Φιλική ενημέρωση στον ταβάριτς Γιαννούλη

Must Read

Καλός και λόγιος συνάδελφος από τη Θεσσαλονίκη πριν από λίγες μέρες μού εξηγούσε τα χαΐρια μας στο σκέτο σχεδόν λαθρομεταναστευτικό, όπως είναι πλέον.

  • Από τον Φαήλο Μ. Κρανιδιώτη

Στα ιαματικά λουτρά της Νέας Απολλωνίας, στη Λίμνη Βόλβη, κοντά στη Ρεντίνα, υπάρχουν εγκαταστάσεις για περίπου 300-400 λουομένους. Δεν πάει κανείς και έχουν ουσιαστικά κλείσει, αφού εκεί έχουν μεταφερθεί καμιά οκτακοσαριά μουσαφιραίοι, μάλλον Αφγανοί κ.λπ., τους οποίους έχουν εγκαταστήσει σε μεζονέτες με τζάκι κι άλλα κομφόρ, των οποίων το ενοίκιο είναι προπληρωμένο για ένα έτος, πληρωμένοι και οι λογαριασμοί κοινής ωφέλειας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη κομπλέ, φαγητό από κέτερινγκ και λεφτά μέσω καρτών ως επίδομα διαβίωσης. Η περιγραφή, αν δεν είναι παρόμοιο πρόγραμμα, ταιριάζει ad hoc στο πρόγραμμα ESTIA της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών, για το οποίο έχει αναφερθεί δημόσια ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ στην Αθήνα κ. Λεκλέρκ.

Ζήτησε πρόσφατα με τον ίδιο τρόπο, σε προμισθωμένα διαμερίσματα, να εγκατασταθούν όσοι θα μεταφερθούν από τη Μόρια, με διασπορά τους σε διάφορες μικρές πόλεις, ώστε, όπως είπε, να βρουν ευκολότερα εργασία κ.λπ. Για να γευτούν προφανώς κι άλλοι συμπολίτες μας τις χαρές που γεύονται το κέντρο της Αθήνας, η Σάμος και η Λέσβος. Να πάνε παντού. Με το πρόγραμμα ESTIA νοικιάζονται χιλιάδες διαμερίσματα, με ενοίκιο ως 400 ευρώ προπληρωμένο για ένα έτος, καλύπτονται επίσης ΔΕΗ, νερό, κοινόχρηστα, ενώ πέφτει και μπερντές, εν είδει επιδόματος διαβίωσης, χώρια το σέρβις από νοσοκομεία. Και προσοχή: το πρόγραμμα αφορά «αιτούντες άσυλο», όχι κατόχους ασύλου, δηλαδή σχεδόν τους πάντες. Θυμίζω πως οι συριζαίοι επί της άθλιας εξουσίας τους διά του δυσώνυμου και δυσώδους δικτύου των «αλληλέγγυων» και των Μπίζνες Καλά Οργανωμένων κατέτασσαν σχεδόν τους πάντες σε «ευπαθείς ομάδες».

Το ίδιο βράδυ στο Blue Sky, στην εκπομπή του Γιάννη Παπαδόπουλου, είχαμε μια έντονη συζήτηση για τη λαθροεισβολή, στην οποία ως εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχε ο βουλευτής Χρήστος Γιαννούλης, αυτός, ντε, που αποκάλεσε «φασίστες» τους διαμαρτυρόμενους για τις Πρέσπες πολίτες και ήθελε να πάει να μεγαλώσει το τέκνο του μακριά από την Ελλάδα, αλλά δυστυχώς δεν τήρησε την υπόσχεσή του. Ενοχλήθηκε τα μάλα όταν υπενθύμισα το όνομα, τα έργα και τις ημέρες της περιβόητης Τασίας Χριστοδουλοπούλου και την πρόσκληση που απηύθυνε με προεκλογικές και μετά με κυβερνητικές θέσεις και δηλώσεις ο Τσίπρας στους μουσαφιραίους εξ Ασίας και Αφρικής. Είχε δε αυτό το άνετο και θρασύ στιλ που έχουν αυτοί που έχουμε ταΐσει κανά δύο δεκαετίες στο Δημόσιο, εν προκειμένω στην ΕΤ3, η οποία είχε εξαιρετικό πρόγραμμα, -είχα γράψει στη «δημοκρατία» το «Κάν’ το όπως η ΕΤ3» λίγο πριν την κλείσουν-, όμως πλην του οικονομικού ξεχειλώματος, ήταν από τους θύλακες όπου εργοδοτούνταν διάφοροι «απόστολοι του μαρασμού». Επί ΣΥΡΙΖΑ δε έγινε κανονικό μηδενιστικό άντρο τους. Στην εκπομπή αναφέρθηκα στον τεράστιο μαγνήτη που συνιστούν οι παροχές, τα επιδόματα, η όλη πολιτική του «καλωσορίσματος», και έδωσα το ως άνω παράδειγμα των Λουτρών της Νέας Απολλωνίας. Τότε ο ανακυκλωμένος ταβάριτς άρχισε να φωνάζει πως λέω ψέματα.

Τον ρώτησα αν έχει ακουστά το πρόγραμμα ESTIA του Λεκλέρκ, περιέγραψα συνοπτικά τις προκλητικές παροχές του, που αποτελούν ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ να έρθουν μιλιούνια, και ο παραλίγο μετανάστης λόγω του «φασισμού» των Μακεδόνων, των κανονικών, όχι των μαϊμού, συνέχισε να φωνάζει πως λέω ψέματα. Μπορεί να τον αδίκησα, μπορεί να μην του φτάνουν τα πεντέξι χιλιάρικα τον μήνα από τη Βουλή και να του έχουν κόψει το ίντερνετ, μπορεί να του έχει χαλάσει η τηλεόραση, να έχει λαβωθεί από την «κλιματική αλλαγή» ή τα ζόρια του Μαδούρο και να έχει σταματήσει να διαβάζει και εφημερίδες, ούτε «Αυγή». Κινητό όμως είδα ότι έχει, οπότε θα τον βοηθήσω χριστιανικώς.

Ταβάριτς, παίρνεις στο κρινένιο χεράκι σου το κινητό, που, νομίζω, σου πληρώνει η Βουλή, και πας στο εικονίδιο της διαδικτυακής μηχανής αναζήτησης. Με τον αντίχειρα ή τον δείκτη, ένα από τα δάχτυλα, τέλος πάντων, με τα οποία μετράς τα πεντακοσάευρα της βουλευτικής αποζημίωσης, ή για πιο τσαχπίνικα με το μικρό με το νύχι, που καθαρίζεις την κυψελίδα από τα μαρξιστικά αυτιά σου, πιέζεις το εικονίδιο. Ξαναπατάς το εικονίδιο της αναζήτησης και ανοίγει το πληκτρολόγιο αφής. Πληκτρολογείς ESTIA, πατάς το βελάκι ή το εικονίδιο μεγεθυντικού φακού και ω, μα τα μπιρμπιλωτά μάτια της Νοτοπούλου και τους προλεταριακούς αλαβάστρινους γλουτούς της Αχτσιόγλου, κοίτα τι έχουμε εδώ, τι σου κρύβανε οι μπαγάσηδες δημοσιογράφου και βουλευτή ανθρώπου! Το πρόγραμμα υπάρχει και έχει ολόκληρη σελίδα και πολύ πιασάρικη: http://estia.unhcr.gr, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΙΤΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΕΓΑΣΗ

Διαφημίζουν δε και το επιτευχθέν έργο:

Θέσεις στέγασης: 25.265. Αριθμός φιλοξενούμενων προγράμματος στέγασης: 21.685. Δικαιούχοι (από τον Νοέμβριο του 2015): 59.414.
Δικαιούχοι βοήθειας με προπληρωμένες κάρτες (Ιούλιος 2019): 72.290. Αθροιστικός αριθμός δικαιούχων βοήθειας με προπληρωμένες κάρτες (Απρίλιος 2017 – Ιούλιος 2019): 123.032.
Παροχή Οικονομικής Βοήθειας – Ιούλιος 2019: Τον Ιούλιο 72.290 δικαιούχοι πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο (35.862 οικογένειες) έλαβαν οικονομική βοήθεια μέσω προπληρωμένων καρτών σε 113 περιοχές της Ελλάδας.

Έως την 27η Αυγούστου 2019 25.404 θέσεις στέγασης έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα για πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Ως την 1η Οκτωβρίου μιλάμε για 4.132 διαμερίσματα και 14 κτίρια στην ηπειρωτική Ελλάδα και 321 διαμερίσματα στα νησιά.

Περιοχές φιλοξενίας: Νησιά (6%), Αττική (56%), Κεντρική Ελλάδα (8%), Βόρεια Ελλάδα (20%), Δυτική Ελλάδα (6%), Κρήτη (4%). Και φυσικά το φεστιβάλ συνεχίζεται και επεκτείνεται. Οι μουσαφιραίοι αυτοί μέσω κοινωνικών δικτύων και κινητών, που, σε αντίθεση με τα χαρτιά τους, δεν τα χάνουν στις βάρκες, στέλνουν τα νέα και φωτογραφίες αραχτοί στα διαμερίσματα στον ξάδερφο με τις δυο γυναίκες και τα έξι παιδιά, που ζει με 50 δολάρια τον μήνα σε μια καλύβα από πλίθες, του λένε πως παίζει και μετρητό, νομιμοποίηση κ.λπ., οπότε, αδέρφια, πώς να μην ανυπομονούν όλοι αυτοί, με τη βοήθεια του Ερντογάν, να έρθουν να γνωρίσουν τον σύντροφο Γιαννούλη;

*Δικηγόρος – Πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΕΞΙΑΣ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

More Articles Like This