Κυριακή, 11 Απρίλιος 2021

Βρίσκουν και τα κάνουν – Ιδού η λύση για το Μεταναστευτικό

Ένα πρόβλημα δεν μπορείς να το λύσεις αν δεν το ορίσεις.

  • Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Το ΠροσφυγικόΜεταναστευτικό έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις και αποτελεί πλέον ένα πανίσχυρο όπλο στα χέρια της Τουρκίας μετά την εγκληματική από κάθε άποψη, ανθρωπιστική και εθνική, απόφαση των Τσίπρα – Χριστοδουλοπούλου να ανοίξουν τα σύνορα και να καταστήσουν την Ελλάδα την πλέον ελκυστική χώρα του κόσμου για τα κυκλώματα και τις εγκληματικές συμμορίες, που διακινούν και «υπερασπίζονται» τα δικαιώματα αλλοδαπών, οι οποίοι επιθυμούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την εισβολή στην Ελλάδα 850 αλλοδαπών το 2015, σε σχέση με τις σχεδόν 50.000 του 2014.

Το γεγονός αυτό μπορεί, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να εξυπηρέτησε τα συμφέροντα των Γερμανών βιομηχάνων, που με βάση τα στατιστικά στοιχεία θα αντιμετωπίσουν έλλειψη εργατικών χεριών τα επόμενα χρόνια – δεκαετίες, ενίσχυσε, όμως, την Ακροδεξιά στη Γερμανία, και όχι μόνο, με αποτέλεσμα η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεγερθεί, να παρακάμψει στην ουσία την Ελλάδα και να αρχίσει τις διαπραγματεύσεις με την Τουρκία για τον έλεγχο και τον περιορισμό του φαινομένου.

Έπειτα από τρεις κύκλους διαπραγματεύσεων εντός του 2015, που έγιναν όσο διαρκούσε η μαζική παράνομη εισβολή αλλοδαπών στην Ελλάδα, η Ε.Ε. κατέληξε να υπογράψει με την Τουρκία την κοινή Δήλωση της 18ης Μαρτίου 2016, η οποία έχει δύο εξαιρετικής σημασίας άρθρα. Προκειμένου να εξαρθρωθεί το επιχειρηματικό μοντέλο των διακινητών και να προσφερθεί στους μετανάστες μια εναλλακτική λύση ώστε να μη βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους, η Ε.Ε. και η Τουρκία αποφάσισαν σήμερα να δώσουν τέλος στην παράτυπη μετανάστευση από την Τουρκία προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, συμφώνησαν ως προς τα εξής πρόσθετα σημεία δράσης:

1. Όλοι οι νέοι παράτυποι μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά μέσω Τουρκίας από τις 20 Μαρτίου 2016 και έπειτα θα επιστρέφονται σε αυτήν… Οι μετανάστες που δεν αιτούνται άσυλο ή η αίτηση των οποίων κρίνεται αβάσιμη ή απαράδεκτη βάσει της ως άνω οδηγίας θα επιστρέφονται στην Τουρκία… (το άρθρο έχει και άλλα στοιχεία, που για λόγους οικονομίας παραλείπονται).

2. Η Τουρκία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα με σκοπό να αποτρέψει το άνοιγμα νέων θαλάσσιων ή χερσαίων οδών παράνομης μετανάστευσης από την Τουρκία προς την Ε.Ε. και θα συνεργαστεί εν προκειμένω με τις γειτονικές χώρες, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Ένωση…

Με άλλα λόγια, η Ε.Ε. έταξε στην Τουρκία το ποσό των 6 δισ. ευρώ και τη διευκόλυνση της ενταξιακής διαδικασίας (άλλο ένα διαπραγματευτικό όπλο, το οποίο σχεδόν χάσαμε λόγω της εγκληματικής απόφασης Τσίπρα – Χριστοδουλοπούλου), για να παίρνει πίσω τους παράνομους μετανάστες που δεν δικαιούνται ή των οποίων έχει απορριφθεί η αίτηση ασύλου και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό του φαινομένου.
Όμως όλη αυτή η διαδικασία, που μας κόστισε ως Ευρωπαίους 6 δισ. ευρώ, δεν είχε κανένα αποτέλεσμα γιατί η Ελλάδα στην ουσία συνέχισε να «κλείνει το μάτι» στις συμμορίες των διακινητών να φέρνουν και άλλους δυστυχισμένους στην Ελλάδα.

Και όχι μόνον αυτό… Με στημένες επιτροπές ασύλου και διαδικασίες που δεν τελειώνουν ποτέ, με δικηγόρους του εγκληματικού αυτού μηχανισμού, που ενημέρωναν -σχεδόν υποχρέωναν- όποιον έμπαινε στην Ελλάδα να υποβάλει αίτηση ασύλου, και υπερεξουσίες που αναγνώρισε στις ΜΚΟ και στον μεγάλο «νταβατζή» που λέγεται Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR Greece), φτάσαμε στο σημείο να μην απορρίπτεται σχεδόν καμία αίτηση. Απόδειξη, το γεγονός ότι αυτά τα τριάμισι χρόνια, στη διάρκεια των οποίων ισχύει η Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας, ενώ έχουν περάσει στην Ελλάδα πάνω από 1.500.000 αλλοδαποί, έχουμε επιστρέψει στην Τουρκία μόνο περίπου 1.800 άτομα.

Όλο αυτό, φυσικά, έδωσε το μήνυμα στην Τουρκία ότι δεν έχει καμία υποχρέωση να περιορίσει τις ροές, υποχρέωση που είχε αναλάβει με τη Δήλωση.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Εκτός των άλλων, ότι το πρόβλημα δεν είναι της Ευρώπης αλλά καθαρά ελληνικό, μια που η Ευρώπη, βλέποντας την πολιτική της Ελλάδας, η οποία ήταν «ελάτε όλοι, ανοίξαμε και σας περιμένουμε», πήρε τα μέτρα της, έβαλε φράχτες και κάθε χώρα προσπάθησε να προστατέψει τα δικά της συμφέροντα, όπως αυτή τα εννοεί. Δηλαδή, η Ε.Ε. προσπάθησε να γίνει μη ελκυστική, σε αντίθεση με την Ελλάδα.

Άρα, αυτό που μασούν και αναμασούν διάφοροι, πολιτικοί και δημοσιογράφοι, ότι η Ευρώπη δεν κάνει τίποτα και πως το πρόβλημα δεν είναι ελληνικό, είναι άλλη μια επιχείρηση εξαπάτησης του κόσμου. Η Ευρώπη έκανε τη Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας και πλήρωσε 6 δισ. εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής Τσίπρα – Χριστοδουλοπούλου, και η Ελλάδα έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι της να μη λειτουργήσει η Δήλωση, σχεδόν κανείς να μην επιστρέφει στην Τουρκία και να συνεχίσουν να έρχονται παράνομα αλλοδαποί στην Ελλάδα.

Ποια είναι η λύση:

1. Για λόγους ζωτικού εθνικού συμφέροντος, πάγωμα της διαδικασίας υποβολής ασύλου για όλους τους αλλοδαπούς που εισέρχονται στην Ελλάδα, με εξαίρεση τους υπηκόους της Τουρκίας. Αντιθέτως, όσοι επιθυμούν θα μπορούν να συνεχίσουν να υποβάλλουν αιτήματα ασύλου εκτός Ελλάδας, στις διπλωματικές Αρχές της Ελλάδας στην Τουρκία και αλλού. Τι σημαίνει αυτό; Ότι όσοι έρχονται στην Ελλάδα, με βάση τη Δήλωση Ε.Ε. – Τουρκίας, την ίδια ημέρα ή το πολύ την επομένη πίσω στην Τουρκία.

2. Αποστολή «πακέτο» των μελών της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, όλων των ΜΚΟ, αλλά και της FRONTEX σε ζώνη ασφαλείας στο έδαφος της αν. Θράκης και των δυτικών παραλίων της Τουρκίας, για να «βοηθηθεί» το τουρκικό κράτος να περιορίσει τις ροές, όπως έχει δεσμευτεί με τη Δήλωση της 18ης Μαρτίου 2016.

Αυτά είναι τα άμεσα μέτρα για να ελεγχθεί το φαινόμενο και να κοπεί ο βήχας στον Ερντογάν. Υπάρχουν και άλλα μέτρα που μπορεί να λάβει η ελληνική κυβέρνηση, η οποία πρέπει να αντιληφθεί ότι, εκτός των άλλων που έχουμε αναφέρει στα πρόσφατα άρθρα μας για το θέμα, ο Ερντογάν και το τουρκικό κράτος με την αύξηση των ροών επιδιώκουν την αποδυνάμωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για να μπορεί ευκολότερα να την εκβιάζει και να τη «χορεύει στο ταψί».

Ξυπνήστε επιτέλους στην κυβέρνηση και πάρτε άμεσα ρηξικέλευθα και αποτελεσματικά μέτρα. Δεν θα καταστραφείτε μόνο εσείς, θα καταστραφεί και η πατρίδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ