Κορονοϊάδα

Must Read

Έλεγα να μην ασχοληθώ περαιτέρω με τον κορονοϊό, όπως κάνει όλος ο πλανήτης, πλην του μικρού γαλατικού χωριού στην άκρη της Ευρώπης ονόματι Ελλάς. Αφού, όμως, ασχολείται ακόμη η κυβέρνηση, αναγκάζομαι και εγώ να σχολιάσω με αυτά που διαβάζω.

  • Από τη Δρ. Ελένη Παπαδοπούλου*

Η κυβέρνηση, λοιπόν, έλαβε κάτι αποφάσεις για τον κορονοϊό τον Μάρτιο του 2022 με ισχύ ως τον Δεκέμβριο του 2022. Η επιτροπή και οι κυβερνώντες είχαν φαίνεται το κληρονομικό χάρισμα, διάβαζαν το μέλλον, είχαν δει τα άστρα και το φλιτζάνι του καφέ για το ποια θα ήταν η εξέλιξη της πανδημίας και έπαιρναν αποφάσεις για μήνες μετά. Αυτές τις αποφάσεις τις έχουν ακόμη κορόνα στο κεφάλι τους, ιερό βιβλίο, θέσφατο και η επανεξέτασή τους και η κατάργησή τους, βέβαια, θεωρούνται προφανώς ιεροσυλία. Μπορεί να βγει κανένας από τους Ταλιμπάν του κορονοϊού και να τους μαλώσει που συζητάνε τα ιερά και όσια της «επιστήμης».

Μέχρι και το καλοκαίρι που πέρασε κόλλησε σχεδόν όλος ο κόσμος, συν τον πληθυσμό που είχε ανοσία, τουλάχιστον έτσι έλεγαν, λόγω εμβολίου. Το αμερικάνικο CDC αναθεώρησε ήδη από το καλοκαίρι τις οδηγίες του και πλέον τεστ συστήνεται μόνο σε όποιον έχει συμπτώματα. Πολλές χώρες είχαν καταργήσει μάσκες και μέτρα ήδη από πέρσι τον χειμώνα. Η υπερβολική σε μέτρα Νέα Υόρκη καταργεί τώρα τις μάσκες και στα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας. Τα σχολεία παντού άνοιξαν χωρίς μέτρα, με τη μάσκα προαιρετικά για όποιον θέλει. Πουθενά δεν διαβάζουμε είδηση για τον κορονοϊό.

Πουθενά; Μα όχι. Στο μικρό γαλατικό χωριό ο Μάγος του χωριού με τον Αρχηγό έχουν αποφασίσει ότι θα ταλαιπωρήσουν κι άλλο τον κόσμο, κι ας έχει νοσήσει ή εμβολιαστεί.

Καμία σημασία δεν έχει μπροστά στα κέρδη που μπορούν να έχουν οι φίλοι του Αρχηγού και του Μάγου που ασχολούνται με rapid tests. Γιατί πώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι είμαστε η μόνη χώρα που διατηρούμε το υποχρεωτικό τεστ για να εργαστεί όποιος είναι ανεμβολίαστος;

Η μόνη χώρα που ακόμη διαχωρίζει εμβολιασμένους, κι ας εμβολιάστηκαν προ ενός έτους, με ανεμβολίαστους. Η μόνη χώρα που εν μέσω τρομερής οικονομικής κρίσης επιβάλλει κεφαλικό φόρο 10 ευρώ την εβδομάδα σε εκπαιδευτικούς που ξεσπιτώθηκαν για να δουλέψουν, σε οικογενειάρχες που προσπαθούν να επιβιώσουν, σε εργαζόμενους που μοχθούν για να τα βγάλουν πέρα, προκειμένου να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Για να μην ξεχάσουμε και τους υγειονομικούς που είναι ακόμη σε αναστολή. Οι αρμόδιοι απαξιούν και να συζητήσουν το θέμα της επιστροφής τους, ενώ η πανδημία έχει ουσιαστικά τελειώσει και ενώ οι εμβολιασμένοι συνάδελφοί τους νοσούν κανονικά.

Καιρός, όμως, να σταματήσει η ταλαιπωρία. Κούρασε η κορονοϊάδα και δεν το έχουν καταλάβει.

*Διδάκτωρ Διδακτολογίας Γλωσσών και Πολιτισμών του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle-Paris III

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Μην έχετε το κέρδος ως απόλυτη και μοναδική προτεραιότητα στη ζωή σας. Μην επιτρέψετε στην κούραση που θα...

More Articles Like This