Εμπαιγμός από το φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου

Must Read

Για να πιστέψει κάποιος την απάντηση που παίρνει από κρατικό φορέα πρέπει να αρνηθεί όσα λέν’ τα μάτια του

  • Από τον Παναγιώτη Λιάκο

Στις 6 Ιουλίου έστειλα ηλεκτρονική επιστολή με αποδέκτες την Κατερίνα Ευαγγελάτου (καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου), τον πρόεδρο του φεστιβάλ Δημήτρη Πασσά, τα μέλη του Δ.Σ. και τον γενικό διευθυντή Ιωάννη Καπλάνη. Η επιστολή κοινοποιήθηκε στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Θέμα της ήταν η αφισορύπανση που κάνει το φεστιβάλ, κολλώντας αφίσες σε βιτρίνες κλειστών καταστημάτων. Σχετικό άρθρο δημοσιεύτηκε στη στήλη στις 7 Ιουλίου.

Η απάντηση ήρθε μόλις προχθές και υποτιμά τη νοημοσύνη όλων. Ουδεμία παραδοχή λάθους έχει. Αντιθέτως, το φεστιβάλ αρνείται τα προφανή, αυτοεπαινούμενο για την περιβαλλοντική υπευθυνότητά του. Στο e-mail που έστειλε ο Giovanni Rumma, από το γραφείο Communications, Marketing και Sponsorship του φεστιβάλ, αναφέρονται τα εξής:

«Σε συνέχεια της επιστολής σας προς το φεστιβάλ, αλλά και του από 7/7/2022 δημοσιεύματος που ακολούθησε στην εφημερίδα “δημοκρατία” με τίτλο «Οι αφισοκολλήσεις του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου», η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. αναφέρει τα εξής:

Οι αφίσες του Φεστιβάλ διαστάσεων 35×50 επικολλούνται σε βιτρίνες καταστημάτων και χώρων εστίασης, με τη σύμφωνη γνώμη των ιδιοκτητών. Η επικόλληση γίνεται με αυτοκόλλητη ταινία και σε καμία περίπτωση δεν πραγματοποιείται αφισοκόλληση σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους με κόλλα.

Η Ελληνικό Φεστιβάλ Α.Ε. συνεργάζεται με Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση που έχει συμβατική υποχρέωση να συλλέγει και να ανακυκλώνει όλες τις αφίσες του Φεστιβάλ από τα σημεία όπου έχουν τοποθετηθεί.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των αφισών του Φεστιβάλ ανακυκλώνονται και μια ποσότητα εξ αυτών μετατρέπεται σε χάρτινες τσάντες ή άλλα διακοσμητικά αντικείμενα μέσω της συνεργασίας μας με την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που εκδίδει μεταξύ άλλων το περιοδικό δρόμου Σχεδία, αποκτώντας έτσι μια “δεύτερη ζωή”».

Σχόλιο στην απάντηση του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου είναι δύο φωτογραφίες, που διαψεύδουν τους επίσημους ισχυρισμούς. Είναι αφίσες για εκδηλώσεις του φεστιβάλ (σημειώνονται με τα βελάκια), που είναι κολλημένες με κανονικότατη αλευρόκολλα, σε βιτρίνες καταστημάτων που έχουν αναστείλει εργασίες. Αλήθεια, οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων έδωσαν άδεια στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για να κάνει αυτές τις αφισοκολλήσεις;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Latest News

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τα ζώδια σήμερα Κυριακή 28 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Ανασύρετε στην επιφάνεια κάθε πτυχή στη ζωή σας που φώλιαζε μέχρι στιγμής μέσα σας, και θα αποτελέσετε πραγματική...

More Articles Like This