχει τρελάνει εαυτόν και αλλήλους!

Μέχρι πρότινος, οι φθινοπωρινές εκλογές δεν παίζονταν στο στοίχημα – υπήρχε «φραγή». Ηταν σχεδόν «κλειδωμένες». Τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας είχαν αρχίσει να παίρνουν τα όρη, τα βουνά και τις παραλίες, τα φιλόξενα «του Μωυσή ΜΜΕ» καλλιεργούσαν το ανάλογο κλίμα, και το μόνο που απέμενε ήταν η επίσημη δήλωση του πρωθυπουργού για την ημερομηνία των εκλογών.

Αίφνης, το έργο άλλαξε και η «τραμπάλα» έγειρε στην αντίθετη πλευρά. Την ώρα που τον σφυροκοπούσαν στη Βουλή, ο κ. Μητσοτάκης θυμήθηκε ότι θέλει να κάνει εκλογές στο τέλος της τετραετίας, στις… 9 Ιουλίου 2023.

Το είπε στη συνέχεια και ραδιοφωνικά τόσες φορές όσες φαίνεται ότι χρειάζεται ο ένας του εαυτός για να το πιστέψει. Καθότι ο άλλος τού φωνάζει «Κυριάκο, γερά, τρέλανέ τους ξανά»!

Ξημερώσαμε, λοιπόν, με εβδομάδα «όχι εκλογές». Ποιος τον πιστεύει, όμως; Μπορεί κάποιος να πει με βεβαιότητα ότι ποντάρει «όλα τα λεφτά» του στον κ. Μητσοτάκη για εκλογές τον Ιούλιο του επόμενου έτους; Προφανώς θα έχει… λεφτά για πέταμα!

Πόσες φορές κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του ο εν λόγω πρωθυπουργός άλλα είπε, άλλα εννοούσε και άλλα τελικά έπραξε; Πόσες φορές μετρήσαμε αυτό το περιβόητο… τελευταίο μίλι;

Ποιος πιστεύει ακράδαντα ότι στις αρχές φθινοπώρου δεν θα βγει ο κ. Μητσοτάκης να μας πει ότι «άλλαξαν οι συνθήκες και για το καλό της χώρας πρέπει να πάμε στις κάλπες»;

Ξέρετε, αυτή τη στιγμή το «ξύλο» πέφτει από παντού. Δεν του έφταναν η Novartis, η ληστεία στα καύσιμα, στις τιμές των σούπερ μάρκετ, στην ενέργεια, που έχουν προκαλέσει λαϊκή οργή, (του) έχει έρθει και ο Ερντογάν από απέναντι με τις «σουλτανικές» παλαβομάρες για να δημιουργήσει ένα σκηνικό ασφυκτικό.

Για τον Κυριάκο Μητσοτάκη η συγκυρία είναι πολύ δύσκολη. Και οι δημοσκοπήσεις, φυσικά, το ίδιο. Θα μου πείτε: «Και ποιος του εγγυάται ότι σε έναν χρόνο από σήμερα τα πράγματα δεν θα είναι ακόμα χειρότερα;» Προφανώς, με τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του και την… έφεση που έχει στην αντιλαϊκή πολιτική, το 2023 μπορεί να βλέπει τις σημερινές «δύσκολες δημοσκοπήσεις» και να τις θεωρεί… υπέροχες!

Για αυτό λέω ότι η πείρα της ζωής μάς έχει διδάξει να μην πιστεύουμε όσα «δεσμεύεται» ότι θα πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Προτιμότερο είναι να πηγαίνουμε μέρα μέρα. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα πέσουμε ανάσκελα όταν αποφασίσει να πάει την «τραμπάλα» στην άλλη πλευρά και ακούσουμε το «κάνω εκλογές το φθινόπωρο»!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Συνεχείς μετασεισμοί στον Κυπαρισσιακό Κόλπο – Εκκενώθηκαν σχολεία σε Ηλεία και Ζάκυνθο – Ζημιές στο Καστρομονάστηρο

Αναταραχή προκάλεσε στην Ηλεία και γενικότερα στην Πελοπόννησο ο ισχυρός σεισμός των 5.7 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα το...

More Articles Like This