Ο Χο Τσι Μινχ στην Έδεσσα!

Must Read

Η ποιότητα και το περιεχόμενο της εξωτερικής πολιτικής της Ελλάδας συνοψίζονται σε μια φαεινή ιδέα του αξεπέραστου Νίκου Δένδια

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Από παλιά είναι γνωστό ότι αυτό που λείπει από την πατρίδα μας δεν είναι η σοβαρότητα της πολιτικής τάξης. Από τέτοια έχουμε να δώσουμε σε όλες τις θερινές επιθεωρήσεις που περιοδεύουν σε πόλεις και χωριά και θα μας περισσέψει κιόλας.

Ούτε η ικανότητα των υπουργών μάς λείπει. Έχουμε τόση όση χρειάζεται ώστε το εξωτερικό χρέος μας να προσεγγίζει τα 400 δισ. ευρώ, ο πληθυσμός να μειώνεται και ο εθνικός δείκτης νοημοσύνης να κατρακυλά σαν βαρέλι στην κατηφοριά.

Αυτό που μας έλειπε ήταν μια προτομή του Χο Τσι Μινχ στην Εδεσσα! Αν τυχόν δεν γνωρίζετε ποιος ήταν ο Χο Τσι Μινχ, ρωτήστε τον Κουτσούμπα ή δείτε καμιά ταινία με τον Ράμπο. Ολο και κάτι θα μάθετε. Αν δεν καταφέρετε ούτε έτσι να ενημερωθείτε για τα έργα και τις ημέρες του Χο Τσι Μινχ, αρκεί να γνωρίζετε ότι ήταν Βιετναμέζος κομμουνιστής ηγέτης, που πολέμησε τους Αμερικανούς (ως κομμουνιστής, αλλά και ως Βιετναμέζος), αλλά πριν από αυτά είχε πολεμήσει στην Εδεσσα, στις τάξεις του γαλλικού στρατού, την περίοδο 1916-1917. Δηλαδή, και εθνικοαπελευθερωτικός ο τύπος και αριστερότατος, αλλά και αποικιοκράτης!

Ο Νίκος Δένδιας τιμά, προφανώς, και τις τρεις ιδιότητες του ανδρός. Οι προσωπικότητες στις οποίες στήνουμε προτομές και ανδριάντες δεν είναι πίτσες για να διαλέγουμε τα κομμάτια που μας αρέσουν. Δεν μπορούμε να στήσουμε ανδριάντα του Θεόφιλου Σεχίδη επειδή ήταν άριστος μαθητής και χαρισματικός φοιτητής – έκανε κι άλλα πράγματα (ανθρωποκτονίες) που πάντοτε θα συνυπολογίζονται.

Ο κ. Δένδιας λοιπόν, αξιολογώντας το σύνολο των προσωπικοτήτων που χρήζουν τιμής από το ελληνικό κράτος, διάλεξε τον Χο Τσι Μινχ – προφανώς λόγω της ιδιότητάς του ως οπλίτη των Γάλλων, που κουβάλησε στην Ελλάδα ο «εθνάρχης» της συμφοράς και της Μικρασιατικής Καταστροφής Ελευθέριος Βενιζέλος!

Κι η απορία που προκαλεί η προτομή του Χο Τσι Μινχ στην Εδεσσα είναι εντονότερη από το πικρό γέλιο για την κατάντια της παράταξης της Δεξιάς, η οποία είναι έτοιμη να τιμήσει ακόμα και Βιετναμέζο κομμουνιστή αν αυτός λειτούργησε υπέρ του βενιζελισμού!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Η στιγμή που ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των ΜΑΤ έξω από το «Μελίνα Μερκούρη»

Βίντεο ντοκουμέντο καταγράφει την στιγμή κατά την οποία ξεκινά η επίθεση των χούλιγκαν εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ έξω...

More Articles Like This