Το Kyriakos-gate και τα φερέφωνα των ΜΜΕ

Must Read

Δεν υπάρχει, πλέον, τίποτα που να μπορεί να με ξενίσει στη συμπεριφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Τα τρία χρόνια στην εξουσία αποτελούν «καθρέφτη» νοοτροπίας, αλαζονείας, αλλοίωσης της πραγματικότητας.

  • Από τον ΒΑΣΙΛΗ ΒΕΡΓΗ

Μια κυβέρνηση η οποία είναι υπόλογη για το μέγα σκάνδαλο των υποκλοπών και θα έπρεπε είτε να έχει παραιτηθεί είτε ολόκληρο το καλοκαίρι να βρίσκεται υπό καθεστώς άμεσης δικαστικής έρευνας κάνει τις… διακοπές της και πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Με ατελείωτο θράσος, το οποίο δεν έχει όρια…

Σαν να μη συμβαίνει τίποτα, σαν να… ψιχαλίζει στο εξωτερικό, όπου υπάρχουν άπειρα δημοσιεύματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνέχιζε απτόητος την καλοκαιρινή ραστώνη. Την οποία διέκοπτε μόνο για «αυτοκρατορικά διαγγέλματα», θεωρώντας ότι οι ιθαγενείς θα αρχίσουν να καίνε τα λιγοστά υπάρχοντά τους και να τον ευχαριστούν που ακόμη έχουν να φάνε κατιτίς!

Την ώρα που οι πάροχοι ενέργειας ανακοίνωσαν εξωπραγματικές για το βαλάντιο του Ελληνα αυξήσεις στο ρεύμα, την ώρα που ένας στους δύο πολίτες, σύμφωνα με τα στατιστικά, χρωστάει λογαριασμούς και τα ληξιπρόθεσμα έχουν αγγίξει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ (!), ο πρωθυπουργός κομπάζει ότι έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια.

Μικρή λεπτομέρεια, φυσικά, το γεγονός ότι δεν το έπραξε αυτός, αλλά, όπως λένε και οι Αμερικανοί, «πότε μην αφήνεις κάποιες λεπτομέρειες να σου χαλάσουν μια ωραία ιστορία».Για τον Μητσοτάκη «καθαρός ορίζοντας ευημερίας» είναι το γεγονός ότι ο πολίτης δεν μπορεί να αναπνεύσει. Οτι με βάση όλα τα ρεπορτάζ ο Ελληνας δεν κατάφερε να κάνει διακοπές στην πατρίδα του και όσοι είχαν τη δυνατότητα σπάνια ξεπέρασαν τις 4-5 ημέρες.

Πληρώνοντας μόνο για να ταξιδέψουν… δύο λογαριασμούς ρεύματος! «Ανάπτυξη» για τον Μητσοτάκη είναι ότι έρχεται ένας φρικιαστικός χειμώνας, με τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς να σφαδάζουν από το αβάσταχτο βάρος των λογαριασμών προτού πάνε στο σούπερ μάρκετ για να βιώσουν νέο ανελέητο «ξυλοδαρμό».

Για τον Μητσοτάκη η «Νέα Ελλάδα» είναι αυτή της «μαύρης εργασίας», των μισθών πείνας και της συνεχόμενης έλλειψης αξιοκρατίας για τους νέους των 600 ευρώ.

Για τον Μητσοτάκη η αποτύπωση της «σημερινής πραγματικότητας» είναι όπως την παρουσιάζουν τα φίλια ΜΜΕ, τα οποία έχουν πλημμυρίσει τη δήθεν ενημέρωση σε βαθμό που οποιαδήποτε άλλη φωνή μοιάζει να έρχεται από το… υπερπέραν.

Η μακράν της δεύτερης στην Ιστορία χειρότερη περίοδος για τον ελληνικό Τύπο, που έχει χάσει κάθε προσανατολισμό και, αντί να είναι με τον πολίτη, είναι αγκαλιά με την εξουσία.

Τα κυβερνητικά τρολ σκορπίζουν… τρόμο στο twitter ότι δήθεν σε αλλαγή κυβέρνησης τον χειμώνα «ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατικοποιήσει τον τομέα της ενέργειας».

Πραγματικά ένα δάκρυ κύλησε σε όλους μας. Αυτοί μαρτυρούν μόνοι τους. Τρέμουν μη χαθεί το πάρτι. Μην τυχόν εκλεγεί κάποια άλλη κυβέρνηση, η οποία θα θελήσει να βάλει στοπ στο πάρτι της κατακρεούργησης των ελληνικών νοικοκυριών, τα ιμάτια των οποίων γίνονται μπόνους για τα golden boys.

Κι όλα αυτά, επαναλαμβάνω, από μία εξουσία υπεύθυνη για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων δεκαετιών στην πατρίδα μας.

Η παρακολούθηση τηλεφώνων πολιτικών και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ με τη γνώση της κυβέρνησης (όχι, βρε, ο πρωθυπουργός… δεν ήξερε, του το είχαν κρατήσει μυστικό οι άλλοι στο Μαξίμου για να μην τον στενοχωρήσουν!) σε κάθε κανονικό κράτος της γης θα είχε φέρει άμεσα παραίτηση.

Με πρώτη εκείνου που ηγείται, άρα έχει και την πολιτική ευθύνη. Το ελληνικό Kyriakos-gate, όμως, δεν αντιμετωπίζεται με δημοσιογραφικές συμπεριφορές «Washington Post», αλλά με ύμνους του στιλ «Γι’ αυτό θα ξαναψηφίσω Μητσοτάκη»! Είναι μια σύγχρονη φουρνιά «δημοσιογράφων» που, αφού αναπαρήγαγε δίχως καμία διασταύρωση την ανάρτηση Μπιμπίλα για τον δήθεν θάνατο του Γιώργου Μάγγα, στη συνέχεια… λοιδορούσε τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών αντί να κοιταχτεί στον καθρέφτη της.

Και, αν της περισσεύει από τα κυβερνητικά «σάλια», να τον στολίσει ανάλογα!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Αυτή η Ρεάλ δεν… παίζεται – Απέκλεισε στα πέναλτι την κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ Σίτι και πάει ημιτελικά με αντίπαλο την Μπάγερν

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε το «κλειδί» για να ανοίξει την πόρτα των ημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ σε ένα ματς...

More Articles Like This