Εμείς οι κακομαθημένοι Έλληνες

Must Read

Το παρελθόν δεν κατακτάται. Αυτό το γνωρίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι και μας κατηγορούν επειδή είμαστε οι ζώντες φορείς της Ιστορίας μας

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Το επίθετο με το οποίο αρέσκονται να μας χαρακτηρίζουν οι Τούρκοι αξιωματούχοι (από τον Ερντογάν μέχρι τους εκπροσώπους της 4ης εξουσίας, δηλαδή του φιλοκυβερνητικού Τύπου) είναι «κακομαθημένοι». Κακομαθημένοι οι Ελληνες, κακομαθημένη (από τη Δύση) η Ελλάδα.

Ας αναφέρουμε ενδεικτικά μερικές πρόσφατες περιπτώσεις:

Στις 15 Ιουνίου, ο Ερντογάν, στη συνεδρίαση της Kοινοβουλευτικής Oμάδας του κυβερνώντος κόμματος AKP, αναφέρθηκε στην άσκηση EFES 2022 και στους εορτασμούς για την επέτειο της Αλωσης της Κωνσταντινούπολης. Είπε: «Γνωρίζουμε και έχουμε αντιληφθεί το παιχνίδι που παίζεται εναντίον της χώρας μας, και αφήνουν την Ελλάδα πάνω που γίνεται κακομαθημένη και πάλι, όπως και στο παρελθόν». Στη συνέχεια ανέφερε κάτι που μπορεί να ξεκλειδώσει πολλά ψυχολογικά «μυστικά» και φοβίες της ελίτ της γείτονος: «Είμαστε αυτοί που απέδειξαν ότι το να υπηρετείς την Κωνσταντινούπολη είναι το ίδιο σημαντικό με το να την κατακτάς». Λες και ανησυχεί μην του πάρουν την Πόλη…

Στις 21 Ιουνίου, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Şafak» έγραφε: «H Αθήνα, η κακομαθημένη των ΗΠΑ και της Ε.Ε., από το 1965 δημιουργεί συστηματικά κρίση στα νησιά και προκαλεί».

Στις 24 Ιουνίου, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωνε από την Κωνσταντινούπολη: «Εμείς δεν λέμε σε κάποιες χώρες να αλλάξουν το όνομά τους, όπως έκανε η Ελλάδα. Ξέρετε πολύ καλά πόσο δύσκολο είναι μια χώρα να αλλάζει το όνομά της, για έναν λαό πόσο δύσκολο είναι. Πού ήσασταν όταν η Ελλάδα ήταν τόσο κακομαθημένη και για 12 χρόνια εμπόδιζε την ένταξη της “Μακεδονίας”;»

Στις 9 Ιουλίου, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ μάς χαρακτήρισε κι αυτός με τη σειρά του «κακομαθημένους», σε συνέντευξη που έδωσε στο τουρκικό κανάλι, Haber Global

«Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, ούτε θα επιτρέψουμε τετελεσμένα. Το επαναλαμβάνουμε αυτό. Ο πρόεδρός μας αυτό είπε. Δεν αστειευόμαστε. Μην επιχειρείτε κάποια περιπέτεια σαν κακομαθημένοι, βασιζόμενοι σε άλλους».

Αξίζει να αναλυθεί αυτή η λέξη, «κακομαθημένη/οι», με την οποία χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες τα αφεντικά του μαφιόζικου κράτους.

Συνεχίζεται…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΣΥΡΙΖΑ για ομιλία Μητσοτάκη: Το πιο σύντομο ανέκδοτο της μεταπολίτευσης το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο»!

«Παραδέχτηκε και επισήμως για πρώτη φορά το μπάζωμα, αλλά μας είπε ότι έγινε για καλό σκοπό» τονίζει, μεταξύ άλλων,...

More Articles Like This