Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023

Πολιτική αποτυχία της Ν.Δ.

Δημοσίευση:

Το πρόσφατο σκάνδαλο παρακολούθησης των τηλεφώνων ενός πολιτικού αρχηγού, βουλευτών, καθώς και στελεχών της εφημερίδας «δημοκρατία», εκτός της παραίτησης δύο συνεργατών του πρωθυπουργού, επιβεβαίωσε τις Κασσάνδρες, που αμέσως μετά τις τελευταίες εκλογές πρόβλεψαν όχι μόνο την πολιτική αποτυχία της Ν.Δ. λόγω της χαμηλής πολιτικής ποιότητας των στελεχών της, αλλά κυρίως τον κίνδυνο που η ύπαρξη αυτού του κόμματος θα επιφέρει στη δημοκρατία και στον Ελληνισμό.

  • Από τον Αλκιβιάδη Κ. Κεφάλα*

Ο κίνδυνος προέρχεται από την ιδεολογική αντίληψη των κομματικών στελεχών σχετικά με τη λειτουργία του κράτους και της δημοκρατίας, καθώς και για τη χαμηλή αντίληψη της σημασίας του έθνους ως αντίπαλου δέους απέναντι στις εξωτερικές απειλές. Μέχρι σήμερα τα έργα και οι ημέρες της Ν.Δ. δικαιώνουν την άποψη ότι το κόμμα αυτό, όπως και όλα τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα, αφενός αποτελεί μία ενδιάμεση μεταπρατική γραφειοκρατική τάξη που σκοπό έχει να μεταφέρει την κρατική και ιδιωτική περιουσία στις ολιγάριθμες οικονομικές ελίτ. Με όπλο αυτή την αντίληψη, η κοινωνία χωρίστηκε σε δύο τάξεις με διαφορετικά οικονομικά συμφέροντα. Τον έναν πόλο αποτελεί η τάξη των πολιτικών – εξουσιαστών και των ελίτ, και τον άλλο τα υπόλοιπα μέλη της κοινωνίας.

Για τη Ν.Δ. η κρατική λειτουργία βασίζεται σε πρότυπα αλγορίθμων πολυεθνικών εταιριών και συνεπώς υλοποιείται από τεχνοκράτες χωρίς πολιτική ιδεολογία και εθνικό όραμα. Το κράτος, από στοιχείο κοινωνικής συνοχής και εργαλείο εξυπηρέτησης των συμφερόντων του έθνους, έχει μετατραπεί σε όργανο εξυπηρέτησης των οικονομικών συμφερόντων των πολυεθνικών εταιριών, που έχουν θέσει στρατηγικό στόχο τη ληστεία των πολιτών.

Σύμφωνα με την ιδεολογία της Ν.Δ. θα πρέπει να διαλυθεί η παλαιά κρατική γραφειοκρατία και να αποσυντεθούν οι κρατικές δομές, επειδή στο παρελθόν το κράτος είχε τον προσανατολισμό της εξυπηρέτησης των αναγκών του έθνους και των πολιτών. Η ρήξη του παλαιού συμβολαίου μεταξύ κράτους και έθνους υλοποιείται, μεταξύ άλλων, και με την αποδυνάμωση της εξωτερικής και της εσωτερικής ασφάλειας. Η εξωτερική ασφάλεια έχει υπονομευθεί πολιτικά μέσω του αφοπλισμού, της ακατανόητης εχθρότητας προς τη Ρωσία, καθώς και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων κρατών που δεν διστάζουν να εκφράσουν ανοικτά την εχθρότητά τους προς τον Ελληνισμό.

Όσον αφορά την εσωτερική ασφάλεια, η νομοθεσία ευνοεί το ακαταδίωκτο των «ευπαθών» ομάδων και συνεπώς συνεισφέρει στη διάλυση και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού, με συνέπεια την οικονομική καταστροφή. Επί παραδείγματι, επαναλαμβανόμενη κλοπή σωλήνων ύδρευσης και άλλων μετάλλων σε κτήμα Βορειοευρωπαίου στην Πελοπόννησο λόγω του ακαταδίωκτου των «ευπαθών» δραστών, κυρίως των ανηλίκων, ανάγκασε τον ιδιοκτήτη να τραπεί σε φυγή προς την Ισπανία.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η πλειονότητα των αστυνομικών εκτελεί χρέη προσωπικών φρουρών πολιτικών, που, σε συνδυασμό με την κατάργηση και την υποστελέχωση των αστυνομικών τμημάτων, συντελεί στην εκθετική αύξηση της εγκληματικότητας. Οι πολιτικοί της Ν.Δ. δεν αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη της εγκληματικότητας, επειδή αφενός φυλάσσονται επί εικοσιτετραώρου βάσεως με πολλαπλές αστυνομικές βάρδιες και αφετέρου η εγκληματικότητα ευνοεί τον πολιτικό τους σχεδιασμό, που άπτεται της διάλυσης της μεσαίας τάξης μέσω του κατακερματισμού της κοινωνίας.

Μεγάλη, όμως, αποτυχία της Ν.Δ., καθώς και του πολιτικού συστήματος γενικότερα, συνιστά η απουσία εκπόνησης ενός μακροχρόνιου μακροοικονομικού στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης.

Το αντίστοιχο μοντέλο ανάπτυξης των ευρωπαϊκών χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, βασίζεται στην «κοινωνία της γνώσης», όπου ένα μεγάλο μέρος των εσόδων του κράτους κατευθύνεται στην τεχνολογική έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη. Στην Ελλάδα, μετά τη Μεταπολίτευση, δομές μακροχρόνιας οικονομικής σκέψης και σχεδιασμού είναι ανύπαρκτες, όχι μόνο επειδή ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός δεν θα αποφέρει πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη, αλλά κυρίως επειδή τα πολιτικά στελέχη αδυνατούν να συλλάβουν και να υλοποιήσουν μακροχρόνιους σχεδιασμούς που θα εξυπηρετήσουν τα μελλοντικά συμφέροντα του Ελληνισμού.

Ένας μακροχρόνιος οικονομικός σχεδιασμός ουσιαστικά έρχεται σε αντίθεση με το πολιτικό όραμα της Ν.Δ., που είναι η μετατροπή της «κοινωνίας της εργασίας» σε «κοινωνία επιδόματος». Η Ν.Δ. οραματίζεται μία πολυεθνική κοινωνία επιδοματιών που θα εξυπηρετούν, μέσω ενοικιαζόμενης εργασίας, τις πολυεθνικές εταιρίες. Αυτός είναι και ο λόγος της ενθάρρυνσης της ελευθέρας εισόδου αλλοδαπών εποίκων στη χώρα και η εφαρμογή της επιδοματικής πολιτικής στους νεοεισελθόντες εποίκους.

Το πολιτικό σχέδιο της Ν.Δ. για το έθνος και την εργασία συνοψίζεται στο εξής απλό πολιτικό μανιφέστο: Είσαι πρόσφυγας ή μετανάστης και μπήκες στην Ελλάδα παράνομα; Καλώς, απαγορεύεται όμως να εξέλθεις από τη χώρα, θα μείνεις εδώ και θα λαμβάνεις και εσύ τα επιδόματα που προέρχονται από την εργασία των Ελλήνων. Συμπερασματικά, η κομματική λειτουργία της Ν.Δ. με τη σημερινή της ηγεσία θέτει σε κίνδυνο τη βιολογική και ιστορική ύπαρξη και τη συνέχεια του Ελληνισμού.

*Διδάκτωρ Φυσικής του πανεπιστημίου του Manchester, UK, δ/ντής Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Ακολουθήστε μας στο Youtube!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συμβουλάτορας, Χαλάνδρι, ΕΡΤ, τιμές

Μπορεί κάποιος να μου λύσει τις παρακάτω απορίες;α. Σε ποια θέματα ακριβώς συμβουλεύει ο...

Νεκροσυλία

Η συλλογική θλίψη, την οποία προκάλεσαν η τραγωδία στα Τέμπη αλλά και οι συνεπακόλουθες...

Απεσταλμένος της Ε.Ε. υπέρ Κύπρου ή άλλων;

Στην παρούσα περίπτωση ο εκπρόσωπος πρέπει να τετραγωνίζει τον κύκλο, εκφράζοντας τα κράτη-μέλη, το...

Αντισυστημική ψήφος

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας εμφανίστηκε χθες σε εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Open...

Άδωνις, ο αείποτε μετανοών

Εν αρχή μετάνιωσε για όσα καλά είπε κατά το αμαρτωλό του παρελθόν, τότε που...

Ποιος έχασε την ντροπή για να τη βρουν αυτοί;

Υπάρχουν δύο λαϊκές ρήσεις οι οποίες εκφράζουν απόλυτα αυτό που βιώνουμε μετά την τραγωδία-μαζική...

Δεν θα σας ξεχάσουμε ποτέ!

Κάθε φορά που κατεβαίνω στη Μεγαλόνησο, μα κάθε φορά, προσκυνώ στους τάφους των αγωνιστών...

Το στέμμα του Ευαγόρα

Το 1953 ο Ευαγόρας Παλληκαρίδης ήταν 15 ετών, όταν στεφόταν βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου...

Να ποιοι ευθύνονται

Για να δούμε, ρε σύντροφοι, τι έχουμε. Για το δυστύχημα των Τεμπών φταίει ο...

Νέος αναθεωρητισμός και ιστορική λήθη!

Η αποτελεσματικότητα της αντίστασης στις οικονομικές διεκδικήσεις τρίτων διαμορφώνει την πορεία των εθνών στον...

Σχολιαστε το αρθρο

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εκτός ΣΚΑΪ ο Νίκος Μουτσινάς μετά την συγκλονιστική παρέμβαση για τα Τέμπη

Το δυστύχημα στα Τέμπη δεν άφησε ανεπηρέαστο κανέναν πολίτη...

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου αποχώρησε από την εκπομπή της Σοφίας Αλιμπέρτη

Η επιστροφή της Σοφίας Αλιμπέρτη στην τηλεόραση είναι γεγονός....

Master Chef: To Twitter ξέσπασε κατά της Πωλίνας

Στο τεστ δημιουργικότητας η Μαρία Μπέη έδωσε το μειονέκτημα...

Ψυχρολουσία: Η Ουκρανία… σαμποτάρει τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις

Μετά την ψυχρολουσία με τα Τεθωρακισμένα Οχήματα Μάχης Marder...

Αγγελική Ηλιάδη: Πήγε ουρλιάζοντας στο σχολείο των γιων της

Ευτυχισμένη μητέρα επειδή μεγαλώνει δύο αγόρια δήλωσε η Αγγελική...

Έφυγε ο εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΚ Μίμης Παπαϊωάννου

Στα 81 του χρόνια ο εμβληματικός αρχηγός της ΑΕΚ...

Λάκης Λαζόπουλος: Φεύγει ένα τρένο (Επεισόδιο 12ο)

Ο Λάκης Λαζόπουλος, αποκλειστικά στο newsbreak.gr, κάθε Τετάρτη στις...

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από εγκεφαλικό ο Στηβ Κακέτσης!

Τη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του δίνει ο Στηβ...

Με γιγαντιαία συγκέντρωση στο Μαρούσι απαντά ο Κυριάκος στις δημοσκοπήσεις

Με επίδειξη δύναμης θα απαντήσει ο πρωθυπουργός, στις δημοσκοπήσεις...

Αναποφάσιστο το Twitter για τον Τσίπρα – Ο «πύργος ελέγχου», τα Τέμπη και το Μάτι

Η χθεσινή συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ