Άγγελος Γεωργιάδης, Άδωνις Συρίγος

Must Read

Λίγο πριν από τις εκλογές, όταν απουσιάζει η πολιτική και περισσεύει η λαϊκή δυσαρέσκεια, πλεονάζουν τα πυροτεχνήματα

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Η θητεία του Αδωνη Γεωργιάδη στο υπουργείο Ανάπτυξης στιγματίζεται από τον βαρύ ίσκιο της τουρκικής ημισελήνου. Γι’ αυτό και ορισμένοι τον αποκαλούν χλευαστικά «Τουρκάδωνη» κι εκείνος δυσφορεί.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης με τα νανογιλέκα και τις κακόηχες φωνασκίες είναι ο υπουργός που επί των ημερών του πήρε εγκριτική σφραγίδα από την Ευρωπαϊκή Ενωση η βλάσφημη καπηλεία του ονόματος «Αιγαίο» από τους Τούρκους, που κατοχύρωσαν τη λέξη turkaegean. Επίσης, ο ελληνολάτρης Αδωνις Γεωργιάδης πρωτοστάτησε (με ανεξήγητο ζήλο) στην απονομή ελληνικής ιθαγένειας στον Τούρκο αμφιλεγόμενο επιχειρηματία από τα Κατεχόμενα Αγιαβέφε Γιασάμ του Μεχμέτ. Κι ενώ το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης ήταν -ορθότατα- στραμμένο σε αυτές τις δραστηριότητες του Γεωργιάδη, έπεσε στο τραπέζι η φήμη για προβλήματα στη σχέση με τη σύζυγό του και έντονους καβγάδες και άλλα που είναι πολύ δυσάρεστα μεν αλλά όλως αδιάφορα σε πολιτικό επίπεδο. Και τώρα αντί για τα μείζονα, το «τουρκαιγαίο» και την ελληνοποίηση του Τούρκου, ασχολούμεθα με τα προσωπικά του, που αφορούν μόνο τον ίδιο και τους οικείους του. Η κλειδαρότρυπα εκτοπίζει την πολιτική κι εκείνος αντί να απολογείται για τα σοβαρά διαψεύδει εύκολα τα ασόβαρα.

Μια από τα ίδια -με άλλες συνθήκες και αφορμές- με τον Αγγελο Συρίγο. Επί των ημερών του έχουν γίνει τέρατα στα πανεπιστήμια, οι τραμπουκισμοί και οι βανδαλισμοί συνεχίζονται δίχως να χάνει τη φοιτητική ιδιότητά του κάποιος εκ των τραμπούκων και όλα δείχνουν πως ο Συρίγος απέτυχε παταγωδώς στο έργο του και δεν θα εκλεγεί πάλι στην Α΄ Αθηνών. Κι εκείνος πετάει μια δεξιοφανή παρόλα για το Πολυτεχνείο, μπας και σχηματίσουμε την άποψη, στο παρά πέντε των εκλογών, ότι είναι ιδεολογικά άκαμπτος. Οι εχέφρονες γελούν μ’ αυτά τα κολπάκια, αλλά μερικοί ίσως να τα πιστέψουν.

Αν ο Αγγελος Συρίγος πίστευε όσα είπε για το Πολυτεχνείο (ότι δεν έριξε τη χούντα, την οποία έριξε το Κυπριακό), αυτά θα τα είχε περάσει στα σχολικά βιβλία, θα ήταν επίσημες κυβερνητικές θέσεις, δεν θα τα ανέφερε καφενειακώ τω τρόπω σαν προεκλογικά πυροτεχνήματα.

Ευχαριστούμε πολύ, δεν θα πάρουμε…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Βρετανία: Πέρασε το σχέδιο Σούνακ για την απέλαση μεταναστών στη Ρουάντα

Το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου του βρετανού πρωθυπουργού για την απέλαση στη Ρουάντα αιτούντων άσυλο που εισήλθαν παράτυπα στο Ηνωμένο...

More Articles Like This